Τελευταία Νέα
Γιατί να σπουδάσω Νομική; 5 Λόγοι που αξίζει να λάβεις υπόψη σου
Σκέφτεσαι να σπουδάσεις Νομική αλλά δεν είσαι ακόμα σίγουρος ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος για εσένα;
Δεν είσαι ο μόνος.
Αυτή είναι μία σημαντική απόφαση, καθώς πρόκειται για κλάδο που, μεταξύ άλλων, απαιτεί χρόνο και προσπάθεια.
Αν, λοιπόν, ερωτήσεις όπως «Αξίζει να σπουδάσω Νομική;», «Μου ταιριάζει η Νομική;» και «Γιατί να σπουδάσω Νομική» περνούν συχνά από το μυαλό σου, αυτό το άρθρο είναι για σένα.
Ας δούμε γιατί οι σπουδές νομικής μπορεί να είναι η καλύτερη απόφαση που θα πάρεις ποτέ σου!
Λόγος #1: Ευελιξία και πλήθος επιλογών για επαγγελματική σταδιοδρομία
Ένα πτυχίο νομικής μπορεί να ανοίξει πολύ περισσότερες πόρτες από όσες φαντάζεσαι, πέρα από την άσκηση της δικηγορίας.
Ακόμα, λοιπόν, κι αν ξεπεράσουμε τις πολλές και διάφορες ειδικότητες, όπως το εταιρικό, το ποινικό ή το οικογενειακό δίκαιο και γενικά το τι μαθαίνεις στη Νομική, θα δούμε ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερες επιλογές για επαγγελματική σταδιοδρομία.
Πιο συγκεκριμένα, ένα πτυχίο νομικής μπορεί να βρει εφαρμογή σε πολλούς τομείς, από την πολιτική και τη διπλωματία, έως την επιχειρηματικότητα, την ακαδημαϊκή καριέρα ή ακόμα και την εγκληματολογία.
Το γνωστικό αντικείμενο που θα επιλέξεις να ακολουθήσεις εξαρτάται από τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές σου, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξέρεις ότι όσον αφορά τη Νομική, η επαγγελματική αποκατάσταση μπορεί να πάρει πολλές μορφές.
Μάθε περισσότερα: Καριέρα και στο Διπλωματικό Σώμα με το Πτυχίο Νομικής IdEF
Λόγος #2: Κλάδος που αποτελεί πρόκληση με προοπτικές προσωπικής ανάπτυξης
Αναρωτιέσαι αν σου ταιριάζει η Νομική; Εάν ανήκεις στους ανθρώπους που τους αρέσει να αντιμετωπίζουν σύνθετα προβλήματα, η απάντηση είναι μάλλον «ναι».
Η μελέτη του νόμου είναι ένα πολύπλευρο και συνεχώς μεταβαλλόμενο πεδίο που απαιτεί αναλυτική σκέψη, ερευνητικές δεξιότητες και αποτελεσματική επικοινωνία για την επίλυση προβλημάτων, χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην προσωπική ανάπτυξη του κάθε ατόμου.
Αυτές οι δεξιότητες κριτικής σκέψης που θα κληθείς να αναπτύξεις και η ενδελεχής κατανόηση των νομικών εννοιών και αρχών, σημαίνει ότι η διανοητική πρόκληση θα είναι μεν μεγάλη, αλλά θα προσφέρει και την αντίστοιχη ηθική ανταμοιβή – γεγονός που αποτελεί απόδειξη ότι αξίζει να σπουδάσεις νομική!
Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Πόσο δύσκολη είναι η Νομική Σχολή;
Λόγος #3: Επάγγελμα που εμπνέει σεβασμό
Ένα από τα αρχαιότερα επαγγέλματα στον κόσμο, η δικηγορία, εμπνέει σεβασμό και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου η απόκτηση πτυχίου νομικής φέρνει μια αίσθηση υπερηφάνειας και ολοκλήρωσης στην προσωπική και επαγγελματική ζωή κάποιου.
Οι δικηγόροι θεωρούνται αξιοσέβαστα μέλη της κοινωνίας, χαίρουν μεγάλης εκτίμησης και αντιμετωπίζονται με σεβασμό, χαρακτηριστικά που για πολλούς φοιτητές συγκαταλέγονται ανάμεσα στους λόγους που αποφασίζουν να σπουδάσουν Νομική.
Το γεγονός αυτό συνδέεται και με την εργασιακή ασφάλεια του κλάδου, καθώς στη Νομική η επαγγελματική αποκατάσταση παραμένει ικανοποιητική και ένα τέτοιο πτυχίο μπορεί να προσφέρει μια σταθερή καριέρα με καλό εισόδημα.
Διάβασε κι αυτό: Αποτυχία στις Πανελλήνιες: Τι να κάνω αν δεν περάσω;
Λόγος #4: Αίσθηση δικαιοσύνης με αντίκτυπο στην κοινωνία
Δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που στην ερώτηση «Γιατί να σπουδάσω Νομική», φέρνουν ως επιχείρημα την απονομή δικαιοσύνης.
Εάν ενδιαφέρεσαι για την κοινωνική δικαιοσύνη, τα πολιτικά δικαιώματα ή τα περιβαλλοντικά ζητήματα, τότε ξέρεις πως η μελέτη του νόμου μπορεί να σου προσφέρει την πλατφόρμα που χρειάζεσαι για να υπερασπιστείς τα πιστεύω σου.
Οι δικηγόροι έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπούν άτομα και οργανισμούς, να αγωνίζονται για δικαιοσύνη και να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.
Τέλος, καθώς ο νόμος εξελίσσεται διαρκώς και η ενημέρωση γύρω από τις νομικές εξελίξεις απαιτεί συνεχή έρευνα και δέσμευση, η δια βίου μάθηση θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου.
Λόγος #5: Ευκαιρίες για διεθνή καριέρα
Στη σημερινή παγκόσμια οικονομία, η μελέτη του δικαίου μπορεί να σου προσφέρει ευκαιρίες για διεθνή καριέρα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας εργασίας σε μια διεθνή δικηγορική εταιρεία ή σε μια πολυεθνική, ειδικά αν ειδικευτείς στο διεθνές δίκαιο.
Επιπλέον, πολλές σχολές Νομικής προσφέρουν προγράμματα σπουδών από το εξωτερικό, όπως το IdEF College, το οποίο, συμπράττοντας με το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord, απονέμει στους Έλληνες πτυχιούχους τα Εθνικά Γαλλικά πτυχία και master Νομικής, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους Γάλλους φοιτητές.
Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Γιατί να επιλέξεις ένα ιδιωτικό κολλέγιο για σπουδές νομικής στην Ελλάδα;
Τελικά, γιατί να σπουδάσω Νομική;
Η μελέτη του νόμου μπορεί να είναι μια απίστευτα ικανοποιητική εμπειρία που ανοίγει έναν ολόκληρο κόσμο δυνατοτήτων και ευκαιριών.
Είτε θέλεις να ασκήσεις επαγγελματικά τη δικηγορία, να ακολουθήσεις μια καριέρα στις επιχειρήσεις ή την πολιτική ή να υποστηρίξεις τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Νομική θα σου προσφέρει δεξιότητες και γνώσεις που θα σε εξελίξουν ακόμα και ως άνθρωπο.
Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε να βρήκες το άρθρο μας χρήσιμο και πλέον να μην αναρωτιέσαι «Γιατί να σπουδάσω Νομική», αλλά «Ποια είναι τα επόμενα βήματα»!
Απονομή Υποτροφιών σε συνεργασία με την ΕΘΝΟΑ
Το Κολλέγιο IdEF σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) πρόσεφερε Υποτροφίες σπουδών 50%, στις Αθλητικές Ομοσπονδίες - μέλη της ΕΘΝΟΑ.
Τις Υποτροφίς σπουδών απένειμαν ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ κύριος Γιώργος Αλικάκος και ο Γενικός Διευθυντής του Κολλεγίου IdEF Δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης.
Μάθε περισσότερα για τις Υποτροφίες 50% που προσφέρει το Κολλέγιο IdEF εδώ: Αθλητικές Υποτροφίες σε συνεργασία με την ΕΘΝΟΑ
Αθλητική σκυταλοδρομία, αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024!
Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) αθλητική σκυταλοδρομία με αφορμή την αντίστροφη μέτρηση των 500 ημερών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.
Επί ένα 24ωρο περισσότερες από 100 Πρεσβείες της Γαλλίας σε όλο τον κόσμο διοργάνωσαν αθλητικά γεγονότα διάρκειας μίας ώρας.
Στην Αθήνα, η Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας - ΕΘΝΟΑ, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος & το ΚΟΛΛΕΓΙΟ IdEF - Το ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ της ΕΛΛΑΔΑΣ ένωσαν τις δυνάμεις τους για να λάβουν μέρος σε μια 24ωρη παγκόσμια σκυταλοδρομία διανύοντας τη συμβολική απόσταση των 2024 μέτρων στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), εκεί όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896.
Η πρωταθλήτρια του Βάδην Κυριακή Φιλτισάκου «παρέλαβε» τη σκυτάλη από το Τζιμπουτί και έπειτα από έναν αγώνα δρόμου εντός του Σταδίου, την παρέδωσε στον Γάλλο Πρέσβη, κύριο Patrick Maisonnave, ο οποίος με τη σειρά του την «παρέδωσε» στην Ελβετία για να συνεχίσει το ταξίδι της ανά την υφήλιο.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και σπουδαστές του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF. Παρών και ο Γενικός Διευθυντής του Κολλεγίου, Δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης.
Ανανέωση Συμφώνου Συνεργασίας Παρίσι 2024
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της ανανέωσης του Συμφώνου Συνεργασίας για την προώθηση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024.
Το πρόγραμμα που συνδιοργανώνουν η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, έχει σκοπό την προώθηση των αξιών του Ολυμπισμού, του πνεύματος αλληλοβοήθειας, της ανεκτικότητας της ενσωμάτωσης και της Γαλλοφωνίας.
Η συνεργασία ξεκίνησε το 2018 με ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα και η ανανέωση υπεγράφη από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Σπύρο Καπράλο, τον Πρέσβη της Γαλλίας, κ. Patrick Maisonnave, τον Πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ. Γιώργο Αλικάκο και τον Σύμβουλο για θέματα Πολιτισμού της Γαλλικής Πρεσβείας και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου, κ. Nicolas Eybalin.
Oι στόχοι που περιλαμβάνονται είναι:
Να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη διάδοση και την προβολή των αξίων του Ολυμπισμού και της άθλησης εν γένει στη νεότερη γενιά των Ελλήνων, σε συνδυασμό με τις δράσεις που υλοποιεί η Γαλλία στον τομέα της αθλητικής Γαλλοφωνίας και του Ολυμπισμού ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024.
Να προωθηθούν από κοινού, τόσο στους μαθητές των σχολείων της Ελλάδας όπου διδάσκονται τα γαλλικά, όσο και εκτός σχολικού πλαισίου, οι Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες ΠΑΡΙΣΙ 2024 και ο ευρωπαϊκός εθελοντισμός, η ιστορία του Ολυμπισμού στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και η προνομιακή ιστορική και πολιτιστική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, καθώς και η θέση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 στη διάδοση του Ολυμπιακού πνεύματος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μαυρωτάς και πλήθος διακριμένων αθλητών και Ολυμπιονικών.
Την εμπειρία που έχουν από την διοργάνωση του προγράμματος έως τώρα, κατέθεσαν οι Ολυμπιονίκες Δημοσθένης Ταμπάκος, Εύη Μωραιτίδου και Βασίλης Πολύμερος. Δυναμικό παρόν έδωσαν οι φοιτητές του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF και του Πανεπιστημίου της Σορβόννης που είναι ακαδημαϊκοί συνεργάτες στη διαδρομή για το Παρίσι 2024.
Στη δήλωση τους ο Δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης και ο Δρ. Jean Rene Garcia ανέφεραν ότι είναι μεγάλη τιμή να είναι ακαδημαϊκοί συνεργάτες και δεσμεύονται να ενισχύσουν την προετοιμασία με όλες τους τις δυνάμεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία.
Αθλητικές Υποτροφίες σε συνεργασία με την ΕΘΝΟΑ
Σήμερα, το να σπουδάσει κάποιος με αθλητική υποτροφία στην Ελλάδα δεν είναι ακατόρθωτο ούτε απαιτεί κορυφαίες επιδόσεις σε πανελλήνιο, πανευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο.
Η αγάπη σου για τα σπορ και η εγγραφή σου σε μία Αθλητική Ομοσπονδία που συνεργάζεται με την ΕΘΝΟΑ, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, είναι αρκετά για να σπουδάσεις στο τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού με υποτροφία σε ένα από τα καλύτερα, πλήρως αναγνωρισμένα, ιδιωτικά κολλέγια της Ελλάδας, το IdEF.
Συνέχισε την ανάγνωση και μάθε περισσότερα για τη συνεργασία IdEF College και ΕΘΝΟΑ για να δεις πώς μπορείς να σπουδάσεις κι εσύ με αθλητική υποτροφία.
Τι είναι οι αθλητικές υποτροφίες;
Οι αθλητικές υποτροφίες αφορούν την οικονομική ενίσχυση φοιτητών, ούτως ώστε να καταφέρουν να συνδυάσουν τις σπουδές τους με το άθλημα που αγαπούν.
Ουσιαστικά, με τον όρο «αθλητική υποτροφία» αναφερόμαστε σε μία έκπτωση που λαμβάνουν οι φοιτητές καθ’ όλη τη διάρκεια ή μέρος των σπουδών τους.
Υπάρχουν αθλητικές υποτροφίες βόλλεϋ, μπάσκετ, ποδοσφαίρου και πολλών ακόμα αθλημάτων.
Μπορεί να σε ενδιαφέρει: ΤΕΦΑΑ: Ειδικότητες από ιδιωτικές σχολές Φυσικής Αγωγής
Γίνεται να σπουδάζω με υποτροφία στην Ελλάδα;
Οι αθλητικές υποτροφίες είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένες στο εξωτερικό.
Ειδικά στην Αμερική, όπου τα σπορ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την εκπαίδευση, μία αθλητική υποτροφία μπορεί να αποτελέσει «εισιτήριο» για την εισαγωγή πολλών αθλητών σε πανεπιστήμια και κολλέγια διεθνούς φήμης.
Οι σχολικές και πανεπιστημιακές αθλητικές ομάδες και τα πρωταθλήματά τους είναι σε πολλές περιπτώσεις λόγοι να επιλέξει ένας μαθητής το πού θα φοιτήσει!
Στην Ελλάδα, δυστυχώς, οι αθλητικές υποτροφίες – και ο αθλητισμός εντός του σχολείου ή του πανεπιστημίου, εκτός κι αν μιλάμε για τα ΤΕΦΑΑ – δεν χαίρουν της αναγνώρισης που θα έπρεπε.
Τόσο, όμως, η ΕΘΝΟΑ όσο και τo IdEF College προσπαθούν να ανατρέψουν την αντίληψη αυτή.
Σήμερα, λοιπόν, είναι δυνατόν να σπουδάσεις με αθλητικές υποτροφίες μπάσκετ, βόλεϊ ή άλλου αθλήματος, αρκεί να είσαι μέλος μιας Αθλητικής Ομοσπονδίας
Τι πρέπει να κάνεις για να σπουδάσεις με αθλητική υποτροφία στο IdEF
Όπως είδαμε, οι αθλητικές υποτροφίες στο εξωτερικό είναι κάτι που δίνεται ως επιβράβευση σε εξαιρετικές επιδόσεις – στην περίπτωση του IdEF και της ΕΘΝΟΑ, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Αν και το ταλέντο σε ένα σπορ είναι απαραίτητο για να ασχοληθείς επαγγελματικά με τον αθλητισμό, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί προϋπόθεση για την υποτροφία σου, σίγουρα όμως μπορεί να σε βοηθήσει να επιλεγείς.
Πιο αναλυτικά, το γαλλικό κολλέγιο IdEF προσφέρει, σε κάθε Αθλητική Ομοσπονδία, πέντε (5) υποτροφίες τετραετούς φοίτησης στο Πρόγραμμα «Επιστήμες και Τεχνικές Φυσικής Αγωγής». Συνολικά, οι διαθέσιμες αθλητικές υποτροφίες αφορούν 250 αθλητές, και συγκεκριμένα 5 αθλητές από 50 Αθλητικές Ομοσπονδίες.
Έτσι, αν ασχολείσαι με οποιοδήποτε άθλημα και ανήκεις σε μία από τις Αθλητικές Ομοσπονδίες της Ελλάδας, μπορείς κι εσύ να σπουδάσεις με υποτροφία στα ΤΕΦΑΑ, ακόμα και χωρίς να δώσεις αθλήματα.
Διάβασε περισσότερα: Είναι δυνατή η εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ χωρίς εξετάσεις;
Όσον αφορά τη διαδικασία, οι Ομοσπονδίες θα πρέπει να προτείνουν τους αθλητές που έχουν ξεχωρίσει, οι οποίοι θα δηλωθούν τελικά από την ΕΘΝΟΑ. Η υποτροφία ισχύει μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση των σπουδών (1 έως 4 έτη) και καλύπτει το 50% των διδάκτρων στο Κολλέγιο, ποσό που ανέρχεται σε €3.000 τον χρόνο.
Οι υπότροφοι είναι υπεύθυνοι για την καταβολή του υπόλοιπου 50% των διδάκτρων (€3.000 τον χρόνο) καθώς για την εγγραφή τους, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα €900 ετησίως.
Τι πρέπει να ξέρεις πριν την εγγραφή σου
Ως φοιτητής του Κολλεγίου IdEF είσαι στην πραγματικότητα φοιτητής του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord και λαμβάνεις την ίδια εκπαίδευση με τους φοιτητές που σπουδάζουν στο Παρίσι.
Το πτυχίο που αποκτάς μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών σου είναι πλήρως αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σου δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής ακόμα και σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.
Μάθε περισσότερα: Τι μπορώ να κάνω με ένα πτυχίο Φυσικής Αγωγής;
Τα μαθήματα γίνονται στην ελληνική γλώσσα και μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε με φυσική παρουσία είτε εξ αποστάσεως.
Βασική προϋπόθεση για την εγγραφή σου είναι το Απολυτήριο Λυκείου, ενώ το Πτυχίο από ΑΕΙ ή άλλες Σχολές λαμβάνεται υπόψη κατά την κατάρτιση του προγράμματος των σπουδών.
Τέλος, η έναρξη των σπουδών γίνεται τον Οκτώβριο κάθε έτους.
Για την εγγραφή με αθλητική υποτροφία, επισημαίνεται ότι λόγω του περιορισμένου αριθμού των υποτροφιών, οι αιτήσεις θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα υποβολής.
Για οποιαδήποτε απορία σου, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!
Το βιβλίο «Πέντε Κύκλοι -Ένας Κόσμος - Ολυμπιακοί Αγώνες και Αξίες» της ΕΘΝΟΑ σε μορφή Braille
Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία στο πλαίσιο της διάδοσης των αξιών του Ολυμπισμού και της αξίας της ισότιμης διαβίωσης όλων των ομάδων του πληθυσμού, προχώρησε σε μία πρωτοποριακή κίνηση.
Μετέτρεψε το βιβλίο «Πέντε Κύκλοι -Ένας Κόσμος - Ολυμπιακοί Αγώνες και Αξίες» καθώς και των κουίζ «Δοκίμασε τις γνώσεις σου και γνώρισε τον κόσμο των Ολυμπιακών Αγώνων» σε μορφή audio και Braille, καλύπτοντας την ανάγκη των ατόμων με προβλήματα όρασης να έχουν πρόσβαση στο αθλητικό υλικό του Ολυμπιακού κινήματος.
Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο «Φάρο Τυφλών της Ελλάδος», σε συνεργασία με την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ Γιώργος Αλικάκος είπε μεταξύ άλλων: «Η συγκεκριμένη έκδοση έρχεται να εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη των ήδη υπαρχόντων βιβλίων που αξιοποιούνται δημιουργικά από τους έχοντες προβλήματα όρασης. Το βιβλίο που έχει χωριστεί σε τρία μέρη για να είναι πιο λειτουργικό, μας καλεί να γνωρίσουμε τα Ολυμπιακά Αθλήματα, Αθλητές και Αθλήτριες που έμειναν στη ιστορία για τα θαυμαστά επιτεύγματά τους, αλλά και να διασκεδάσουμε μέσω των quiz που υπάρχουν στο τρίτο μέρος του.
Μας καλεί να ταξιδέψουμε με τη φαντασία μας στον μαγικό κόσμο των Ολυμπιακών Αγώνων και να εφαρμόσουμε στη ζωή μας τις Ολυμπιακές Αξίες, όπως ο σεβασμός στους άλλους, η φιλία και η αλληλεγγύη.
Εμείς, στην ΕΘΝΟΑ, έχουμε υποχρέωση να προωθήσουμε το βιβλίο όχι μόνο στους Φορείς που εκπαιδεύουν και ενδυναμώνουν τους συμπατριώτες μας με προβλήματα όρασης, αλλά και σε δανειστικές βιβλιοθήκες σε όλη την επικράτεια».
Εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης: Η δημιουργία αυτού του βιβλίου είναι μια ακόμα προσπάθεια της ΕΟΕ και της ΕΘΝΟΑ για τη διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας που με πολλή αγάπη και επιμονή υλοποιείται από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, στα σχολεία της Ελλάδας. Κυρίες και κύριοι, όλοι μας είμαστε διαφορετικοί αλλά όλοι μας πρέπει να έχουμε πρόσβαση στη γνώση, στη χαρά, στη δημιουργία. Ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος μόνο όταν υπάρχει έμπρακτο ενδιαφέρον για την προώθηση κάθε διαδικασίας που αφορά την ανθρώπινη ισότητα και αξιοπρέπεια.»
Στην εκδήλωση παρέστη και χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ενώ μίλησαν επίσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, η Ταμίας της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Χρύσα Μπισκιτζή, η Αντιπρόεδρος του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος Γεωργία Ρουκουτάκη καθώς και ο χρυσός Παραολυμπιονίκης στα 100 μέτρα Νάσος Γκαβέλας που παρουσίασε το βιβλίο.
Παραβρέθηκαν επίσης οι Ολυμπιονίκες Βασίλης Πολύμερος, Εύη Μωραϊτίδου, Χαρά Καυράμη, Νέρι Νιαγκουάρα, Βαρβάρα Μαγνησαλή, Ιωάννα Μπούζιου, Μαρία Τσουρή, οι διακεκριμένοι αθλητές, Αγγελος Λεμάνης, Χριστίνα Καλτσά, Άννα Χαραλαμπίδη, Αντώνης Πλατής, ο Παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλης Κατσιαδάκης, ο Γενικός Διευθυντής του Κολλεγίου IdEF Δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης, ο Πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και μέλος της EOE Θανάσης Παπαγεωργίου, τα μέλη της ΕΟΕ Θωμάς Τόκας, Νίκος Ξυλούρης, Δημήτρης Γεωργούλης, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου Ντόρα Πάλλη, η Χορογράφος και η Πρωθιέρεια των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας Αρτεμις Ιγνατίου και Ξανθή Γεωργίου, η Γενική Διευθύντρια της ΕΟΕ Υβέτ Κοσμετάτου, η Διευθύντρια της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Πηνελόπη Αμελίδου και η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας Μαρία Παπαιωάννου.
Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε η Διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ Ντενίζ Παναγοπούλου.
ΤΕΦΑΑ: Ειδικότητες από ιδιωτικές σχολές Φυσικής Αγωγής
Έφτασε η ώρα να επιλέξεις σε ποια σχολή θα σπουδάσεις.
Ξέρεις ότι θέλεις να ασχοληθείς με τη φυσική αγωγή, είσαι καλός στα αθλήματα και λίγο-πολύ έχεις μια ιδέα για τα μαθήματα των ΤΕΦΑΑ.
Αν ακόμα, όμως, δεν έχεις αποφασίσει με τι ακριβώς θα ήθελες να ασχοληθείς στο μέλλον επειδή πολύ απλά δεν ξέρεις τι γίνεται με ΤΕΦΑΑ και ειδικότητες στα ιδιωτικά κολλέγια, συνέχισε την ανάγνωση!
Εδώ συγκεντρώσαμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεσαι για να αποκτήσεις ολοκληρωμένη άποψη όσον αφορά:
- Τα μαθήματα ΤΕΦΑΑ
- Τις ειδικότητες ΤΕΦΑΑ
- Το κολλέγιο αθλητικών επιστημών IdEF
Είσαι έτοιμος να τα δούμε;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!
Μαθήματα ΤΕΦΑΑ σε ιδιωτικό κολλέγιο – απόκτησε σφαιρική γνώση
Επιλέγοντας να σπουδάσεις σε ένα από τα καλύτερα κολλέγια φυσικής αγωγής στην Ελλάδα, το IdEF College, είσαι σίγουρος πως αποκτάς σφαιρικές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο.
Το πρόγραμμα σπουδών διαρθρώνεται σε έξι (6) εξάμηνα που είναι και ο ελάχιστος χρόνος για την απόκτηση πτυχίου.
Μπορείς, ωστόσο, να συνεχίσεις τις σπουδές σου και για έναν ακόμη χρόνο, αποκτώντας και την αναγνώριση του ATEEN (ΣΑΕΠ), ώστε να συνεχίσεις τις σπουδές σου με κάποιο μεταπτυχιακό ή ακόμα και να εργαστείς ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε σχολείο!
Μέσα, λοιπόν, σε 3 ή 4 έτη φοίτησης, θα παρακολουθήσεις πλήθος μαθημάτων που θα προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις ακόμα κι αν δεν είχες ιδιαίτερη σχέση με τον αθλητισμό πριν την εγγραφή σου.
Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Είναι δυνατή η εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ χωρίς εξετάσεις; Η επιλογή του ιδιωτικού κολλεγίου
Όπως ήδη μπορεί να γνωρίζεις, στη γυμναστική ακαδημία τα μαθήματα έχουν μεγάλο εύρος.
Σπουδάζοντας σε ένα κολλέγιο αθλητικών επιστημών, θα συναντήσεις τα παρακάτω:
- Θεωρητικές επιστήμες, όπως ανατομία και ψυχολογία
- παραδοσιακούς χορούς
- διδακτική στην εκπαίδευση
- φυσικοθεραπεία
- αθλητική οργάνωση και διοίκηση
- και φυσικά, εξειδίκευση σε πλήθος αθλημάτων
Τα μαθήματα των ΤΕΦΑΑ δεν τελειώνουν εδώ, αλλά μέχρι τώρα θα έχεις αποκτήσει μια καλή εικόνα των μελλοντικών σπουδών σου.
Ας δούμε, τώρα, τι συμβαίνει και με τις ειδικότητες!
ΤΕΦΑΑ & ειδικότητες: οι επιλογές σου σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο
Οι ιδιωτικές σχολές φυσικής αγωγής της Ελλάδας προσφέρουν πολλαπλές επιλογές όσον αφορά την εξειδίκευσή σου.
Αναλυτικότερα, οι ειδικότητες ΤΕΦΑΑ του IdEF είναι οι παρακάτω:
- Κολύμβηση
- Ποδοσφαίριση
- Καλαθοσφαίριση
- Χορός
- Fitness
- Κλασικός Αθλητισμός
Αν ήδη γνωρίζεις σε τι είσαι καλός/καλή, μπορείς να ξεκινήσεις από τα πρώτα κιόλας εξάμηνα να προετοιμάζεσαι.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, βέβαια, που σπουδαστές «ανακαλύπτουν» τα ταλέντα και τις προτιμήσεις τους όσο περνάει ο καιρός.
Όταν, λοιπόν, έρθει η ώρα να επιλέξεις την ειδικότητά σου, θα είσαι σε θέση να γνωρίζεις με τι θέλεις να ασχοληθείς και επαγγελματικά στο μέλλον ούτως ώστε να κάνεις την κατάλληλη επιλογή.
Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Τι μπορώ να κάνω με ένα πτυχίο Φυσικής Αγωγής;
Εννοείται πως τα μαθήματα επιλογής των τελευταίων εξαμήνων βασίζονται στην ειδικότητά σου για να εμβαθύνεις όσο το δυνατόν περισσότερο στο αντικείμενό σου, ενώ παράλληλα κάνεις και την πρακτική σου σε συλλόγους και ακαδημίες, ακόμα και σε αγώνες!
Τι πρέπει να γνωρίζεις για το κολλέγιο αθλητικών επιστημών IdEF
Tο κολλέγιο IdEF ακολουθεί το πρόγραμμα σπουδών του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord οπότε τα μαθήματα που θα παρακολουθείς εδώ είναι πλήρως συμμορφωμένα με τα ελληνικά αλλά και τα διεθνή πρότυπα.
Τα θεωρητικά μαθήματα διδάσκονται από άρτια καταρτισμένο προσωπικό με μεγάλη ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία, ενώ τα πρακτικά από καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο του Αθλητισμού.
Διάβασε επίσης: Γιατί να επιλέξω σπουδές Φυσικής Αγωγής σε ιδιωτικό κολλέγιο;
Τέλος, το ιδιωτικό κολλέγιο IdEF συνεργάζεται και με την ΕΘΝΟΑ, προσφέροντας αθλητικές υποτροφίες τετραετούς φοίτησης σε κάθε Αθλητική Ομοσπονδία!
Τώρα που ξέρεις τι ακριβώς περιλαμβάνουν τα μαθήματα και οι ειδικότητες ΤΕΦΑΑ του IdEF College, είσαι σε θέση να αποφασίσεις με μεγαλύτερη ευκολία για τις σπουδές σου και το μέλλον σου.
Αν ακόμα έχεις απορίες, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.
Επικοινώνησε με το IdEF College
Ποια η διαφορά Κολλεγίου με Πανεπιστήμιο;
Κολλέγια VS ΑΕΙ: Ένα debate που… καλά κρατεί στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
Τι ισχύει, όμως, τελικά;
Τι συμβαίνει με την αναγνώριση πτυχίου κολλεγίων στη χώρα μας και τι κερδίζει κανείς από τη φοίτηση σε ένα κολλέγιο;
Υπάρχει «νικητής»;
Διάβασε το νέο άρθρου του IdEF College και βρες απαντήσεις σε κάθε σου ερώτημα.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!
Τι είναι το κολλέγιο;
Προτού μιλήσουμε για τη διαφορά κολλεγίου με πανεπιστήμιο, καλό θα ήταν να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα για το τι είναι το κολλέγιο.
Με λίγα λόγια, το κολλέγιο είναι ένας ιδιωτικός εκπαιδευτικός φορέας που παρέχει υπηρεσίες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με αναγνωρισμένα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.
Τι σημαίνει αυτό, πρακτικά;
Σημαίνει πως μιλάμε για αξιόπιστες σπουδές, πλήρως αναγνωρισμένες, που ανταποκρίνονται όχι μόνο στα ελληνικά πρότυπα αλλά ακόμα και στα πρότυπα του ξένου Πανεπιστημίου με το οποίο συνεργάζονται.
Όσον αφορά την αναγνώριση πτυχίων κολλεγίων, πρέπει να αναφέρουμε πως ο τίτλος που απονέμεται στους πτυχιούχους είναι του συνεργαζόμενου πανεπιστημίου!
Στην περίπτωση του IdEF College, οι φοιτητές νομικής και φυσικής αγωγής, καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, θεωρούνται φοιτητές του Δημόσιου Γαλλικoύ Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord και αυτός ο φορέας αναγράφεται στο πτυχίο τους.
Ποια η διαφορά κολλεγίου και πανεπιστημίου, λοιπόν;
Τα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι δημόσια και παρέχουν δωρεάν εκπαίδευση.
Παρόλο που δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση και η φοίτηση σε αυτά εξαρτάται, στη συντριπτική της πλειοψηφία, από την επιτυχία του κάθε μαθητή στις Πανελλήνιες, η αποτελεσματικότητα της δημόσιας εκπαίδευσης συχνά αμφισβητείται.
Δες επίσης: Τι να κάνω αν δεν τα καταφέρω στις Πανελλήνιες;
Αυτό που δεν αμφισβητείται είναι οι ίσες ευκαιρίες, το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο των καθηγητών, οι διευρυμένοι ορίζοντες μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής (π.χ. Erasmus) και η ατμόσφαιρα ελεύθερης συζήτησης.
Δυστυχώς, όμως, οι ελλείψεις σε εγκαταστάσεις και τεχνικό εξοπλισμό, τα τμήματα που απαρτίζονται από εκατοντάδες φοιτητές και οι συχνές καταλήψεις σίγουρα βάλλουν το κύρος των ΑΕΙ.
Το κενό αυτό έρχονται να καλύψουν τα ιδιωτικά κολλέγια.
Λαμβάνοντας υπόψη μας την ισοτιμία κολλεγίων με ΑΕΙ που ισχύει σήμερα, τα κολλέγια αποτελούν κορυφαία λύση και επιλογή για χιλιάδες φοιτητές που δεν κατάφεραν να περάσουν στις Πανελλήνιες ή που επιθυμούν να σπουδάσουν στην Ελλάδα αποκτώντας τίτλο του εξωτερικού.
Τι ισχύει, δηλαδή, με την αναγνώριση πτυχίων κολλεγίων;
Τα περισσότερα κολλέγια, όπως και το IdEF, λειτουργούν στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.
Πρόκειται για κολλέγια αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας, που εποπτεύονται τόσο από το Υπουργείο όσο και από το ξένο Πανεπιστήμιο με το οποίο συνεργάζονται.
Το Υπουργείο χορηγεί άδεια λειτουργίας μετά από εξονυχιστικό έλεγχο στο πρόγραμμα σπουδών, τις εγκαταστάσεις, το διδακτικό προσωπικό, τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, την πρόσβαση των ΑμΕΑ στους εκπαιδευτικούς χώρους και πολλά άλλα, γεγονός που αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο των κολλεγίων.
Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Γιατί να επιλέξω ένα ιδιωτικό κολλέγιο για σπουδές νομικής;
Παράλληλα, αναγνωρίζονται πλήρως και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων κολλεγίων, οι οποίοι μπορούν να εγγραφούν σε συλλόγους, να ασκήσουν το επάγγελμα, να δώσουν εξετάσεις στον ΑΣΕΠ κ.α.
Αξίζει να σπουδάσω σε κολλέγιο;
Εφόσον η ισοτιμία κολλεγίων με ΑΕΙ θεωρείται δεδομένη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην επιλέξεις ένα ιδιωτικό κολλέγιο για τις σπουδές σου.
Μεταξύ άλλων, τα ιδιωτικά κολλέγια:
- Παρέχουν πτυχία από διακεκριμένα πανεπιστήμια της αλλοδαπής
- Προσφέρουν ποιοτικές σπουδές σε σύγχρονες εγκαταστάσεις
- Διαθέτουν καθηγητές με ακαδημαϊκό κύρος και αναγνωρισμένο έργο
- Αποτελούν σημείο εκκίνησης για μια σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό
Αν ακόμα έχεις απορίες σχετικά με το ποια είναι η διαφορά κολλεγίου με πανεπιστήμιο και την αναγνώριση πτυχίων κολλεγίων, επικοινώνησε σήμερα με το IdEF College για τις πιο έγκυρες απαντήσεις στις ερωτήσεις σου.