Οικονομία & Διοίκηση

Τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης

Περιγραφή

Η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης του IdEF / Paris 13 έχει ως αποστολή την διδασκαλία των συγκεκριμένων επιστημών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Δομή

Master 1, 2.

Πτυχία

 • 1ο πτυχίο: «Master 1» με 4 έτη σπουδών. Με το πτυχίο Master 1 δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας. Στη συνέχεια η άδεια άσκησης οικονομολογικού επαγγέλματος παρέχεται από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε όλους τους εγγεγραμμένους Οικονομολόγους.
 • Μεταπτυχιακό: «Master 2» με 5 έτη σπουδών. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος μεταπτυχιακός τίτλος Master πενταετούς φοίτησης (300 ECTS) παρέχει τη δυνατότητα εγγραφής σε διδακτορικό.

Γλώσσες διδασκαλίας: Αγγλικά, Γαλλικά. Η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης του IdEF / Paris 13 έχει ως παιδαγωγικό στόχο:

 1. Την άρτια εκμάθηση των βασικών θεωρητικών γνώσεων και εννοιών της Οικονομικής Επιστήμης και της Διοίκησης Επιχειρήσεων αλλά και τον χειρισμό συλλογιστικής και κριτικής σκέψης.
 2. Την άρτια εκμάθηση της Γαλλικής μεθοδολογίας (σύνταξη εργασιών, παρουσιάσεις, μεθοδολογία χρηματοοικονομικών μελετών, business plan, …).
 3. Τον άρτιο χειρισμό του γραπτού και του προφορικού λόγου στα πλαίσια της Οικονομικής Επιστήμης και της Διοίκησης Επιχειρήσεων.
 4. Την διαμόρφωση επαγγελματιών και στελεχών υψηλής ποιότητας.
Τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια (supports de cours) διανέμονται στους φοιτητές και στις δύο γλώσσες (ελληνικά και γαλλικά).

Συνέχιση σπουδών

 • Ο φοιτητής μπορεί, εάν το επιθυμεί, να συνεχίζει αυτόματα τις σπουδές του, δωρεάν, στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού 13 (πανεπιστημιούπολη Villetaneuse) ή με αίτηση σε οποιοδήποτε άλλο Πανεπιστήμιο της Ε.Ε.
 • Με την απόκτηση της Licence Οικονομίας και Διοίκησης η μετάβαση από την Licence 3 (3ο έτος σπουδών) στο Master 1 (4ο έτος σπουδών) είναι αυτόματη.
 • Μετά την απόκτηση του Master 1 Οικονομίας και Διοίκησης, η μετάβαση σε κάποιο Master 2 της ίδιας κατεύθυνσης γίνεται κατόπιν αίτησης και με εξέταση ντοσιέ.

Επαγγελματικές δυνατότητες

Οι επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρονται είναι: Λογιστής, φοροτεχνικός, ελεγκτής, ορκωτός λογιστής, χρηματοοικονομικός σύμβουλος, διοικητικό στέλεχος, διευθυντής Marketing, διευθυντής πωλήσεων,…

Προϋποθέσεις πρόσβασης και εγγραφής

 • Πρόσβαση στην Licence 1 (1ο έτος σπουδών) με το απολυτήριο λυκείου.
 • Κατάταξη στο Master 2 (5ο έτος σπουδών) κατόπιν υποβολής ντοσιέ, συνέντευξης και με την προϋπόθεση κατοχής Πτυχίου ΑΕΙ Οικονομικών σπουδών ή/και Διοίκησης Επιχειρήσεων (240 ECTS).
FaLang translation system by Faboba