Σελίδα 3 - Νέα του Γαλλικού Ιδιωτικού Κολλεγίου Αθήνας | IdEF College
Ακολουθήστε μας:
Facebook
Instagram
Youtube
To logo του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College
Blog

Τελευταία Νέα

αθλητικές υποτροφίες

Αθλητικές Υποτροφίες σε συνεργασία με την ΕΘΝΟΑ

Σήμερα, το να σπουδάσει κάποιος με αθλητική υποτροφία στην Ελλάδα δεν είναι ακατόρθωτο ούτε απαιτεί κορυφαίες επιδόσεις σε πανελλήνιο, πανευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο.  

Η αγάπη σου για τα σπορ και η εγγραφή σου σε μία Αθλητική Ομοσπονδία που συνεργάζεται με την ΕΘΝΟΑ, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, είναι αρκετά για να σπουδάσεις στο τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού με υποτροφία σε ένα από τα καλύτερα, πλήρως αναγνωρισμένα, ιδιωτικά κολλέγια της Ελλάδας, το IdEF.

Συνέχισε την ανάγνωση και μάθε περισσότερα για τη συνεργασία IdEF College και ΕΘΝΟΑ για να δεις πώς μπορείς να σπουδάσεις κι εσύ με αθλητική υποτροφία.

Τι είναι οι αθλητικές υποτροφίες;

Οι αθλητικές υποτροφίες αφορούν την οικονομική ενίσχυση φοιτητών, ούτως ώστε να καταφέρουν να συνδυάσουν τις σπουδές τους με το άθλημα που αγαπούν.

Ουσιαστικά, με τον όρο «αθλητική υποτροφία» αναφερόμαστε σε μία έκπτωση που λαμβάνουν οι φοιτητές καθ’ όλη τη διάρκεια ή μέρος των σπουδών τους.

Υπάρχουν αθλητικές υποτροφίες βόλλεϋ, μπάσκετ, ποδοσφαίρου και πολλών ακόμα αθλημάτων.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: ΤΕΦΑΑ: Ειδικότητες από ιδιωτικές σχολές Φυσικής Αγωγής

 

Γίνεται να σπουδάζω με υποτροφία στην Ελλάδα;

Οι αθλητικές υποτροφίες είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένες στο εξωτερικό.

Ειδικά στην Αμερική, όπου τα σπορ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την εκπαίδευση, μία αθλητική υποτροφία μπορεί να αποτελέσει «εισιτήριο» για την εισαγωγή πολλών αθλητών σε πανεπιστήμια και κολλέγια διεθνούς φήμης.

Οι σχολικές και πανεπιστημιακές αθλητικές ομάδες και τα πρωταθλήματά τους είναι σε πολλές περιπτώσεις λόγοι να επιλέξει ένας μαθητής το πού θα φοιτήσει!

Στην Ελλάδα, δυστυχώς, οι αθλητικές υποτροφίες – και ο αθλητισμός εντός του σχολείου ή του πανεπιστημίου, εκτός κι αν μιλάμε για τα ΤΕΦΑΑ – δεν χαίρουν της αναγνώρισης που θα έπρεπε.

Τόσο, όμως, η ΕΘΝΟΑ όσο και τo IdEF College προσπαθούν να ανατρέψουν την αντίληψη αυτή.

Σήμερα, λοιπόν, είναι δυνατόν να σπουδάσεις με αθλητικές υποτροφίες μπάσκετ, βόλεϊ ή άλλου αθλήματος, αρκεί να είσαι μέλος μιας Αθλητικής Ομοσπονδίας

Τι πρέπει να κάνεις για να σπουδάσεις με αθλητική υποτροφία στο IdEF 

Όπως είδαμε, οι αθλητικές υποτροφίες στο εξωτερικό είναι κάτι που δίνεται ως επιβράβευση σε εξαιρετικές επιδόσεις – στην περίπτωση του IdEF και της ΕΘΝΟΑ, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Αν και το ταλέντο σε ένα σπορ είναι απαραίτητο για να ασχοληθείς επαγγελματικά με τον αθλητισμό, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί προϋπόθεση για την υποτροφία σου, σίγουρα όμως μπορεί να σε βοηθήσει να επιλεγείς.

Πιο αναλυτικά, το γαλλικό κολλέγιο IdEF προσφέρει, σε κάθε Αθλητική Ομοσπονδία, πέντε (5) υποτροφίες τετραετούς φοίτησης στο Πρόγραμμα «Επιστήμες και Τεχνικές Φυσικής Αγωγής». Συνολικά, οι διαθέσιμες αθλητικές υποτροφίες αφορούν 250 αθλητές, και συγκεκριμένα 5 αθλητές από 50 Αθλητικές Ομοσπονδίες.

Έτσι, αν ασχολείσαι με οποιοδήποτε άθλημα και ανήκεις σε μία από τις Αθλητικές Ομοσπονδίες της Ελλάδας, μπορείς κι εσύ να σπουδάσεις με υποτροφία στα ΤΕΦΑΑ, ακόμα και χωρίς να δώσεις αθλήματα.

Διάβασε περισσότερα: Είναι δυνατή η εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ χωρίς εξετάσεις;

 

Όσον αφορά τη διαδικασία, οι Ομοσπονδίες θα πρέπει να προτείνουν τους αθλητές που έχουν ξεχωρίσει, οι οποίοι θα δηλωθούν τελικά από την ΕΘΝΟΑ. Η υποτροφία ισχύει μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση των σπουδών (1 έως 4 έτη) και καλύπτει το 50% των διδάκτρων στο Κολλέγιο, ποσό που ανέρχεται σε €3.000 τον χρόνο.

Οι υπότροφοι είναι υπεύθυνοι για την καταβολή του υπόλοιπου 50% των διδάκτρων (€3.000 τον χρόνο) καθώς για την εγγραφή τους, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα €900 ετησίως.

Τι πρέπει να ξέρεις πριν την εγγραφή σου

Ως φοιτητής του Κολλεγίου IdEF είσαι στην πραγματικότητα φοιτητής του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord και λαμβάνεις την ίδια εκπαίδευση με τους φοιτητές που σπουδάζουν στο Παρίσι.

Το πτυχίο που αποκτάς μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών σου είναι πλήρως αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σου δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής ακόμα και σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

Μάθε περισσότερα: Τι μπορώ να κάνω με ένα πτυχίο Φυσικής Αγωγής;

 

Τα μαθήματα γίνονται στην ελληνική γλώσσα και μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε με φυσική παρουσία είτε εξ αποστάσεως.

Βασική προϋπόθεση για την εγγραφή σου είναι το Απολυτήριο Λυκείου, ενώ το Πτυχίο από ΑΕΙ ή άλλες Σχολές λαμβάνεται υπόψη κατά την κατάρτιση του προγράμματος των σπουδών.

Τέλος, η έναρξη των σπουδών γίνεται τον Οκτώβριο κάθε έτους.

Για την εγγραφή με αθλητική υποτροφία, επισημαίνεται ότι λόγω του περιορισμένου αριθμού των υποτροφιών, οι αιτήσεις θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα υποβολής.

Για οποιαδήποτε απορία σου, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

 

Επικοινώνησε μαζί μας

 

... Διαβάστε περισσότερα
Το βιβλίο «Πέντε Κύκλοι -Ένας Κόσμος - Ολυμπιακοί Αγώνες και Αξίες» της ΕΘΝΟΑ σε μορφή Braille

Το βιβλίο «Πέντε Κύκλοι -Ένας Κόσμος - Ολυμπιακοί Αγώνες και Αξίες» της ΕΘΝΟΑ σε μορφή Braille

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία στο πλαίσιο της διάδοσης των αξιών του Ολυμπισμού και της αξίας της ισότιμης διαβίωσης όλων των ομάδων του πληθυσμού, προχώρησε σε μία πρωτοποριακή κίνηση.

Μετέτρεψε το βιβλίο «Πέντε Κύκλοι -Ένας Κόσμος - Ολυμπιακοί Αγώνες και Αξίες» καθώς και των κουίζ «Δοκίμασε τις γνώσεις σου και γνώρισε τον κόσμο των Ολυμπιακών Αγώνων» σε μορφή audio και Braille, καλύπτοντας την ανάγκη των ατόμων με προβλήματα όρασης να έχουν πρόσβαση στο αθλητικό υλικό του Ολυμπιακού κινήματος.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο «Φάρο Τυφλών της Ελλάδος», σε συνεργασία με την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.


Ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ Γιώργος Αλικάκος είπε μεταξύ άλλων: «Η συγκεκριμένη έκδοση έρχεται να εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη των ήδη υπαρχόντων βιβλίων που αξιοποιούνται δημιουργικά από τους έχοντες προβλήματα όρασης. Το βιβλίο που έχει χωριστεί σε τρία μέρη για να είναι πιο λειτουργικό, μας καλεί να γνωρίσουμε τα Ολυμπιακά Αθλήματα, Αθλητές και Αθλήτριες που έμειναν στη ιστορία για τα θαυμαστά επιτεύγματά τους, αλλά και να διασκεδάσουμε μέσω των quiz που υπάρχουν στο τρίτο μέρος του.

Μας καλεί να ταξιδέψουμε με τη φαντασία μας στον μαγικό κόσμο των Ολυμπιακών Αγώνων και να εφαρμόσουμε στη ζωή μας τις Ολυμπιακές Αξίες, όπως ο σεβασμός στους άλλους, η φιλία και η αλληλεγγύη.

Εμείς, στην ΕΘΝΟΑ, έχουμε υποχρέωση να προωθήσουμε το βιβλίο όχι μόνο στους Φορείς που εκπαιδεύουν και ενδυναμώνουν τους συμπατριώτες μας με προβλήματα όρασης, αλλά και σε δανειστικές βιβλιοθήκες σε όλη την επικράτεια».

Εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης: Η δημιουργία αυτού του βιβλίου είναι μια ακόμα προσπάθεια της ΕΟΕ και της ΕΘΝΟΑ για τη διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας που με πολλή αγάπη και επιμονή υλοποιείται από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, στα σχολεία της Ελλάδας. Κυρίες και κύριοι, όλοι μας είμαστε διαφορετικοί αλλά όλοι μας πρέπει να έχουμε πρόσβαση στη γνώση, στη χαρά, στη δημιουργία. Ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος μόνο όταν υπάρχει έμπρακτο ενδιαφέρον για την προώθηση κάθε διαδικασίας που αφορά την ανθρώπινη ισότητα και αξιοπρέπεια.»

Στην εκδήλωση παρέστη και χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ενώ μίλησαν επίσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, η Ταμίας της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Χρύσα Μπισκιτζή, η Αντιπρόεδρος του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος Γεωργία Ρουκουτάκη καθώς και ο χρυσός Παραολυμπιονίκης στα 100 μέτρα Νάσος Γκαβέλας που παρουσίασε το βιβλίο.

Παραβρέθηκαν επίσης οι Ολυμπιονίκες Βασίλης Πολύμερος, Εύη Μωραϊτίδου, Χαρά Καυράμη, Νέρι Νιαγκουάρα, Βαρβάρα Μαγνησαλή, Ιωάννα Μπούζιου, Μαρία Τσουρή, οι διακεκριμένοι αθλητές, Αγγελος Λεμάνης, Χριστίνα Καλτσά, Άννα Χαραλαμπίδη, Αντώνης Πλατής, ο Παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλης Κατσιαδάκης, ο Γενικός Διευθυντής του Κολλεγίου IdEF Δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης, ο Πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και μέλος της EOE Θανάσης Παπαγεωργίου, τα μέλη της ΕΟΕ Θωμάς Τόκας, Νίκος Ξυλούρης, Δημήτρης Γεωργούλης, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου Ντόρα Πάλλη, η Χορογράφος και η Πρωθιέρεια των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας Αρτεμις Ιγνατίου και Ξανθή Γεωργίου, η Γενική Διευθύντρια της ΕΟΕ Υβέτ Κοσμετάτου, η Διευθύντρια της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Πηνελόπη Αμελίδου και η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας Μαρία Παπαιωάννου.

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε η Διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ Ντενίζ Παναγοπούλου.

... Διαβάστε περισσότερα
ΤΕΦΑΑ Ειδικότητες

ΤΕΦΑΑ: Ειδικότητες από ιδιωτικές σχολές Φυσικής Αγωγής

Έφτασε η ώρα να επιλέξεις σε ποια σχολή θα σπουδάσεις.

Ξέρεις ότι θέλεις να ασχοληθείς με τη φυσική αγωγή, είσαι καλός στα αθλήματα και λίγο-πολύ έχεις μια ιδέα για τα μαθήματα των ΤΕΦΑΑ.

Αν ακόμα, όμως, δεν έχεις αποφασίσει με τι ακριβώς θα ήθελες να ασχοληθείς στο μέλλον επειδή πολύ απλά δεν ξέρεις τι γίνεται με ΤΕΦΑΑ και ειδικότητες στα ιδιωτικά κολλέγια, συνέχισε την ανάγνωση!

Εδώ συγκεντρώσαμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεσαι για να αποκτήσεις ολοκληρωμένη άποψη όσον αφορά:

 • Τα μαθήματα ΤΕΦΑΑ
 • Τις ειδικότητες ΤΕΦΑΑ
 • Το κολλέγιο αθλητικών επιστημών IdEF

Είσαι έτοιμος να τα δούμε;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

 

Μαθήματα ΤΕΦΑΑ σε ιδιωτικό κολλέγιο – απόκτησε σφαιρική γνώση

Επιλέγοντας να σπουδάσεις σε ένα από τα καλύτερα κολλέγια φυσικής αγωγής στην Ελλάδα, το IdEF College, είσαι σίγουρος πως αποκτάς σφαιρικές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο.

Το πρόγραμμα σπουδών διαρθρώνεται σε έξι (6) εξάμηνα που είναι και ο ελάχιστος χρόνος για την απόκτηση πτυχίου.

Μπορείς, ωστόσο, να συνεχίσεις τις σπουδές σου και για έναν ακόμη χρόνο, αποκτώντας και την αναγνώριση του ATEEN (ΣΑΕΠ), ώστε να συνεχίσεις τις σπουδές σου με κάποιο μεταπτυχιακό ή ακόμα και να εργαστείς ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε σχολείο!

Μέσα, λοιπόν, σε 3 ή 4 έτη φοίτησης, θα παρακολουθήσεις πλήθος μαθημάτων που θα προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις ακόμα κι αν δεν είχες ιδιαίτερη σχέση με τον αθλητισμό πριν την εγγραφή σου.

 

Μπορεί να σε ενδιαφέρειΕίναι δυνατή η εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ χωρίς εξετάσεις; Η επιλογή του ιδιωτικού κολλεγίου

 

Όπως ήδη μπορεί να γνωρίζεις, στη γυμναστική ακαδημία τα μαθήματα έχουν μεγάλο εύρος.

Σπουδάζοντας σε ένα κολλέγιο αθλητικών επιστημών, θα συναντήσεις τα παρακάτω:

 • Θεωρητικές επιστήμες, όπως ανατομία και ψυχολογία
 • παραδοσιακούς χορούς
 • διδακτική στην εκπαίδευση
 • φυσικοθεραπεία
 • αθλητική οργάνωση και διοίκηση
 • και φυσικά, εξειδίκευση σε πλήθος αθλημάτων

Τα μαθήματα των ΤΕΦΑΑ δεν τελειώνουν εδώ, αλλά μέχρι τώρα θα έχεις αποκτήσει μια καλή εικόνα των μελλοντικών σπουδών σου.

Ας δούμε, τώρα, τι συμβαίνει και με τις ειδικότητες!

 

ΤΕΦΑΑ & ειδικότητες: οι επιλογές σου σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο

Οι ιδιωτικές σχολές φυσικής αγωγής της Ελλάδας προσφέρουν πολλαπλές επιλογές όσον αφορά την εξειδίκευσή σου.

Αναλυτικότερα, οι ειδικότητες ΤΕΦΑΑ του IdEF είναι οι παρακάτω:

 • Κολύμβηση
 • Ποδοσφαίριση
 • Καλαθοσφαίριση
 • Χορός
 • Fitness
 • Κλασικός Αθλητισμός

Αν ήδη γνωρίζεις σε τι είσαι καλός/καλή, μπορείς να ξεκινήσεις από τα πρώτα κιόλας εξάμηνα να προετοιμάζεσαι.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, βέβαια, που σπουδαστές «ανακαλύπτουν» τα ταλέντα και τις προτιμήσεις τους όσο περνάει ο καιρός.

Όταν, λοιπόν, έρθει η ώρα να επιλέξεις την ειδικότητά σου, θα είσαι σε θέση να γνωρίζεις με τι θέλεις να ασχοληθείς και επαγγελματικά στο μέλλον ούτως ώστε να κάνεις την κατάλληλη επιλογή.

 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Τι μπορώ να κάνω με ένα πτυχίο Φυσικής Αγωγής;

 

Εννοείται πως τα μαθήματα επιλογής των τελευταίων εξαμήνων βασίζονται στην ειδικότητά σου για να εμβαθύνεις όσο το δυνατόν περισσότερο στο αντικείμενό σου, ενώ παράλληλα κάνεις και την πρακτική σου σε συλλόγους και ακαδημίες, ακόμα και σε αγώνες!

 

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το κολλέγιο αθλητικών επιστημών IdEF

Tο κολλέγιο IdEF ακολουθεί το πρόγραμμα σπουδών του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord οπότε τα μαθήματα που θα παρακολουθείς εδώ είναι πλήρως συμμορφωμένα με τα ελληνικά αλλά και τα διεθνή πρότυπα.

Τα θεωρητικά μαθήματα διδάσκονται από άρτια καταρτισμένο προσωπικό με μεγάλη ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία, ενώ τα πρακτικά από καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο του Αθλητισμού.

 

Διάβασε επίσης: Γιατί να επιλέξω σπουδές Φυσικής Αγωγής σε ιδιωτικό κολλέγιο;

 

Τέλος, το ιδιωτικό κολλέγιο IdEF συνεργάζεται και με την ΕΘΝΟΑ, προσφέροντας αθλητικές υποτροφίες τετραετούς φοίτησης σε κάθε Αθλητική Ομοσπονδία!

Τώρα που ξέρεις τι ακριβώς περιλαμβάνουν τα μαθήματα και οι ειδικότητες ΤΕΦΑΑ του IdEF College, είσαι σε θέση να αποφασίσεις με μεγαλύτερη ευκολία για τις σπουδές σου και το μέλλον σου.

Αν ακόμα έχεις απορίες, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

 

Επικοινώνησε με το IdEF College

 

... Διαβάστε περισσότερα
ποια η διαφορά κολλεγίου με πανεπιστήμιο

Ποια η διαφορά Κολλεγίου με Πανεπιστήμιο;

Κολλέγια VS ΑΕΙ: Ένα debate που… καλά κρατεί στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Τι ισχύει, όμως, τελικά;

Τι συμβαίνει με την αναγνώριση πτυχίου κολλεγίων στη χώρα μας και τι κερδίζει κανείς από τη φοίτηση σε ένα κολλέγιο;

Υπάρχει «νικητής»;

Διάβασε το νέο άρθρου του IdEF College και βρες απαντήσεις σε κάθε σου ερώτημα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

 

 

Τι είναι το κολλέγιο;

Προτού μιλήσουμε για τη διαφορά κολλεγίου με πανεπιστήμιο, καλό θα ήταν να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα για το τι είναι το κολλέγιο.

Με λίγα λόγια, το κολλέγιο είναι ένας ιδιωτικός εκπαιδευτικός φορέας που παρέχει υπηρεσίες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με αναγνωρισμένα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Τι σημαίνει αυτό, πρακτικά;

Σημαίνει πως μιλάμε για αξιόπιστες σπουδές, πλήρως αναγνωρισμένες, που ανταποκρίνονται όχι μόνο στα ελληνικά πρότυπα αλλά ακόμα και στα πρότυπα του ξένου Πανεπιστημίου με το οποίο συνεργάζονται.

Όσον αφορά την αναγνώριση πτυχίων κολλεγίων, πρέπει να αναφέρουμε πως ο τίτλος που απονέμεται στους πτυχιούχους είναι του συνεργαζόμενου πανεπιστημίου!

Στην περίπτωση του IdEF College, οι φοιτητές νομικής και φυσικής αγωγής, καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, θεωρούνται φοιτητές του Δημόσιου Γαλλικoύ Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord και αυτός ο φορέας αναγράφεται στο πτυχίο τους.

 

Ποια η διαφορά κολλεγίου και πανεπιστημίου, λοιπόν;

Τα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι δημόσια και παρέχουν δωρεάν εκπαίδευση.

Παρόλο που δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση και η φοίτηση σε αυτά εξαρτάται, στη συντριπτική της πλειοψηφία, από την επιτυχία του κάθε μαθητή στις Πανελλήνιες, η αποτελεσματικότητα της δημόσιας εκπαίδευσης συχνά αμφισβητείται.

Δες επίσης: Τι να κάνω αν δεν τα καταφέρω στις Πανελλήνιες;

 

Αυτό που δεν αμφισβητείται είναι οι ίσες ευκαιρίες, το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο των καθηγητών, οι διευρυμένοι ορίζοντες μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής (π.χ. Erasmus) και η ατμόσφαιρα ελεύθερης συζήτησης.

Δυστυχώς, όμως, οι ελλείψεις σε εγκαταστάσεις και τεχνικό εξοπλισμό, τα τμήματα που απαρτίζονται από εκατοντάδες φοιτητές και οι συχνές καταλήψεις σίγουρα βάλλουν το κύρος των ΑΕΙ.

Το κενό αυτό έρχονται να καλύψουν τα ιδιωτικά κολλέγια.

Λαμβάνοντας υπόψη μας την ισοτιμία κολλεγίων με ΑΕΙ που ισχύει σήμερα, τα κολλέγια αποτελούν κορυφαία λύση και επιλογή για χιλιάδες φοιτητές που δεν κατάφεραν να περάσουν στις Πανελλήνιες ή που επιθυμούν να σπουδάσουν στην Ελλάδα αποκτώντας τίτλο του εξωτερικού.

 

Τι ισχύει, δηλαδή, με την αναγνώριση πτυχίων κολλεγίων;

Τα περισσότερα κολλέγια, όπως και το IdEF, λειτουργούν στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.

Πρόκειται για κολλέγια αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας, που εποπτεύονται τόσο από το Υπουργείο όσο και από το ξένο Πανεπιστήμιο με το οποίο συνεργάζονται.

Το Υπουργείο χορηγεί άδεια λειτουργίας μετά από εξονυχιστικό έλεγχο στο πρόγραμμα σπουδών, τις εγκαταστάσεις, το διδακτικό προσωπικό, τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, την πρόσβαση των ΑμΕΑ στους εκπαιδευτικούς χώρους και πολλά άλλα, γεγονός που αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο των κολλεγίων.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Γιατί να επιλέξω ένα ιδιωτικό κολλέγιο για σπουδές νομικής;

 

Παράλληλα, αναγνωρίζονται πλήρως και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων κολλεγίων, οι οποίοι μπορούν να εγγραφούν σε συλλόγους, να ασκήσουν το επάγγελμα, να δώσουν εξετάσεις στον ΑΣΕΠ κ.α.

 

Αξίζει να σπουδάσω σε κολλέγιο;

Εφόσον η ισοτιμία κολλεγίων με ΑΕΙ θεωρείται δεδομένη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην επιλέξεις ένα ιδιωτικό κολλέγιο για τις σπουδές σου.

Μεταξύ άλλων, τα ιδιωτικά κολλέγια:

 • Παρέχουν πτυχία από διακεκριμένα πανεπιστήμια της αλλοδαπής
 • Προσφέρουν ποιοτικές σπουδές σε σύγχρονες εγκαταστάσεις
 • Διαθέτουν καθηγητές με ακαδημαϊκό κύρος και αναγνωρισμένο έργο
 • Αποτελούν σημείο εκκίνησης για μια σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό

Αν ακόμα έχεις απορίες σχετικά με το ποια είναι η διαφορά κολλεγίου με πανεπιστήμιο και την αναγνώριση πτυχίων κολλεγίων, επικοινώνησε σήμερα με το IdEF College για τις πιο έγκυρες απαντήσεις στις ερωτήσεις σου.

 

Επικοινώνησε μαζί μας!

 

... Διαβάστε περισσότερα
εισαγωγή ΤΕΦΑΑ χωρίς εξετάσεις

Είναι δυνατή η εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ χωρίς εξετάσεις;

Θέλεις να σπουδάσεις σε μια σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού αλλά οι αλλαγές των τελευταίων ετών που αφορούν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σε έχουν μπερδέψει;

Πόσα μόρια πρέπει να «πιάσεις» από τα αγωνίσματα για ΤΕΦΑΑ;

Τι ισχύει, πλέον, για την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ χωρίς εξετάσεις;

Και αν, τελικά, δεν καταφέρεις να περάσεις στη σχολή που ήθελες, ποιες εναλλακτικές υπάρχουν;

Αν αυτές οι σκέψεις περνούν και από το δικό σου μυαλό, είσαι στο σωστό σημείο.

Έλα να δούμε τι ισχύει για τις σπουδές Φυσικής Αγωγής!


Αγωνίσματα ΤΕΦΑΑ – Τι ισχύει για την εισαγωγή σε μια σχολή Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού

Για την συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών που επιθυμούν να σπουδάσουν Αθλητικές Επιστήμες, υπάρχουν συγκεκριμένα αγωνίσματα για ΤΕΦΑΑ που πρέπει να «περάσουν».

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, ήταν δυνατή η εισαγωγή σε αυτές τις σχολές ακόμα και αν στα αγωνίσματα δεν συγκέντρωνες κανένα μόριο: εφόσον «έπιανες» τη βάση της σχολής μέσω των Πανελληνίων, ο βαθμός των αγωνισμάτων δεν επηρέαζε το τελικό αποτέλεσμα – ήταν ένα bonus!

Πλέον, όμως, αυτό έχει αλλάξει.

Υπάρχει Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και για τα αγωνίσματα ΤΕΦΑΑ, που σημαίνει πως οι μαθητές που θέλουν να σπουδάσουν και να πάρουν πτυχίο Φυσικής Αγωγής πρέπει να συγκεντρώσουν συγκεκριμένο βαθμό στα αγωνίσματα που θα «δώσουν» - δεν αρκεί ο βαθμός των Πανελλαδικών.


Further reading:
Τι μπορώ να κάνω με ένα πτυχίο Φυσικής Αγωγής;

Τι είναι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής;

Από το σχολικό έτος 2020-2021 έχει μπει ένα υποχρεωτικό κατώτατο όριο.

Πλέον, η μέση βαθμολογία των υποψηφίων στα 3 αγωνίσματα που «δίνουν» πολλαπλασιάζεται με το 0,7.

Τι σημαίνει αυτό, πρακτικά; Πως ένας υποψήφιος θα χρειαστεί μία μέση επίδοση τουλάχιστον 4,5-6/20 για να έχει δικαίωμα εισαγωγής σε μια σχολή Φυσικής Αγωγής.

Συνεπώς, η αθλητική ικανότητα και η εξοικείωση με τα αγωνίσματα ΤΕΦΑΑ κρίνεται, πλέον, απαραίτητη.


Τελικά είναι δυνατή η εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ χωρίς εξετάσεις;

Στην Ελλάδα, είναι δυνατόν να πάρεις πτυχίο Φυσικής Αγωγής ακόμα και χωρίς να δώσεις Πανελλήνιες για την εισαγωγή σου στη σχολή.

Αυτό, ωστόσο, είναι αρκετά δύσκολο και απαιτεί συγκεκριμένες επιδόσεις και διακρίσεις σε Πανελλαδικό, Πανευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο επίπεδο.

Αθλητές και αθλήτριες που αγωνίζονται είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό άθλημα και έχουν διακριθεί σε αγώνες και πρωταθλήματα μπορούν να «περάσουν» στα ΤΕΦΑΑ χωρίς εξετάσεις.

Τι γίνεται, όμως, αν δεν έχεις τέτοιες επιδόσεις ή αν δεν καταφέρεις να πιάσεις την ελάχιστη βάση εισαγωγής 2022;

Δεν χρειάζεται να αποχαιρετήσεις το όνειρό σου εφόσον υπάρχει το κολλέγιο Αθλητικών Επιστημών IdEF College!


Γιατί αξίζει να σπουδάσεις σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο Αθλητικών Επιστημών; 

Αρχικά πρέπει να πούμε πως το IdEF θεωρείται από τα καλύτερα κολλέγια στην Ελλάδα και είναι πλήρως αναγνωρισμένο από το Ελληνικό κράτος.

Η αναγνώριση πτυχίου κολλεγίου είναι πλέον δεδομένη, οπότε δεν πρέπει να έχεις ενδοιασμούς σχετικά με αυτό. Με ένα πτυχίο από τη Σχολή Προπονητικής του IdEF College, για παράδειγμα, μπορείς να κάνεις ό,τι ακριβώς θα έκανες και με ένα πτυχίο ΑΕΙ.

Αν, λοιπόν, δεν καταφέρεις να συγκεντρώσεις τα απαραίτητα μόρια από αγωνίσματα για ΤΕΦΑΑ αλλά δεν έχεις και τις αθλητικές επιδόσεις για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ χωρίς εξετάσεις, η επιλογή του ιδιωτικού κολλεγίου είναι για εσένα η κατάλληλη λύση.


Διάβασε επίσης:
Τι να κάνω αν δεν καταφέρω να περάσω στις Πανελλήνιες εξετάσεις;

 

Με τις ιδιωτικές σχολές, η αποτυχία στις Πανελλήνιες δεν έχει πια τη βαρύτητα που είχε κάποτε.

Ό,τι και αν θελήσεις να σπουδάσεις, από ΤΕΦΑΑ έως Νομική Σχολή, τώρα με τα ιδιωτικά κολλέγια μπορείς να το κάνεις.

Έτσι δεν χρειάζεται να «συμβιβαστείς» με κάποια άλλη σχολή ούτε να περιμένεις ένα χρόνο για να ξαναδώσεις!

Αντιθέτως, τα κολλέγια στην Ελλάδα είναι εξαιρετικού επιπέδου και είτε σπουδάσεις Αθλητικές Επιστήμες είτε Νομική, τα μαθήματα και η συνολική ποιότητα των σπουδών είναι εφάμιλλα των ΑΕΙ.


Αθλητικές Υποτροφίες από το
IdEF College και την ΕΘΝΟΑ

Το καλύτερο; Το IdEF College συνεργάζεται και με την ΕΘΝΟΑ, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, και προσφέρει πέντε (5) Υποτροφίες τετραετούς φοίτησης σε κάθε Αθλητική Ομοσπονδία για το Πρόγραμμα «Επιστήμες και Τεχνικές Φυσικής Αγωγής»!

Αν, λοιπόν, θέλεις να σπουδάσεις στα ΤΕΦΑΑ ακόμα και χωρίς εξετάσεις και να πάρεις πτυχίο Φυσικής Αγωγής πλήρως αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος, τώρα μπορείς – με το IdEF!

 

Επικοινώνησε μαζί μας σήμερα!

 

... Διαβάστε περισσότερα
3ος κύκλος υποτροφιών ΕΘΝΟΑ - Κολλέγιο IdEF

3ος κύκλος Υποτροφιών ΕΘΝΟΑ – Γαλλικού Κολλεγίου IdEF

Με χαρά σας ενημερώνουμε για την έναρξη του 3ου κύκλου της εκπαιδευτικής συνεργασίας της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ με το ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (IdEF) το οποίο έγινε ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.


Υπενθυμίζουμε ότι το Γαλλικό Κολλέγιο είναι Ακαδημαϊκός Συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας.


Στα πλαίσια της νέας συνεργασίας, με ορίζοντα τους Ολυμπιακούς Παρίσι 2024,  παρέχονται από το Κολλέγιο Υποτροφίες σπουδών 50%, με φοίτηση στην Αθήνα η εξ αποστάσεως, σε σύμπραξη με το διεθνώς αναγνωρισμένο Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord - Paris 13.


Η Παροχή περιλαμβάνει πέντε (5) υποτροφίες 50% στο Πρόγραμμα «Επιστήμες και Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού - STAPS». Η διάρκεια των σπουδών είναι τριετής ή τετραετής, τα μαθήματα γίνονται στην ελληνική γλώσσα και το πτυχίο που απονέμεται είναι το Κρατικό Γαλλικό Πτυχίο της Σορβόννης που αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη.

 

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις αθλητικές υποτροφίες IdEF και ΕΘΝΟΑ.

 

 

... Διαβάστε περισσότερα
Παρουσίαση ΣΕΔ στο Γαλλικό Κολέγιο IdEF

Παρουσίαση ΣΕΔ στο Γαλλικό Κολλέγιο IdEF

Στα πλαίσια των συνεργασιών με όλα τα Ελληνικά Πανεπιστήμια & Κολέγια, ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου, παρουσίασε τις δράσεις του, για τη σεζόν 2022-2023, στο Γαλλικό Κολέγιο IdEF, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, σε συνεργασία με τον καθηγητή του IdEF κ. Βασίλη Ζαμαρία.

Την παρουσίαση έκανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Μπάμπης Εγγλέζος, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο Νίκο Οικονομόπουλο, το μέλος του ΔΣ, Τριαντάφυλλο Κατσαρέλη, καθώς και από μέλη των ομάδων εργασίας του Συνδέσμου

Η παρουσίαση περιλάμβανε τα εξής θέματα:

1. Σύντομη παρουσίαση του ΣΕΔ, από τον Πρόεδρο Μπάμπη Εγγλέζο
2. Παρουσίαση των ομάδων εργασίας και του κλίματος που βρίσκουν οι φοιτητές στον ΣΕΔ
3. Πως παρακολουθούμε συστηματικά μια εισηγμένη εταιρεία και γενικά τη χρηματιστηριακή αγορά.
4. Θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης και ESG
5. Παρουσίαση του 20ου Συνεδρίου του Συνδέσμου, που θα γίνει φέτος σε τρεις φάσεις:

 • Α. Προσυνεδριακή Ημερίδα
  Η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 στην Αίθουσα ΕΡΜΗΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με θέμα:
  «Εταιρική Διακυβέρνηση & ESG-Η εφαρμογή τους από τις εισηγμένες εταιρείες»
 • Β. Κυρίως Συνέδριο (2ήμερο)
  Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 10.00-16.00,
  Θέμα:«Χρηματιστήριο Αθηνών – Μοχλός Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας»
  Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 11.00-14.00
  Θέμα:«Επαγγελματικός προσανατολισμός φοιτητών Ελληνικών Πανεπιστημίων»
  Ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ, αίθουσα Ballroom
  Ναυάρχου Νικοδήμου 18 & Βουλής, Αθήνα
 • Γ. Μετασυνεδριακή Ημερίδα
  Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, ώρα 17.00-21.00
  Ξενοδοχείο Hyatt Regency Θεσσαλονίκη, αίθουσα Ballroom
  Θέμα: «Οι προοπτικές & η σωστή προσέγγιση του Χρηματιστηρίου-
  Πρόγραμμα Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2023».

6. Σύντομη παρουσίαση του «Προγράμματος Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2023» που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2023, με σεμινάρια ενημέρωσης, για την παρακολούθηση των Γεν. Συνελεύσεων των εισηγμένων εταιρειών, αλλά και τη διασύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας.

Το Πρόγραμμα εξελίσσεται σε 4 φάσεις ως εξής:

 • 1η Φάση:
  Οι φοιτητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων, από το μήνα Μάρτιο, παρακολουθούν σειρά εβδομαδιαίων ωριαίων ενημερωτικών σεμιναρίων, στα οποία περιλαμβάνονται οι βασικές Επενδυτικές & Χρηματιστηριακές Έννοιες, αναλύονται τα θέματα των Γεν. Συνελεύσεων των εταιρειών που θα ακολουθήσουν και γίνεται ενημέρωση για τη σωστή συμπλήρωση του σχετικού ερωτηματολόγιου.
  Επίσης γίνεται ενημέρωση για τα επαγγέλματα που απασχολούνται στον ευρύτερο χώρο της Κεφαλαιαγοράς, καθώς και οι δεξιότητες που χρειάζονται για να μπορέσουν οι φοιτητές/τριες να ενταχθούν στην αγορά εργασίας αυτών των επαγγελμάτων, όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
  Στα σεμινάρια διδάσκουν μέλη του ΔΣ του ΣΕΔ, επαγγελματίες της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και καθηγητές των Ελληνικών ΑΕΙ, με εμπειρία στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά.
 • 2η Φάση:
  Οι φοιτητές και φοιτήτριες, χωρισμένοι σε ομάδες παρακολουθούν, από το μήνα Απρίλιο, τις Ετήσιες Απολογιστικές Γεν. Συνελεύσεις των Εισηγμένων Εταιρειών, που φαίνονται στον ΠΙΝΑΚΑ ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ και συμπληρώνουν το σχετικό ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΌΓΙΟ, με κατάλληλη προετοιμασία, ανάλυση των εταιρειών και επεξεργασία των θεμάτων της κάθε Γενικής Συνέλευσης.
 • 3η Φάση:
  Παράλληλα με τη 2η φάση, οι φοιτητές/τριες χωρίζονται σε ομάδες και κάθε ομάδα αναλαμβάνει να εκπονήσει εργασία για μία εταιρεία, από αυτές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι εργασίες των φοιτητών, δημοσιεύονται στο ηλεκτρονικό περιοδικό του ΣΕΔ.
 • 4η Φάση:
  Μετά τη λήξη των γενικών Συνελεύσεων, συγκροτείται ομάδα από τελειόφοιτους φοιτητές και καθηγητές των Ελληνικών ΑΕΙ, η οποία επεξεργάζεται τις απαντήσεις των φοιτητών στα ερωτηματολόγια και παρουσιάζει τα συμπεράσματα από το Πρόγραμμα στο ετήσιο Συνέδριο του ΣΕΔ, τον μήνα Δεκέμβριο.
  Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν για τους φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων και Κολεγίων Ελλάδας και Κύπρου.

Το Πρόγραμμα αναγνωρίσθηκε ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ, σε ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, που έγινε στη ΡΩΜΗ για την Εταιρική Διακυβέρνηση, το οποίο διοργάνωσε το Παγκόσμιο Κέντρο Εταιρικής Διακυβέρνησης.

... Διαβάστε περισσότερα
Εκδήλωση στη Ρόδο: «Παρουσίαση του προγράμματος σπουδών του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF»

Εκδήλωση στη Ρόδο: «Παρουσίαση του προγράμματος σπουδών του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF»

Το Κολλέγιο IdEF – Το Γαλλικό Κολλέγιο της Ελλάδος διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση του προγράμματος σπουδών του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου στην αίθουσα Καλλιπάτειρα στα Εκπαιδευτήρια Δωδεκανήσου ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, στις 19:00.

Ομιλητές:

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (STAPS) του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF κύριος Μανώλης Βασιλειάδης και η Υπεύθυνη ενημέρωσης για το Κολλέγιο IdEF κυρία Ισμήνη Γιαννοπούλου.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα εξής:

- Παρουσίαση του Κολλεγίου IdEF

Το ιδιωτικό κολλέγιο Institution d'Etudes Francophones (IdEF) άρχισε τη λειτουργία του το 1995 συμπράττοντας με το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord, με σκοπό την παροχή των ακαδημαϊκών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Sorbonne Paris Nord στην Ελλάδα. Οι φοιτητές του IdEF είναι κανονικά εγγεγραμμένοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord, έχουν την ίδια φοιτητική ιδιότητα και λαμβάνουν την ίδια εκπαίδευση με τους φοιτητές που σπουδάζουν στο Παρίσι.

- Τμήμα Φυσικής Αγωγής και παρουσίαση του Προγράμματος Σπουδών

Το τμήμα «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF προσφέρει ένα υψηλό και σύγχρονο επίπεδο ακαδημαϊκής γνώσης και πρακτικής εφαρμογής για εκείνους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον τομέα της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού.

Τα μαθήματα διδάσκονται στα Ελληνικά και οι φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι στο Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord και έχουν την ίδια φοιτητική κάρτα και την ίδια φοιτητική ιδιότητα με τους φοιτητές της Γαλλίας. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των τριών ετών φοίτησης απονέμεται στους φοιτητές το πτυχίο Licence του τμήματος «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» από το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord.

- Τμήμα Νομικής και παρουσίαση του Προγράμματος σπουδών

Η σχολή Νομικής του Κολλεγίου IdEF έχει ως παιδαγωγικό στόχο την άρτια εκμάθηση των βασικών θεωρητικών γνώσεων της Νομικής επιστήμης, της Νομικής ορολογίας καθώς και τη διαμόρφωση επαγγελματιών και στελεχών υψηλής ποιότητας.

Ο απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του Κολλεγίου IdEF θα κατέχει άριστα τις θεμελιώδεις γνώσεις
της Νομικής, τον τρόπο ανάγνωσης των δικαστικών αποφάσεων, θα μιλάει άριστα την γαλλική και την αγγλική γλώσσα και ειδικά τη νομική ορολογία και θα γνωρίζει τους κανόνες του δημοσίου
διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών σχέσεων.

- Τάσεις στον τομέα της Φυσικής Αγωγής
Θα παρουσιαστούν οι τάσεις στον τομέα της Φυσικής Αγωγής για το 2022. Θα γίνει Παρουσίαση των ειδικοτήτων – κατευθύνσεων και την πρακτικής άσκησης Stage των φοιτητών.

Σας περιμένουμε όλους!

Εκπαιδευτήρια Δωδεκανήσου ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Ηλία Βενέζη
85100 Ρόδος

... Διαβάστε περισσότερα