Σπούδασε Φυσική Αγωγή & Αθλητισμό | IdEF College
 • Τμήματα
 • Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός

Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός

01.02.19

 • Το τμήμα «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» προσφέρει ένα υψηλό και σύγχρονο επίπεδο ακαδημαϊκής γνώσης και πρακτικής εφαρμογής για εκείνους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον τομέα της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού.

  Τα μαθήματα διδάσκονται στα Ελληνικά και οι φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι στο Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 Sorbonne Paris Cité και έχουν την ίδια φοιτητική κάρτα και την ίδια φοιτητική ιδιότητα με τους φοιτητές της Γαλλίας. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των τριών ετών φοίτησης απονέμεται στους φοιτητές το πτυχίο Licence του τμήματος «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» από το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 – Sorbonne Paris Cite.

  Οι κάτοχοι του τριετούς πτυχίου Licence έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο 4ο έτος και να ολοκληρώσουν τον 4ετή κύκλο σπουδών, όπως ακριβώς είναι και το πρόγραμμα σπουδών των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

 • :
 • Μαθήματα

   

  Το Κολλέγιο ΙdEF ακολουθεί το πρόγραμμα σπουδών του Γαλλικού Πανεπιστημίου. Τα θεωρητικά μαθήματα διδάσκονται στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου και τα πρακτικά μαθήματα διενεργούνται 2-3 φορές την εβδομάδα σε Αθλητικούς Συλλόγους με τους οποίους συνεργάζεται το Κολλέγιο. Η διδασκαλία των θεωρητικών μαθημάτων γίνεται από άρτια καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό με ακαδημαϊκή, επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία ενώ τα πρακτικά μαθήματα από καταξιωμένους επαγγελματίες-προπονητές με μεγάλη επαγγελματική πορεία στον χώρο του Αθλητισμού και της προπονητικής.

   

  Πτυχία / Επαγγελματικές Προοπτικές

   

  Οι απόφοιτοι του εν λόγω τμήματος μπορούν να απασχοληθούν

  • Με το διετές πτυχίο DEUG STAPS, με στόχο την πλαισίωση και ψυχαγωγία οποιουδήποτε κοινού των δραστηριοτήτων φυσικής αγωγής ή αθλητισμού σε αρχάριο επίπεδο, στα πλαίσια προπόνησης συντήρησης ή αναψυχής με εξαίρεση την πρακτική αγώνων.
  • Με το τριετές πτυχίο Licence STAPS Προπονητικής (180 ECTS), με στόχο την πλαισίωση και ψυχαγωγία οποιουδήποτε κοινού των δραστηριοτήτων φυσικής αγωγής ή αθλητισμού σε αρχάριο επίπεδο, στα πλαίσια συντήρησης ή αναψυχής. Την πλαισίωση οποιουδήποτε κοινού με στόχο την προσωπική βελτίωση ή ανάπτυξη των επιδόσεων στην ή στις ειδικότητες που αναφέρονται στην περιγραφή του διπλώματος. Κατά συνέπεια, απασχόληση στον τομέα της προπονητικής σε αθλητικές ομάδες ή συλλόγους, σε γυμναστήρια, αθλητικά κέντρα, κέντρα άσκησης και υγείας, κατασκηνώσεις, τουριστικές επιχειρήσεις, κ.α.
  • Με το τετραετές πτυχίο (240 ECTS) και την αναγνώριση του ΣΑΕΠ, ως καθηγητές Γυμναστικής σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία και να συνεχίσουν σε επίπεδο μεταπτυχιακού ή/και διδακτορικού με στόχο την έρευνα ή την ακαδημαϊκή καριέρα.

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗΣ

Επώνυμο(*)
Invalid Input

Όνομα(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Τηλέφωνο(*)
Invalid Input

Βαθμός β΄ Λυκείου
Invalid Input

Ενδιαφέρομαι για τη Σχολή
Invalid Input

Παρακαλούμε εισάγετε όποια άλλη πληροφορία θεωρείτε ως χρήσιμη
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

  Προϋποθέσεις πρόσβασης και εγγραφής

   

  • Απολυτήριο λυκείου
  • Πιστοποιημένη αθλητική εμπειρία / Αθλητικές Δοκιμασίες
  • Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας
  • 4 φωτογραφίες
  • Αίτηση εγγραφής του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF

  Ο φάκελος εγγραφής των υποψήφιων φοιτητών στο τμήμα Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού εγκρίνεται από την επιτροπή του Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris-13.

  Αναγνώριση

   

  Το IdEF λειτουργεί ως Κολλέγιο αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (YA 103548/IA/10-9-2012, ΦΕΚ Β’2566). Τα πτυχία που απονέμονται από το Πανεπιστήμιο Paris 13 με φοίτηση στο Κολλέγιο ΙdEF, έχουν πλήρη Επαγγελματική Ισοδυναμία στην Ελλάδα σε σχέση με τα συγκρίσιμα πτυχία των Ελληνικών Πανεπιστημίων σύμφωνα με τους Νόμους 4093/2012 (ΦΕΚ222Α’) και 4111/2013(ΦΕΚ18Α’).