Αγάπη Λούκα
Ακολουθήστε μας:
Facebook
Instagram
Youtube
To logo του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College

Είναι απίστευτο το πόσα πράγματα μπορεί να κάνει κάποιος που κατέχει την δικηγορική ιδιότητα!

Αγάπη Λούκα
 • - Δικηγόρος, Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
  - Πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες
  - Master 1, Droit des Affaires, Université Sorbonne Paris Nord
  - Πτυχιούχος Νομικής, Université Sorbonne Paris Nord
  - Πτυχιούχος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 • Το έτος 2012 ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Τμήμα Νομικής επιστήμης στο Γαλλικό Κολλέγιο Αθηνών IdEF. Ολοκληρώνοντας επιτυχώς τα τρία πρώτα έτη φοίτησης και επιτυγχάνοντας την είσοδο μου στο γαλλικό πανεπιστήμιο της Λυών στη Γαλλία, φοίτησα για έναν ακόμα χρόνο στο Πανεπιστήμιο JEAN MOULIN LYON 3.

  Έπειτα επέστρεψα στην Αθήνα για να συμμετέχω στις εξετάσεις για τη λήψη άδειας ασκούμενου οπότε και την έλαβα το έτος 2016. Την ίδια περίοδο, ολοκλήρωσα επιτυχώς τις σπουδές μου στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποκτώντας άλλο ένα δυνατό πτυχίο.

  Λίγο καιρό μετά, έγινα δεκτή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ως ασκούμενη (Schuman Trainee) στο τμήμα επικοινωνίας (Directorate General of Communication).  H παρουσία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κράτησε περίπου επτά (7) μήνες, όμως ακόμα και μετά τη λήξη της άσκησης συνέχισα να ζω στις Βρυξέλλες, όπου εργάσθηκα στον ιδιωτικό τομέα κυρίως στο τμήμα των πωλήσεων.  Στόχος της παραμονής μου στις Βρυξέλλες ήταν να αποκτήσω όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία εργαζόμενη τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, ταξιδεύοντας και βελτιώνοντας τις γνώσεις μου στα αγγλικά και στα γαλλικά, όπως και πράγματι συνέβη.

  Όσο εργαζόμουν στις Βρυξέλλες, διάβαζα για τις εξετάσεις εισόδου στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Όταν ένιωσα έτοιμη, το έτος 2019 αποφάσισα να επιστρέψω μόνιμα στην Ελλάδα και ολοκλήρωσα επιτυχώς τον τελευταίο κύκλο εξετάσεων. Έκτοτε, ασκώ το επάγγελμα του δικηγόρου στην Αθήνα.

  Έχω εργασθεί σε μικρά γραφεία αλλά και μεγάλες εταιρείες ερχόμενη σε επαφή με κάθε πλευρά της δικηγορίας. Έχω εργασθεί ως καθηγήτρια στο Τμήμα Νομικής επιστήμης στο Γαλλικό Κολλέγιο Αθηνών IdEF διδάσκοντας ποινικό δίκαιο σε πρωτοετής φοιτητές και διορθώνοντας εργασίες ιστορίας δικαίου, τομέας που επίσης με κέρδισε. Συμμετέχω συχνά σε ομιλίες και συναντήσεις στην Γαλλική Πρεσβεία σε μία προσπάθεια διατήρησης δεσμού με τη χώρα από όπου έλαβα το πτυχίο μου.

  Είναι απίστευτο το πόσα πράγματα μπορεί να κάνει κάποιος που κατέχει την δικηγορική ιδιότητα!

   

   

Αγάπη Λούκα