Σχολή Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού | IdEF College
Το logo του ιδιωτικού κολλεγίου Idef
 • Τμήματα
 • Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός

Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός

Το τμήμα «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF προσφέρει ένα υψηλό και σύγχρονο επίπεδο ακαδημαϊκής γνώσης και πρακτικής εφαρμογής για εκείνους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον τομέα της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού.»

Τα μαθήματα διδάσκονται στα Ελληνικά και οι φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι στο Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 – Sorbonne Paris Nord και έχουν την ίδια φοιτητική κάρτα και την ίδια φοιτητική ιδιότητα με τους φοιτητές της Γαλλίας. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των τριών ετών φοίτησης απονέμεται στους φοιτητές το πτυχίο Licence του τμήματος «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» από το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 – Sorbonne Paris Nord.

Διάρκεια σπουδών

3 ακαδημαϊκά έτη φοίτησης και δυνατότητα παρακολούθησης 4ου ακαδημαϊκού έτους (εφόσον το επιλέξει ο φοιτητής)

Γλώσσα διδασκαλίας

Ελληνική γλώσσα (ταυτόχρονη εκμάθηση της Γαλλικής γλώσσας)

Πιστωτικές Μονάδες

180 ECTS (3ετής φοίτηση) ή 240 ECTS (4ετής φοίτηση)

Μαθήματα

Το Κολλέγιο ΙdEF ακολουθεί το πρόγραμμα σπουδών του Γαλλικού Πανεπιστημίου. Τα θεωρητικά μαθήματα διδάσκονται στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου και τα πρακτικά μαθήματα διενεργούνται 2-3 φορές την εβδομάδα σε Αθλητικούς Συλλόγους με τους οποίους συνεργάζεται το Κολλέγιο. Η διδασκαλία των θεωρητικών μαθημάτων γίνεται από άρτια καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό με ακαδημαϊκή, επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία ενώ τα πρακτικά μαθήματα από καταξιωμένους επαγγελματίες-προπονητές με μεγάλη επαγγελματική πορεία στον χώρο του Αθλητισμού και της προπονητικής.

Πτυχία / Επαγγελματικές Προοπτικές

Οι απόφοιτοι του εν λόγω τμήματος μπορούν να απασχοληθούν

 • Με το διετές πτυχίο DEUG STAPS, με στόχο την πλαισίωση και ψυχαγωγία οποιουδήποτε κοινού των δραστηριοτήτων φυσικής αγωγής ή αθλητισμού σε αρχάριο επίπεδο, στα πλαίσια προπόνησης συντήρησης ή αναψυχής με εξαίρεση την πρακτική αγώνων.
 • Με το τριετές πτυχίο Licence STAPS Προπονητικής (180 ECTS), με στόχο την πλαισίωση και ψυχαγωγία οποιουδήποτε κοινού των δραστηριοτήτων φυσικής αγωγής ή αθλητισμού σε αρχάριο επίπεδο, στα πλαίσια συντήρησης ή αναψυχής. Την πλαισίωση οποιουδήποτε κοινού με στόχο την προσωπική βελτίωση ή ανάπτυξη των επιδόσεων στην ή στις ειδικότητες που αναφέρονται στην περιγραφή του διπλώματος. Κατά συνέπεια, απασχόληση στον τομέα της προπονητικής σε αθλητικές ομάδες ή συλλόγους, σε γυμναστήρια, αθλητικά κέντρα, κέντρα άσκησης και υγείας, κατασκηνώσεις, τουριστικές επιχειρήσεις, κ.α.
 • Με το τετραετές πτυχίο (240 ECTS) και την αναγνώριση του ΣΑΕΠ, ως καθηγητές Γυμναστικής σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία και να συνεχίσουν σε επίπεδο μεταπτυχιακού ή/και διδακτορικού με στόχο την έρευνα ή την ακαδημαϊκή καριέρα.

  ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗΣ

  Επώνυμο(*)
  Invalid Input

  Όνομα(*)
  Invalid Input

  Email(*)
  Invalid Input

  Τηλέφωνο(*)
  Invalid Input

  Βαθμός β΄ Λυκείου
  Invalid Input

  Ενδιαφέρομαι για τη Σχολή
  Invalid Input

  Παρακαλούμε εισάγετε όποια άλλη πληροφορία θεωρείτε ως χρήσιμη
  Invalid Input

  Invalid Input

  Invalid Input

   Προϋποθέσεις πρόσβασης και εγγραφής

    

   • Απολυτήριο λυκείου
   • Πιστοποιημένη αθλητική εμπειρία / Αθλητικές Δοκιμασίες
   • Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας
   • 4 φωτογραφίες
   • Αίτηση εγγραφής του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF

   Ο φάκελος εγγραφής των υποψήφιων φοιτητών στο τμήμα Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού εγκρίνεται από την επιτροπή του Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris-13.