Νέα του Γαλλικού Ιδιωτικού Κολλεγίου Αθήνας | IdEF College
Ακολουθήστε μας:
Facebook
Instagram
Youtube
To logo του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College
Blog

Τελευταία Νέα

Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2021

Ανακοίνωση Βάσεων 2021

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις των Πανελλαδικών εξετάσεων για το 2021.

 

Η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας στο παρακάτω link http://results.it.minedu.gov.gr , πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό σας και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

 

Το Κολλέγιο IdEF σας εύχεται Καλη Σταδιοδρομία!

... Διαβάστε περισσότερα
Μαθήτρια είναι αγχωμένη καθώς δίνει Πανελλήνιες εξετάσεις

Τι να κάνω αν δεν καταφέρω να περάσω στις Πανελλήνιες εξετάσεις;

Η αποτυχία στις Πανελλήνιες μπορεί να σε στενοχωρήσει, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου! Υπάρχουν πλέον πολλές εναλλακτικές που θα σε βοηθήσουν να ακολουθήσεις τα όνειρά σου, ακόμα και αν δεν κατάφερες να περάσεις σε κάποια σχολή με τις Πανελλήνιες.

 

Αξίζει να γραφτώ σε ιδιωτικό κολλέγιο;

Αυτή η σκέψη μπορεί να περνάει συχνά από το μυαλό σου. Η απάντησή μας; Φυσικά και αξίζει!

Με τη φοίτησή σου σε μια ιδιωτική σχολή δε θα υστερείς σε τίποτα από τους φίλους σου, και αργότερα από τους συναδέλφους σου, που πέρασαν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Μπορεί να το ακούς συχνά τώρα, αλλά σε διαβεβαιώνουμε και εμείς: υπάρχουν τρόποι να σπουδάσεις, να εργαστείς και να ακολουθήσεις και ακαδημαϊκή καριέρα αν το θέλεις, ακόμα και αν δεν πέρασες στη σχολή που επιθυμούσες.

 

Πώς να πάρω πτυχίο Νομικής ακόμα και αν δεν είμαι άριστος μαθητής;

Για να περάσει κανείς σε κάποιο τμήμα Νομικής χρειάζονται πολλές ώρες διάβασμα, ίσως και θυσίες στη διασκέδασή του. Ακόμα κι αν διαβάζεις πολύ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην πιάσεις τη σχολή που θέλεις για λίγα μόρια. Για το λόγο αυτό, μπορείς να ακολουθήσεις σπουδές Νομικής σε κολλέγιο!

 

Further Reading: Γιατί να επιλέξω σπουδές Νομικής στην Ελλάδα;

 

Το πτυχίο Νομικής από ένα αναγνωρισμένο κολλέγιο μπορεί να σου ανοίξει πάρα πολλές πόρτες για την ανέλιξή σου. Ανάλογα με τα χρόνια φοίτησης στο IdEF College, μπορείς να εγγραφείς σε δικηγορικούς συλλόγους, να αποκτήσεις μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, να συνεχίσεις τις σπουδές σου δωρεάν στο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord και πολλά ακόμα. Καταλαβαίνεις λοιπόν, πως μια μικρή αποτυχία στις Πανελλήνιες μπορεί να γίνει η αρχή για μια λαμπρή πορεία!

Σπουδές Φυσικής Αγωγής χωρίς να δώσω αθλήματα γίνεται;

 Αν σε ενδιαφέρουν οι σπουδές Φυσικής Αγωγής αλλά δεν κατάφερες να μαζέψεις τα απαιτούμενα μόρια από τις αθλητικές σου επιδόσεις ή τις πανελλήνιες εξετάσεις, υπάρχει λύση!

Στη σχολή επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού του IdEF College μπορείς να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα και να ασχοληθείς με τον αθλητισμό, να γίνεις προπονητής, personal trainer ή ακόμα και να συμμετέχεις σε μελλοντικούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για να γίνεις καθηγητής σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο!

 

Μάθε περισσότερα: Γιατί να σπουδάσω Φυσική Αγωγή σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο;

Να με ανησυχεί η αναγνώριση πτυχίου κολλεγίου;

Πραγματικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς πλέον για την αναγνώριση του πτυχίου ενός κολλεγίου. Πιο συγκεκριμένα, η αναγνώριση των πτυχίων γίνεται από το ΑΤΕΕΝ (ΣΑΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας και οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν στον τομέα τους τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό ή να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, όπως ένα δικηγορικό γραφείο ή ένα γυμναστήριο.

Οι σπουδές στην Ελλάδα έχουν πλέον το κύρος του εξωτερικού ακόμα και όταν μιλάμε για φοίτηση σε ιδιωτικές σχολές και το πτυχίο δεν υστερεί επαγγελματικά σε τίποτα σε σύγκριση με τα ΑΕΙ ή τα ΤΕΙ.

 

Τι κερδίζω από τη φοίτηση σε ιδιωτικό κολλέγιο;

Κάτι που συχνά παραβλέπεται και που πολλοί υποψήφιοι μπορεί να μη γνωρίζουν καν, είναι ότι με τη φοίτησή τους σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο μπορούν να μάθουν και μια ξένη γλώσσα! Αυτό είναι ένα τρομερό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των δημοσίων σχολών. Επίσης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι καθηγητές των ιδιωτικών κολλεγίων είναι άριστα καταρτισμένοι με ακαδημαϊκές γνώσεις και πρακτική εμπειρία σε διακεκριμένα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια όπως για παράδειγμα το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Έτσι μπορούν να σου προσφέρουν τα εφόδια που είναι απαραίτητα στον εργασιακό στίβο σήμερα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό!

Αν ακόμα έχεις απορίες σχετικά με την πορεία σου μετά το Λύκειο, αν δεν έπιασες τη βάση εισαγωγής στην Σχολή 1ης προτίμησης σου στις Πανελλήνιες ή αν θες πληροφορίες για την αναγνώριση πτυχίου κολλεγίου, επικοινώνησε με το IdEF College ώστε να σου λύσουμε όλες τις σχετικές απορίες.

 

Μάθε όλες τις επιλογές σου αν δεν πέρασες στις Πανελλήνιες!

... Διαβάστε περισσότερα
Πανελλαδικές 2021 - Αποτελέσματα Αποτελεσμάτων

Πανελλαδικές 2021 - Αποτελέσματα Εξετάσεων

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η ενημέρωση των βαθμολογιών θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας στο παρακάτω link http://results.it.minedu.gov.gr , πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό σας και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Επιπλέον, φέτος οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να καταχωρίσουν τον αριθμό του κινητού τους, στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr προκειμένου να ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα SMS για τη βαθμολογία τους αλλά και τη σχολή και το τμήμα εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα SMS.

 

Το Κολλέγιο IdEF σας εύχεται Καλά Αποτελέσματα!

... Διαβάστε περισσότερα
Φοιτήτρια του τμήματος Φυσικής Αγωγής κάνει προπόνηση

Τι μπορώ να κάνω με ένα πτυχίο Φυσικής Αγωγής;

Σου αρέσει ο αθλητισμός και η γυμναστική; Θα ήθελες να κάνεις την αγάπη σου επάγγελμα και να εξελιχθείς στο χώρο αλλά δεν είσαι σίγουρος πώς ακριβώς θα το πετύχεις;

Μην το σκέφτεσαι άλλο, γιατί θα σε βοηθήσουμε να κατανοήσεις όλες τις επαγγελματικές προοπτικές που μπορεί να σου προσφέρει ένα πτυχίο Φυσικής Αγωγής για να κάνεις τα επόμενα βήματά σου με σιγουριά.

Ιδιωτικό κολλέγιο Φυσικής Αγωγής και προοπτικές

Το βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να καταλάβεις όσον αφορά στην επαγγελματική σου εξέλιξη είναι ότι υπάρχουν διαβαθμίσεις που σχετίζονται τόσο με το συνολικό χρόνο φοίτησης, όσο και με τα δικά σου όνειρα και προτιμήσεις.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ανάλογα με τα χρόνια που θα αποφασίσεις να σπουδάσεις στη σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, και τις διδακτικές μονάδες που θα συγκεντρώσεις, το πτυχίο που θα λάβεις θα σε οδηγήσει σε διαφορετικά μονοπάτια. Το πιο σημαντικό όμως, είναι, να κατανοήσεις πόσες πολλές επιλογές έχεις, γιατί μερικές φορές πρόκειται για επαγγέλματα που μπορεί να μην είχες σκεφτεί.

Πτυχίο Φυσικής Αγωγής και γυμναστήρια

Η πιο συνηθισμένη καριέρα που μπορείς να ακολουθήσεις μετά τη φοίτησή σου σε ένα τμήμα Φυσικής Αγωγής,  είναι να εργαστείς σε γυμναστήριο – κάτι που φυσικά μπορείς να κάνεις και κατά τη διάρκεια της φοίτησής σου για να αποκτάς σιγά σιγά πρακτική εμπειρία. Με μία έξτρα πιστοποίηση σε συγκεκριμένο αντικείμενο, όπως για παράδειγμα yoga, θα μπορείς να εργάζεσαι σε γυμναστήρια, αλλά και στα πλαίσια προσωπικής βελτίωσης και ανάπτυξης επιδόσεων, ως personal trainer δηλαδή, με πολύ καλές προοπτικές εξέλιξης.

Κολλέγιο Αθλητικών Επιστήμων και αθλητικοί σύλλογοι

Φοιτώντας σε κολλέγιο αθλητικών επιστημών, μπορείς να προσφέρεις υπηρεσίες όπως: προπόνηση, συντήρηση ή ψυχαγωγία σε δραστηριότητες φυσικής αγωγής αλλά και αθλητισμού σε διάφορα κοινά όλων των ηλικιών. Πιο συγκεκριμένα, μπορείς να εργαστείς σε αθλητικούς συλλόγους, σωματεία ή ως προπονητής – στο αγαπημένο σου άθλημα αλλά και την αγαπημένη σου ομάδα!

Ιδιωτική Σχολή Αθλητισμού και Κέντρα Αποκατάστασης

Πολλά από τα μαθήματα που θα παρακολουθείς στη σχολή Φυσικής Αγωγής έχουν να κάνουν με την ανατομία του ανθρώπινου σώματος, τους τραυματισμούς και τη φυσικοθεραπεία, οπότε με το πτυχίο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα μπορείς να εργαστείς και σε κέντρα αποκατάστασης, ειδικά σε περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με τραυματισμούς αθλητών αλλά και γενικότερα χρόνια προβλήματα.

 

Αναγνώριση πτυχίου κολλεγίου και εκπαίδευση

Με το τετραετές πτυχίο (240 ECTS) και την αναγνώριση του ATEEN (ΣΑΕΠ), μπορείς να εργαστείς ακόμα και ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, αφού το πτυχίο φυσικής αγωγής και αθλητισμού από το IdEF College, ενός από τα καλύτερα ιδιωτικά κολλέγια στην Αθήνα, είναι πλήρως αναγνωρισμένο, δεδομένου ότι παρέχεται σε συνεργασία με το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Έτσι, με την ολοκλήρωση των σπουδών σου, μπορείς να ακολουθήσεις το όνειρό σου και να εξελιχθείς επαγγελματικά στο χώρο του αθλητισμού. Και αν φυσικά το επιθυμείς, αφού ολοκληρώσεις τις σπουδές στην Ελλάδα, μπορείς να συνεχίσεις σε επίπεδο μεταπτυχιακού ή ακόμα και διδακτορικού σε οποιοδήποτε Γαλλικό ή Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, και να ακολουθήσεις μια λαμπρή πορεία στον ακαδημαϊκό χώρο σε όλη την Ευρώπη.

Πώς θα καταλάβεις αν το Πτυχίο Φυσικής Αγωγής είναι το καλύτερο για εσένα;

Μερικές φορές είναι δύσκολο να αποφασίσεις με τι ακριβώς σκοπεύεις να ασχοληθείς αφού αποφοιτήσεις. Ακόμα κι αν είχες αρχικά ένα πλάνο στο μυαλό σου, αυτό μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα δεδομένα ή να ανακαλύψεις τι σου αρέσει με το πέρασμα του χρόνου.

Παρακολουθώντας λοιπόν μαθήματα σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο, από άρτια καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό με εμπειρία και καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο του Αθλητισμού, μπορείς να χτίσεις κι εσύ με σιγουριά το μέλλον σου βήμα-βήμα. Μερικές ακόμα από τις προοπτικές σου περιλαμβάνουν εργασία σε τουριστικές επιχειρήσεις και κατασκηνώσεις, σε προγράμματα Δήμων, ως ναυαγοσώστης και πολλά ακόμα – αρκεί να έχεις την όρεξη να εξερευνήσεις!

Μετά την αναγνώριση πτυχίου κολλεγίου, το μόνο σίγουρο είναι πάντως πως θα έχεις όλα τα εφόδια, τόσο σε θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, καθώς και αξιόλογες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, ώστε να μπεις στην αγορά εργασίας με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

 

Μάθε περισσότερα για το πτυχίο Φυσικής Αγωγής!

... Διαβάστε περισσότερα
Συνεργασία του IdEF College με την Ολυμπιακή Επιτροπή

Νέο πρόγραμμα Υποτροφιών ΕΘΝΟΑ – Γαλλικού Κολλεγίου IdEF για τις Ελληνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες

Με χαρά σας ενημερώνουμε για την έναρξη του 2ου κύκλου της εκπαιδευτικής συνεργασίας της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ με το ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (IdEF) το οποίο έγινε ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.


Υπενθυμίζουμε ότι το Γαλλικό Κολλέγιο είναι Ακαδημαϊκός Συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας.


Στα πλαίσια της νέας συνεργασίας, με ορίζοντα τους Ολυμπιακούς Παρίσι 2024,  παρέχονται από το Κολλέγιο Υποτροφίες σπουδών 50%, με φοίτηση στην Αθήνα η εξ αποστάσεως, σε σύμπραξη με το διεθνώς αναγνωρισμένο Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord - Paris 13.


Η Παροχή περιλαμβάνει πέντε (5) υποτροφίες 50% στο Πρόγραμμα «Επιστήμες και Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού - STAPS». Η διάρκεια των σπουδών είναι τριετής ή τετραετής, τα μαθήματα γίνονται στην ελληνική γλώσσα και το πτυχίο που απονέμεται είναι το Κρατικό Γαλλικό Πτυχίο της Σορβόννης που αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη.


Αναλυτικά:


Το Κολλέγιο προσφέρει μέσω της ΕΘΝΟΑ σε κάθε Αθλητική Ομοσπονδία πέντε (5) Υποτροφίες τετραετούς φοίτησης στο Πρόγραμμα «Επιστήμες και Τεχνικές Φυσικής Αγωγής» του Κολλεγίου για Έλληνες αθλητές τους. Συνολικά ο αριθμός των Υποτροφιών προτείνεται να αφορά 250 αθλητές (5 αθλητές * 50 Αθλητικές Ομοσπονδίες). Η Υποτροφία αφορά τους αθλητές που θα δηλωθούν από την ΕΘΝΟΑ, κατόπιν πρότασης των Αθλητικών Ομοσπονδιών, ισχύει μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση των σπουδών των Υποτρόφων (1 έως 4 έτη) και καλύπτει το 50% των διδάκτρων στο Κολλέγιο, ήτοι € 3.000 ετησίως. Η υποχρέωση των Υπότροφων θα είναι η καταβολή της εγγραφής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, ήτοι € 900 ετησίως, και του υπόλοιπου 50% των διδάκτρων, ήτοι € 3.000 ετησίως.
 
Τα μαθήματα γίνονται στην ελληνική γλώσσα και μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε με φυσική παρουσία είτε εξ αποστάσεως. Βασική προϋπόθεση για την εγγραφή είναι το Απολυτήριο Λυκείου. Πτυχίο από ΑΕΙ ή άλλες Σχολές λαμβάνονται υπόψη κατά την κατάρτιση του προγράμματος των σπουδών.


 
Η έναρξη των σπουδών γίνεται τον Οκτώβριο κάθε έτους.


Οι φοιτητές του Κολλεγίου είναι κανονικά εγγεγραμμένοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Paris 13, έχουν την ίδια φοιτητική ιδιότητα και λαμβάνουν την ίδια εκπαίδευση με τους φοιτητές που σπουδάζουν στο Παρίσι. Τα πτυχία που απονέμονται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών, είναι τα Εθνικά Γαλλικά Πτυχία και αναγνωρίζονται σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ως πτυχία της Σορβόννης. Στην Ελλάδα η αναγνώριση γίνεται από το ΑΤΕΕΝ (πρώην ΣΑΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων δυνάμει του ν.4093/2012 (ΦΕΚ 222 Α΄) και δίνει δυνατότητα  συμμετοχής σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.


 
Εγγραφές:


Για την εγγραφή με Υποτροφία απαιτείται κατάθεση δήλωσης της ΕΘΝΟΑ προς το Κολλέγιο, κατόπιν πρότασης των Αθλητικών Ομοσπονδιών που θα επιβεβαιώνουν το δικαίωμα χρήσης της Υποτροφίας από τους προτεινόμενους αθλητές.
Επισημαίνεται ότι λόγω του περιορισμένου αριθμού των υποτροφιών, οι αιτήσεις θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα υποβολής.
 
 
Περαιτέρω πληροφορίες/διευκρινήσεις παρέχονται από την ΕΘΝΟΑ :
(210 68 78815, 210 6878912) email : hoa@ethnoa.org η και στην ιστοσελίδα του IDEF www.idef.gr
 
 

... Διαβάστε περισσότερα
Απόφοιτοι νομικής σχολής του IdEF College

Καριέρα και στο Διπλωματικό Σώμα με το Πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου της ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ: Καριέρα και στο Διπλωματικό Σώμα με το Πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου της ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF
Η Γαλλική Γλώσσα υποχρεωτικό προσόν για τις εξετάσεις στη Διπλωματική Ακαδημία Τα Πτυχία Νομικής του Πανεπιστημίου της ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF πληρούν και τα δύο ειδικά προσόντα συμμετοχής του διαγωνισμού εισαγωγής στη Διπλωματική Ακαδημία.


Είναι αναγνωρισμένα από το Σ.Α.Ε.Π. (2016) και το Α.Τ.Ε.Ε.Ν. (2020) και ταυτόχρονα καλύπτουν και την υποχρεωτική άριστη γνώση γαλλικής γλώσσας (τόσο στο γαλλόφωνο όσο και στο ελληνόφωνο πρόγραμμα).


Α. Ο πρόσφατος Νόμος 4781/2021 (ΦΕΚ31 Α’ 28/2/2021)


Σύμφωνα με το Ν.4781/2021 «Οργάνωση και λειτουργία Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, ρύθμιση θεμάτων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 31 Α’/28-02-21) με έναρξη ισχύος την 28/2/2021, η Παρ.6 Άρθρο 15 Άρθρο πρώτο του Ν. 3566/2007 όπως είχε τροποποιηθεί με το Άρθρο 11 του Ν. 4451/2017 προβλέπει πλέον τα ακόλουθα:

«Άρθρο 48
Εισαγωγή και φοίτηση στη Διπλωματική Ακαδημία


1. Ο διαγωνισμός εισαγωγής υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας στη Δ.Α. διενεργείται, με μέριμνα της Διευθύνσεως Προσωπικού, μια τουλάχιστον φορά κατ‘ έτος, εφόσον υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις Ακολούθων Πρεσβείας, κατόπιν σχετικής προκήρυξης που εκδίδεται από τον Υπουργό Εξωτερικών.
Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτούνται, εκτός των γενικών προσόντων του άρθρου 319, και τα ακόλουθα ειδικά προσόντα:
α) πτυχίο Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής ή αρμοδίως αναγνωρισμένος τίτλος α’ κύκλου σπουδών της αλλοδαπής,
β) άριστη γνώση της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας.»


Είναι φανερό ότι,
το τετραετές Πτυχίο Νομικής του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord (Paris 13) με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF πληροί και τα δύο ειδικά προσόντα συμμετοχής του διαγωνισμού εισαγωγής στη Διπλωματική Ακαδημία, διότι είναι αρμοδίως αναγνωρισμένο ήδη από το 2016 με απόφαση του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.), και το 2020 με απόφαση του Αυτοτελούς Τμήματος Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που διαδέχτηκε το Σ.Α.Ε.Π. αλλά επιπροσθέτως καλύπτει και την υποχρεωτική άριστη γνώση γαλλικής γλώσσας. Σημειώνουμε ότι, η δοκιμασία στις Γλώσσες και στα Πρωτεύοντα Μαθήματα του διαγωνισμού είναι γραπτή και προφορική.


Β. H τρέχουσα προκήρυξη του Διαγωνισμού εισαγωγής στη Διπλωματική Ακαδημία η οποία ανεβλήθη λόγω κορονοϊού.


ΦΕΚ 4435-Β/ 8.10.2020


Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή είκοσι ενός (21) υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών


«[…] 3. Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί υποψήφιοι, οι οποίοι: α) έχουν συμπληρώσει το εικοστό πρώτο (21ο) έτος της ηλικίας. Για τη συμπλήρωση του ανωτέρω ορίου ηλικίας ως ημέρα γέννησης θεωρείται η 1η Ιανουαρίου, β) κατέχουν πτυχίο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ελληνικού Α.Ε.Ι. ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ή αναγνωρισμένο ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής. Εάν ο τίτλος έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή, απαιτείται πράξη αναγνώρισης από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή το Ι.Τ.Ε. για την ισοτιμία τίτλου ή πιστοποιητικό αναγνώρισης από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) περί ισοτιμίας. Σε περίπτωση που από την πράξη ή το πιστοποιητικό αναγνώρισης δεν προκύπτει το γνωστικό αντικείμενο, απαιτείται βεβαίωση από το εκπαιδευτικό ίδρυμα που χορήγησε τον τίτλο, η οποία να καθορίζει το γνωστικό αντικείμενο, καθώς και επίσημη μετάφρασή της.


Εξαιρούνται από την υποχρέωση προσκόμισης πράξης αναγνώρισης για την ισοτιμία του τίτλου, όσοι υποψήφιοι υποβάλλουν αποφάσεις αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων ή επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης, οι οποίες χορηγήθηκαν από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.), σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 38/2010 (Α ́ 78). […]»


Η ως άνω προκήρυξη, που δημοσιεύτηκε πριν την ψήφιση του ν.4781/2021, ακολουθεί τις γενικές προβλέψεις των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ με σεβασμό στο Ενωσιακό Δίκαιο και τις Ευρωπαϊκές Υποχρεώσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας, χωρίς να υπεισάγει περιορισμούς και διακρίσεις σχετικά με την αναγνώριση των πτυχίων.


Γ. Η αναγνώριση ξένης γλώσσας


«Σχετικά με τη δυνατότητα μοριοδότησης για άριστη γνώση ξένης γλώσσας με πράξη αναγνώρισης του ΣΑΕΠ, κρίνεται ότι, εφόσον ο υποψήφιος προσκομίζει τον ξενόγλωσσο τίτλο με τη μετάφραση αυτού από αναγνωρισμένο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της αλλοδαπής, αποδεικνύει την άριστη γνώση της ξένης γλώσσας του οικείου κράτους. Η περίπτωση αυτή θα καταχωριστεί στο πεδίο «Άλλο πιστοποιητικό» και στην περιγραφή πιστοποιητικού θα δηλωθεί οπωσδήποτε «Πτυχίο αναγνωρισμένου ιδρύματος της αλλοδαπής».


Την απάντηση αυτή έδωσε το ΑΣΕΠ , κατόπιν ερωτήματος του ΥΠΑΙΘ, αναφορικά με τη μοριοδότηση της άριστης γνώσης ξένης γλώσσας με την πράξη αναγνώρισης του ΣΑΕΠ, σχετικά με τους υποψήφιους των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ :1ΓΕ/2019, 2ΓΕ/2019, 1ΓΤ/2020 & 2ΓΔ/2020

Δεκτά τα αναγνωρισμένα πτυχία από ΣΑΕΠ για την απόδειξη γνώσης ξένης γλώσσας | esos.gr


Σημειώνουμε ότι, η δοκιμασία στις Γλώσσες και στα Πρωτεύοντα Μαθήματα του Διαγωνισμού εισαγωγής στη Διπλωματική Ακαδημία είναι γραπτή και προφορική.
Κατόπιν των ανωτέρω,


ο Γενικός Διευθυντής του Γαλλικού Κολεγίου IdEF Δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης,


• καλεί τους πτυχιούχους Νομικής του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord (Paris 13) με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα που υπεισάγει ο ν. 4781/2021,
• τους προτρέπει να αναγνωρίσουν τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά τους στην εθνική αρμόδια αρχή Α.Τ.Ε.Ε.Ν. του Υπουργείου Παιδείας και
• τους υπογραμμίζει ότι, ο ορισμός της γαλλικής ως δεύτερης υποχρεωτικής ξένης γλώσσας δομεί πλεονέκτημα σε σχέση με τις εξετάσεις της Διπλωματικής Ακαδημίας

... Διαβάστε περισσότερα
Αναγνώριση του Μεταπτυχιακού Νομικής του Πανεπιστημίου της ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF

Αναγνώριση του Μεταπτυχιακού Νομικής του Πανεπιστημίου της ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF

Το Υπουργείο Παιδείας δια του Αυτοτελούς Τμήματος Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ πρώην ΣΑΕΠ), αναγνώρισε το Μεταπτυχιακό τίτλο Master 2 Νομικής του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord (Paris 13) με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF, ως Επαγγελματικά Ισοδύναμο με τα συναφή Μεταπτυχιακά Νομικής των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

 

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ ΜΕ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ή ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ. ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΝ

 

Α. Η πρόσφατη απόφαση αναγνώρισης του ΑΤΕΕΝ

 

Το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, το οποίο σύμφωνα με το άρθρο 88 του ν. 4763/2020 είναι η νέα ενιαία αρμόδια εθνική αρχή για την έκδοση αποφάσεων Αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοδυναμίας και Επαγγελματικών Προσόντων, κοινοποίησε στην κυρία Α.Κ. κάτοχο Μεταπτυχιακού τίτλου Master 2 του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 – Sorbonne Paris Cité με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF, την απόφαση Αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοδυναμίας, σύμφωνα με την οποία,

«Αναγνωρίζουμε στη Α. Κ. την επαγγελματική ισοδυναμία του τίτλου σπουδών MASTER DE DROIT, ECONOMIE, GESTION, Mention DROIT του ιδρύματος τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης του UNIVERSITE PARIS 13 - SORBONNE PARIS CITE της Γαλλίας, με τους απονεμόμενους μεταπτυχιακούς τίτλους των Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στο πλαίσιο του ημεδαπού εκπαιδευτικού συστήματος, με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ισχύουσας στην Ελλάδα νομοθεσίας.» (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1).

 

Αυτό σημαίνει ότι το ΑΤΕΕΝ ανεγνώρισε ως επαγγελματικά ισοδύναμο,

με τους απονεμόμενους μεταπτυχιακούς τίτλους των Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στο πλαίσιο του ημεδαπού εκπαιδευτικού συστήματος, με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ισχύουσας στην Ελλάδα νομοθεσίας,

το Master 2 Νομικής του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 – Sorbonne Paris Cité με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF

 

Β. To ΝΕΟ στοιχείο: Ολοκλήρωση της σύγκρισης των προγραμμάτων Νομικών σπουδών Ελλάδας - Γαλλίας

 

Με τις πρώτες αναγνωρίσεις πτυχίων Νομικής εντός του 2020, το ΑΤΕΕΝ συνέκρινε τα τετραετή προγράμματα σπουδών του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου της Σορβόννης με τα τετραετή προγράμματα νομικών σπουδών των Ελληνικών ΑΕΙ και τα αναγνώρισε χωρίς επιπρόσθετες εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα στις πρόσφατες αποφάσεις αναγνώρισης αναφέρεται:

Έχοντας υπόψη: 1. […], 2.[…],

 

3. Τη με αρ. πρωτ. […] αίτηση και το σύνολο των υποβληθέντων δικαιολογητικών και το γεγονός ότι κατόπιν σύγκρισης του τετραετούς προγράμματος σπουδών που παρακολούθησε η ενδιαφερόμενη (τρία έτη License 1, 2, 3 και ένα έτος Master 1) με πρόγραμμα σπουδών Τμήματος Νομικών Σχολών ΑΕΙ της ημεδαπής δεν προκύπτουν ουσιώδεις διαφορές για την επιβολή γραπτής δοκιμασίας επαγγελματικής ισοδυναμίας κατά το αρ. 57 Α ΤΟΥ ΠΔ 38/2010 όπως ισχύει

Δηλαδή το ΑΤΕΕΝ αφού ΣΥΝΕΚΡΙΝΕ το τετραετές πρόγραμμα σπουδών που παρακολούθησε η κυρία Σ.Χ. με πρόγραμμα σπουδών Τμήματος Νομικών Σχολών ΑΕΙ της Ελλάδας, ΑΠΕΦΑΝΘΗ ότι, δεν προκύπτουν ουσιώδεις διαφορές ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ την επιβολή γραπτής δοκιμασίας επαγγελματικής ισοδυναμίας κατά το αρ. 57 Α ΤΟΥ ΠΔ 38/2010 όπως ισχύει.

 

Το γεγονός ότι το ΑΤΕΕΝ δεν χρέωσε στη κυρία Σ. Χ., κάτοχο τετραετούς Εθνικού Γαλλικού πτυχίου νομικής, μαθήματα Ελληνικού δικαίου, σημαίνει ότι, επικύρωσε ως Ενιαία αρμόδια Εθνική Αρχή επιφορτισμένη να εφαρμόζει το πρωτογενές και το παράγωγο Ενωσιακό δίκαιο και τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της ΕΕ, με τον πλέον επίσημο τρόπο την πλήρη συνάφεια των δύο δικαίων.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι εν έτει 2020 πτυχιούχοι νομικής του Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 με φοίτηση στο Γαλλικό Κολλέγιο IdEF που έχουν αποκτήσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος είτε μέσω του Πανελλαδικού διαγωνισμού υποψηφίων δικηγόρων είτε ως Ενωσιακοί δικηγόροι, ασκούν τη δικηγορία και είναι σήμερα δικηγόροι μέχρι και παρ’ Εφέταις.

Με τη νέα αναγνώριση του Μεταπτυχιακού τίτλου MASTER, ολοκληρώνεται η σύγκριση των προγραμμάτων σπουδών, καλύπτοντας την πλήρη 5ετή διάρκεια των δύο πρώτων κύκλων (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό) επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τη συνάφεια του Ελληνικού με το Γαλλικό Δίκαιο.

 

 

Κατόπιν των προπαρατεθέντων ο Γενικός Διευθυντής του Γαλλικού Κολεγίου IdEF Δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης,

  • Εκφράζει την ικανοποίησή του για την ως άνω και άλλες ποιο πρόσφατες ανάλογες αποφάσεις του ΑΤΕΕΝ, που αφορούν αποκλειστικά και μόνο πτυχιούχους και Μεταπτυχιακούς Νομικής του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord (Paris 13) με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF και δεν μπορεί να γίνει επίκληση τους από πτυχιούχους Νομικής άλλων Πανεπιστημίων της ΕΕ,
  • Υπενθυμίζει ότι η δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ προϋποθέτει αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ ή το ΑΤΕΕΝ και μόνο οι τίτλοι που έχουν ΗΔΗ αναγνωριστεί (όπως του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord) εξασφαλίζουν αυτή τη δυνατότητα,
  • Καλεί τους Υποψήφιους φοιτητές για το Ακαδημαϊκό Έτος 2021-2022 να ενημερωθούν για τα προγράμματα Υποτροφιών στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν εφόσον εκδηλώσουν έγκαιρα το ενδιαφέρον τους.

 

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1

 MASTER IDEF SORBONNE PARIS NORD

 

... Διαβάστε περισσότερα
Φοιτήτρια του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του IdEF college προπονείται

Γιατί να επιλέξω σπουδές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού σε ιδιωτικό κολλέγιο;

Με την ολοκλήρωση των Πανελληνίων εξετάσεων και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ξεκινάει για τους υποψηφίους ένα νέο άγχος. Η επιλογή της κατάλληλης σχολής ανάλογα με τα όνειρα και τις βλέψεις του κάθε μαθητή, που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Εκεί που θα αποκτήσουν τις βάσεις για τη μετέπειτα εξέλιξη στον τομέα που επιθυμούν. Ανάμεσα σε σχολές Ιατρικής, Νομικής, Παιδαγωγικής, καθώς και σπουδές Φυσικής Αγωγής, οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιλέξουν το επόμενο σκαλί, αναζητώντας μια σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση και την άμεση απορρόφηση στην αγορά εργασίας.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση στη ζήτηση αποφοίτων από σχολές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Ελλάδα, εξαιτίας της μόδας που επικρατεί στον χώρο του fitness αλλά και την ανάπτυξης της επιστήμης του wellness με όλα τα οφέλη που τη συνοδεύουν. Παράλληλα, έχει αναπτυχθεί ραγδαία η επαγγελματική αθλητική βιομηχανία και συνακόλουθα αυξάνεται η ανάγκη για την εκπαίδευση εξειδικευμένων στελεχών. Οι διέξοδοι που προσφέρονται για την απασχόληση των αποφοίτων δεν περιορίζονται μόνο στο γυμναστήριο, αλλά και σε αθλητικά σωματεία, κέντρα αποκατάστασης, ακόμα και την έρευνα και την εκπαίδευση.

Φυσικά, για τη φοίτηση σε μια αντίστοιχη σχολή Αθλητισμού, κάθε υποψήφιος θα πρέπει να αποδείξει ότι διαθέτει την ανάλογη αθλητική εμπειρία, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Από την είσοδό του στη σχολή, θα έρθει σε επαφή, όχι μόνο με την ενδυνάμωση του σώματος και άλλες γυμναστικές δραστηριότητες, αλλά και με μια ευρεία γκάμα μαθημάτων, όπως φυσιολογία, βιοχημεία της άσκησης, διατροφή κ.α. Συνεπώς, η επιστήμη της άθλησης αποκτάει στοιχεία διεπιστημονικότητας συμβάλλοντας με τη σειρά της στη δημιουργία επιστημόνων με ικανότητες υψηλού επιπέδου.

Ανάμεσα στις επιλογές σε σχολές Φυσικής Αγωγής που έχουν οι υποψήφιοι, δίνεται πλέον η δυνατότητα φοίτησης σε ιδιωτικά κολλέγια, που λειτουργούν σε συνεργασία με καταξιωμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Για αρκετούς μαθητές που έχουν ως όνειρο ζωής να σπουδάσουν σε ένα τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού αλλά δεν κατάφεραν να πιάσουν το στόχο τους με τις Πανελλήνιες, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί φορείς αποτελούν μια καλή λύση.

Φοιτήτρια του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του IdEF college προπονείται

Ακόμη, η φοίτηση σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο μπορεί να συνοδεύεται από αρκετά πλεονεκτήματα. Ανάλογα με το εκπαιδευτικό ίδρυμα, προσφέρεται η δυνατότητα για εκμάθηση και φοίτηση σε διαφορετική γλώσσα από την ελληνική. Ακόμη, το εκπαιδευτικό προσωπικό που διδάσκει, διακρίνεται συνήθως για το υψηλό επίπεδο κατάρτισης και διδασκαλίας με πλήρη ακαδημαϊκή, επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία.

Με γνώση των σύγχρονων αναγκών για εξειδικευμένους και κατάλληλα εκπαιδευμένους επαγγελματίες, σε πρακτικό αλλά και θεωρητικό επίπεδο, το ιδιωτικό κολλέγιο IdEF προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης προπτυχιακού τίτλου σπουδών από το τμήμα «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού». Μέσα από ένα οργανωμένο και σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών, οι υποψήφιοι σπουδαστές μπορούν να παρακολουθήσουν θεωρητικά αλλά και πρακτικά μαθήματα από καταξιωμένους επαγγελματίες-προπονητές με μεγάλη επαγγελματική πορεία στον χώρο του αθλητισμού και της προπονητικής. Επιπλέον, προσφέρεται εξειδίκευση σε αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, ο στίβος, η κολύμβηση, ο χορός και το fitness.

Κάθε φοιτητής εγγράφεται στους καταλόγους του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 Sorbonne Paris Nord και έχει την ίδια φοιτητική κάρτα και φοιτητική ιδιότητα με τους φοιτητές της Γαλλίας. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των τριών ετών φοίτησης απονέμεται στους φοιτητές το πτυχίο Licence του τμήματος «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» από το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 – Sorbonne Paris Nord, το οποίο αναγνωρίζεται και από το ΑΤΤΕΝ του Υπουργείου Παιδείας  με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα.

Ακόμη, το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF λειτουργεί ως ακαδημαϊκός συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, ενώ αποτελεί ακαδημαϊκός συνεργάτης της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας –ΕΘΝΟΑ. Σε συνεργασία μαζί τους, προσφέρει υποτροφίες φοίτησης -50% για το Πτυχίο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού STAPS, σε όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες όλης της Ελλάδας.

... Διαβάστε περισσότερα