Εξετάσεις Επάρκειας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ & ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF σε συνεργασία με το Institut dEtudes Judiciaires (IEJ) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Paris 13 Sorbonne Paris Cité, προτείνουν μαθήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις Επάρκειας των Πτυχιούχων Νομικής Αλλοδαπών Πανεπιστημίων και τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Υποψήφιων Δικηγόρων.


Το πρόγραμμα σπουδών αποτελεί μια μοναδική καινοτομία που συνδυάζει το υψηλό επίπεδο νομικών διδασκαλιών που παρέχει στην Ελλάδα το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF σε σύμπραξη με τη Σχολή Νομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Paris 13 της Σορβόννης, με την τεχνογνωσία προετοιμασίας για τις εξετάσεις των Γαλλικών Δικηγορικών Συλλόγων που παρέχει το Institut dEtudes Judiciaires (IEJ) εδώ και 45 χρόνια.


Οι πτυχιούχοι νομικής Γαλλικών Πανεπιστημίων, οι γνώσεις των οποίων προσομοιάζουν της Νομικής των Ελληνικών Πανεπιστημίων, θα έχουν την ευκαιρία στα πλαίσια του προγράμματος προετοιμασίας για τις εξετάσεις επάρκειας να επαναλάβουν τις θεματικές ενότητες που αποτελούν προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις επάρκειας, να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους με τα απαραίτητα στοιχεία ελληνικού δικαίου καθώς και να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις με πλήθος τεχνικών και προσομοιώσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του IEJ.


Οι πτυχιούχοι νομικής άλλων Πανεπιστημίων (Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Κύπρος) θα έχουν την ευκαιρία στα πλαίσια του προγράμματος προετοιμασίας για τις εξετάσεις επάρκειας να εμπλουτίσουν τις νομικές τους γνώσεις με τις θεματικές ενότητες που αποτελούν προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις επάρκειας με τα απαραίτητα στοιχεία ελληνικού δικαίου. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τις προσομοιώσεις εξετάσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του IEJ.


Το πρόγραμμα προετοιμασίας για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Υποψήφιων Δικηγόρων απευθύνεται τόσο σε πτυχιούχους Νομικών Σχολών εξωτερικού που έχουν επιτύχει στις εξετάσεις επάρκειας και έχουν ολοκληρώσει 18 μήνες άσκησης Δικηγορίας, όσο και σε πτυχιούχους Ελληνικών Νομικών Σχολών που έχουν ολοκληρώσει 18 μήνες άσκησης Δικηγορίας. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του Institut dEtudes Judiciaires (IEJ) που προετοιμάζει για τις απαιτητικές εξετάσεις των Γαλλικών Δικηγορικών Συλλόγων, οι πτυχιούχοι που παρακολουθούν το πρόγραμμα βελτιστοποιούν τις πιθανότητες επιτυχίας τους στο Διαγωνισμό.


Όσοι πτυχιούχοι το επιθυμούν μπορούν να λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης η οποία προσμετράται για την αποδοχή τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα Νομικών Σχολών Γαλλικών Πανεπιστημίων.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα

Ώρα

Μάθημα

Δευτέρα

5:30-8:30μμ

Πολιτική Δικονομία - Κώδικας Δικηγόρων - Κώδικας Δεοντολογίας

Τρίτη

6-8μμ

Ποινικό και Ποινική Δικονομία

Τετάρτη

5:30-8μμ

Αστικό Δίκαιο

Πέμπτη

5:30-7:30μμ

Δημόσιο Δίκαιο, Διοικητική Διαδικασία και Διοικητική Δικονομία

Πέμπτη

7:30-9:30μμ

Εμπορικό Δίκαιο

ΔΙΔΑΚΤΡΑ - ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Για την παρακολούθηση του συνόλου των μαθημάτων το κόστος ανέρχεται στα 1.500€.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF αποφάσισε και ανακοινώνει υποτροφίες ύψους 50% των διδάκτρων για αποφοίτους του IdEF.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Γαλλικού Κολλεγίου εγκρίνει έναν αριθμό υποτροφιών βάσει κοινωνικών κριτηρίων προκειμένου να επιτρέψει σε πτυχιούχους Νομικής που πλήττονται από την οικονομική συγκυρία να έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις εξετάσεις μέσω του καινοτόμου προγράμματος που προτείνει το IdEF σε συνεργασία με το Institut dEtudes Judiciaires (IEJ) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Paris 13 Sorbonne Paris Cité.
Κλικ εδώ για να συμπληρώστε την αίτηση για την προετοιμασία εξετάσεων Επιτροπής Επάρκειας & Πανελληνίου Διαγωνισμού Υποψηφίων Δικηγόρων

FaLang translation system by Faboba