Το IdEF

img1

Καλωσόρισμα

Επειδή κανένας δεν είναι ευτυχισμένος αν εξασκεί σε όλη του τη ζωή ένα επάγγελμα που δεν τον ενδιαφέρει αλλά οδηγήθηκε σ'αυτό μόνο και μόνο γιατί κάποια στιγμή της ζωής του δεν έκανε τη σωστή επιλογή, μην αντιμετωπίσετε την επιλογή σπουδών με προχειρότητα.


Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μέσω του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης δημιουργούν ένα σύγχρονο πλαίσιο αναγνώρισης των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών προσόντων.


Στην εποχή των διπλών εθνικών πτυχίων με διδασκαλία σε τρεις Ευρωπαϊκές γλώσσες, τα προγράμματα σπουδών του IdEF και του Πανεπιστημίου Paris13 συνιστούν την πλέον αξιόπιστη ακαδημαϊκή πρόταση στην Ελλάδα.


img2

Ενημερωτικό Έντυπο Σπουδών

Για να ενημερωθείτε για το αναλυτικό οδηγό σπουδών και τα προγράμματα που παρέχει το κολλέγιο IdEF κάνετε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο

Οδηγός Σπουδών

img3

Αναγνώριση των πτυχίων Paris 13 - Sorbonne Paris Cité με φοίτηση στο IdEF

Τα τετραετή Πτυχία Νομικής του Πανεπιστημίου Paris13 - Sorbonne Paris Cité με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF αναγνωρίστηκαν από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ως ισοδύναμα με τους απονεμόμενους τίτλους των τμημάτων Νομικής των Ελληνικών ΑΕΙ χωρίς επιπρόσθετες εξετάσεις.


Το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF είναι ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ Κολλέγιο με πτυχιούχους Νομικής ΗΔΗ εγγεγραμμένους σε Ελληνικούς Δικηγορικούς Συλλόγους.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναγνώριση των πτυχίων πατήστε εδώ.

img4

Οι Συνεργασίες του IdEF

Université Paris 13 – Sorbonne Paris Cité
Το Κολλέγιο Institution d'Etudes Francophones (IdEF) άρχισε τη λειτουργία του το 1995 συμπράττοντας με το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 – Sorbonne Paris Cité, με σκοπό την παροχή των ακαδημαϊκών προγραμμάτων του Paris 13 στην Ελλάδα.

Université Numérique Juridique Francophone
Το Université Numérique Juridique Francophone (UNJF) είναι ένα από τα μεγάλα «Θεματικά ηλεκτρονικά Πανεπιστήμια» του οποίου ηανάπτυξη ξεκίνησε και υποστηρίζεται από το Γαλλικό κράτος (Ministère de l'Enseignement Supérieur et de la Recherche). Aναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Νομικών Σχολών που αποτελεί την ανωτερή αρχή αντιπροσώπευσης των υπευθύνων νομικών σπουδών σε Πανεπιστημιακό επίπεδο.

Μάθετε περισσότερα

img1

Η Σχολή Νομικής του IdEF / Paris 13 έχει ως αποστολή την διδασκαλία των συγκεκριμένων επιστημών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Δείτε περισσότερα

img2

Το Γαλλικό Κολλέγιο της Ελλάδας IdEF λειτουργεί από το 1995 και συμπράττει με το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 – Sorbonne Paris Cite. Το Κολλέγιο παρέχει ένα νέο πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών στον τομέα της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού. Το τμήμα «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» προσφέρει ένα υψηλό και σύγχρονο επίπεδο ακαδημαϊκής γνώσης και πρακτικής εφαρμογής για εκείνους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον τομέα της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού.

Δείτε περισσότερα

img3

Η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης του IdEF / Paris 13 έχει ως αποστολή την διδασκαλία των συγκεκριμένων επιστημών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Δείτε περισσότερα

img4

Description

Τελευταία Νέα

 • Νέο Τμήμα
  Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής Και Αθλητισμού

  περισσότερα >
 • Το Μοναδικό Γαλλόφωνο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το Κολλέγιο IdEF & το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονικης
  Το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τη Γαλλική Λαϊκή Αποστολή προτείνουν για πρώτη χρονιά εξ`αποστάσεως Μεταπτυχιακό δίπλωμα Νομικής του Πανεπιστημίου Paris 13 – Sorbonne Paris Cité.

  περισσότερα >
 • Από την Ορκωμοσία αποφοίτων του Κολλεγίου IdEF στα Εφετεία Αθηνών και Λάρισας
  Θερμά συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία!!

 • Η Επίσημη πλήρης Αναγνώριση των Πτυχίων Νομικής του Πανεπιστημίου Paris 13 με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF στην Αθήνα από το Υπουργείο Παιδείας
  Το Υπουργείο Παιδείας δια του ΣΑΕΠ ανεγνώρισε επισήμως , το Πτυχίο Νομικής του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 – Sorbonne Paris Cité με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF, ως Επαγγελματικά Ισοδύναμο προς τα Πτυχία Νομικής των Ελληνικών Πανεπιστημίων

  περισσότερα >
 • Οι Πρώτοι των Πρώτων
  Οι Πρώτοι των Πρώτων! Πτυχιούχοι Νομικής του Πανεπιστημίου Paris 13 - Sorbonne Paris Cité, με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF στην Αθήνα, έγιναν δεκτοί στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Πολλά συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία!

 • Μεταπτυχιακό Νομικής (Master 2)
 • Το Κολλέγιο IdEF μου έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσω τις Νομικές σπουδές του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 στην Αθήνα. Το επίπεδο της Νομικής και το επίπεδο επιμόρφωσης των φοιτητών στο γαλλικό σύστημα εκπαίδευσης είναι κατά τη γνώμη μου ένα από τα υψηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το IdEF μου επέτρεψε να ενταχθώ ομαλά στο πρόγραμμα σπουδών του Γαλλικού Πανεπιστημίου, πλαισιώνοντας με και βοηθώντας με να αποκτήσω το επίπεδο της γαλλικής γλώσσας που απαιτείται... Περισσότερα...
 • - Λεωνίδας Βούλγαρης
 •   Πτυχιούχος Νομικής, Université Paris 13 - Sorbonne Paris Cité,
 •   Master 2 Université Paris II - Assas
 •   Υποψήφιος Διδάκτωρ Université Paris I
 • Ολοκληρώνοντας τη φοίτηση μου στο Λύκειο, επί τρία χρόνια πειραματίστηκα σε διάφορους κλάδους σπουδών μεταξύ αυτών του ηλεκτρολόγου μηχανικού και αυτόν του οικονομολόγου, μέχρι να καταλήξω ότι αυτό που μου άρεσε και με εξέφραζε ήταν οι νομικές επιστήμες. Επέλεξα λοιπόν να φοιτήσω νομική στο Κολλέγιο IdEF, επιλογή που εκ του αποτελέσματος κρινόμενη αποδείχθηκε σοφή καθώς είμαι πλέον εγγεγραμμένος στο μητρώο ασκουμένων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών... Περισσότερα...
 • - Παναγιώτης Μουρούζης
 •   Πτυχιούχος Νομικής Université Paris 13 - Sorbonne Paris Cité,
 •   Δικηγόρος Αθηνών

 • Τελειώνοντας το δευτεροβάθμιο στάδιο της εκπαίδευσής μου, ήδη μου γινόταν αντιληπτή για το μέλλον μου σαν νεαρός επαγγελματίας, η ανάγκη προσαρμογής σε ένα διεθνές παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Οι σπουδές, σαν πολύτιμο εργαλείο εξέλιξης της προσωπικότητας του ατόμου και του φοιτητή, τον πλάθουν βαθειά σε ποιοτικό επίπεδο : χωρίς να κρίνουν αυτούσιες το μέλλον του, εμπλουτίζουν αποφασιστικά τη βασική του επαγγελματική φαρέτρα.... Περισσότερα...
 • - Εξάρχου Γιώργος
 •   Πτυχιούχος Νομικής, Université Paris 13 - Sorbonne Paris Cité,
 •   Master 2, Université Paris 13 - Sorbonne Paris Cité,
 •   Master 2 Université Paris II - Assas
 • Η απόφασή μου να κάνω αίτηση για το Master 2 του Εμπορικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Paris 13 Sorbonne - Cite με φοίτηση στο Γαλλικό Κολλέγιο Αθηνών ήταν και το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση ενός ονείρου. Έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς τις προπτυχιακές μου σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εν συνεχεία και το ΠΜΣ Αστικού Δικαίου με αντίστοιχη επιτυχία, η δυνατότητα που μου παρουσιάστηκε μέσω του Γαλλικού Κολλεγίου της Ελλάδας...Περισσότερα...
 • - Ζαμπέρ Ελένη - Νώρα
 •   Πτυχιούχος Νομικής, ΕΚΠΑ,
 •   ΜΔΕ, ΕΚΠΑ,
 •   Master 2, Université Paris 13 - Sorbonne Paris Cité,
 •   Δικηγόρος