4+1 περιζήτητα επαγγέλματα με προοπτικές διεθνούς καριέρας
Ακολουθήστε μας:
Facebook
Instagram
Youtube
To logo του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College
Τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα με προοπτικές διεθνούς καριέρας
 • Στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία, η εργασία στο εξωτερικό έχει γίνει μια ελκυστική επιλογή για αποφοίτους πολλών σχολών.

  Ειδικά στη χώρα μας, η δεκαετία της κρίσης με το brain drain και τους χιλιάδες νέους που αναζήτησαν ευκαιρίες στο εξωτερικό, άλλαξε τα δεδομένα: σήμερα δεν είναι λίγοι αυτοί που αποφασίζουν τι θα σπουδάσουν με γνώμονα την επαγγελματική αποκατάσταση όχι μόνο στην Ελλάδα και διεθνώς.

  Είτε θέλεις να ξεφύγεις από μια κορεσμένη αγορά εργασίας, να εκμεταλλευτείς συναρπαστικές ευκαιρίες στο εξωτερικό ή να αποκτήσεις πολύτιμη διεθνή εμπειρία, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιλέξεις επαγγέλματα με προοπτικές διεθνούς καριέρας.

  Ποια είναι, λοιπόν, τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα αυτή τη στιγμή; Ποια επαγγέλματα έχουν προοπτικές και ποια μπορούν να προσφέρουν ευκαιρίες για διεθνή καριέρα;

  Ακολουθούν 5 επιλογές που όχι μόνο θα σε βοηθήσουν να επιβιώσεις στον στίβο της διεθνούς αγοράς εργασίας, αλλά που μπορούν να γίνουν και το εφαλτήριο για μια λαμπρή σταδιοδρομία στο εξωτερικό που θα ευθυγραμμίζεται με τα ενδιαφέροντά σου!

   

  Δικηγόρος – Στην κορυφή της λίστας με τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα

  Αν ψάχνεις επαγγέλματα με προοπτικές, τότε η δικηγορία πρέπει σίγουρα να είναι στη λίστα σου, αφού μπορεί να ανοίξει έναν κόσμο ευκαιριών – ειδικά για όσους αναζητούν διεθνή καριέρα.

  Το δίκαιο είναι μια παγκόσμια γλώσσα, πράγμα που σημαίνει ότι ένα πτυχίο νομικής μπορεί να ανοίξει πόρτες σε όλο τον κόσμο.

  Οι δικηγόροι χρειάζονται σε κάθε χώρα και κλάδο, από πολυεθνικές εταιρείες μέχρι διεθνείς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ενώ οι διαφορετικές εξειδικεύσεις, όπως το διεθνές και το εταιρικό δίκαιο, το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας κ.α. μπορούν να οδηγήσουν σε διαφορετικά μονοπάτια.

  Παράλληλα, ένα πτυχίο νομικής παρέχει πολύτιμες δεξιότητες, όπως κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων και αναλυτικές δεξιότητες, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλά επαγγέλματα Νομικής και όχι μόνο φύσης.

   

  Πώς θα γίνω δικηγόρος στο εξωτερικό;

  Θέλεις να ασχοληθείς με τη δικηγορία και να διαπρέψεις στο εξωτερικό; Δες πώς θα το πετύχεις:

  • Απόκτηση σχετικής εμπειρίας: Είναι σημαντικό να αποκτήσεις εμπειρία στον τομέα σου, για παράδειγμα μέσα από πρακτική άσκηση. Κάτι τέτοιο όχι μόνο θα σε κάνει πιο ελκυστικό υποψήφιο, αλλά θα σε βοηθήσει και στη δημιουργία ενός δικτύου επαφών.
  • Ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων: Η ευχέρεια σε μια δεύτερη ή και τρίτη ξένη γλώσσα μπορεί να αποτελέσει τεράστιο πλεονέκτημα. Το IdEF College, το Γαλλικό Κολλέγιο της Ελλάδας, προσφέρει μαθήματα στα Γαλλικά και πτυχίο από το Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord, γεγονός που θα σε βοηθήσει πολύ να «κυνηγήσεις» μια καριέρα στο εξωτερικό.
  • Απόκτηση μεταπτυχιακού: Ένα μεταπτυχιακό νομικής, όπως το Μεταπτυχιακό στο Διεθνές Δίκαιο, θα σου προσφέρει μια βαθύτερη κατανόηση του αντικειμένου και θα σε μετατρέψει σε πιο ανταγωνιστικό υποψήφιο, έτοιμο για διεθνείς ευκαιρίες.

   

  Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Γιατί να σπουδάσω Νομική; 5 Λόγοι που αξίζει να λάβεις υπόψη σου

   

  Σύμβουλος επιχειρήσεων – Ανάμεσα στα επαγγέλματα με άμεση αποκατάσταση

  Οι σύμβουλοι επιχειρήσεων βοηθούν τις εταιρείες να ανταπεξέλθουν στην πολυπλοκότητα των παγκόσμιων αγορών, συμπεριλαμβανομένων των πολιτισμικών διαφορών, των νομικών θεμάτων και των επιχειρηματικών πρακτικών.

  Το συγκεκριμένο επάγγελμα προσφέρει ευκαιρίες συνεργασίας με εταιρείες όλων των μεγεθών, από μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις έως πολυεθνικές εταιρείες.

  Δεν είναι απαραίτητο, όμως, να σπουδάσεις Διοίκηση Επιχειρήσεων για να ακολουθήσεις την καριέρα αυτή. Για παράδειγμα, ένας νομικός σύμβουλος μπορεί να παρέχει συμβουλές σε εταιρείες για νομικά θέματα που σχετίζονται με τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, όπως η συμμόρφωση με νόμους και κανονισμούς, η διαχείριση κινδύνων και η επίλυση διαφορών.

   

  Διπλωμάτης – Ένα διεθνές επάγγελμα με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση

  Οι διπλωμάτες αποτελούν τους επίσημους εκπροσώπους ενός κράτους σε ξένες χώρες, άρα εξ ορισμού αναφερόμαστε σε ένα επάγγελμα που ενδείκνυται για διεθνή καριέρα.

  Ο διπλωματικός υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών, όπως είναι ο επίσημος τίτλος, αναλαμβάνει διάφορες αρμοδιότητες, από την ενασχόληση με θέματα εξωτερικής πολιτικής έως την καλλιέργεια διπλωματικών σχέσεων με τις χώρες στις οποίες υπηρετεί, ενώ παράλληλα επιβλέπει την υλοποίηση των οδηγιών από την πολιτική ηγεσία και ευθύνεται για την προστασία των Ελλήνων υπηκόων στις χώρες διαπίστευσης.

   

  Μάθε περισσότερα: Καριέρα και στο Διπλωματικό Σώμα με το Πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου της ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF

   

  Τουριστικά επαγγέλματα με επαγγελματική αποκατάσταση

  Ο τουρισμός αποτελεί κλάδο που προσφέρεται για διεθνή καριέρα.

  Είτε θέλεις να ασχοληθείς με τα ξενοδοχειακά, τον επισιτισμό, το HR ή ακόμα και το marketing, υπάρχουν ευκαιρίες τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό και πολλά περιζήτητα επαγγέλματα στον τομέα αυτό με τα οποία μπορείς να ασχοληθείς.

  Αν τώρα δίνεις Πανελλήνιες ή σκέφτεσαι πως ήρθε η στιγμή για μια στροφή στην καριέρα σου, ο τουρισμός μπορεί να είναι η λύση που έψαχνες.

   

  Sports Agent ή Event Manager – Ναι, ο αθλητισμός ανήκει στα επαγγέλματα με αποκατάσταση

  Εάν παθιάζεσαι με τον αθλητισμό, ένα πτυχίο Φυσικής Αγωγής μπορεί να σε προετοιμάσει για μια διεθνή καριέρα.

  Ένα επάγγελμα με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση είναι ο sport agent. Οι αθλητικοί πράκτορες λειτουργούν ως επαγγελματίες εκπρόσωποι αθλητών σε όλη τη διαδικασία διαπραγμάτευσης συμβάσεων καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη επιχειρηματική συναλλαγή.

  Το συγκεκριμένο επάγγελμα προσφέρει ευκαιρίες για συνεργασία με αθλητές και ομάδες σε όλο τον κόσμο, καθώς και για ταξίδια σε διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις!

  Ομοίως, ένας Sports Event Manager είναι υπεύθυνος για την οργάνωση και τη διαχείριση αθλητικών εκδηλώσεων, όπως τουρνουά, αγώνες και διαγωνισμούς σε όλον τον κόσμο και ανήκει στα επαγγέλματα φυσικής αγωγής που δεν είναι τόσο γνωστά.

  Πιο συγκεκριμένα, απαιτεί εξαιρετικές οργανωτικές δεξιότητες, προσοχή στη λεπτομέρεια και ικανότητα διαχείρισης προϋπολογισμών, εγκαταστάσεων και προσωπικού, αλλά είναι σίγουρα μία εξαιρετική ευκαιρία για διεθνή καριέρα, ειδικά όσο τα χρόνια περνούν και η ενασχόλησή σου με τον αθλητισμό ως αθλητής δεν μπορεί να συνεχιστεί.

   

  Διάβασε επίσης: Τι μπορώ να κάνω με ένα πτυχίο Φυσικής Αγωγής;

   

  Αξίζει να κυνηγήσω επαγγέλματα με προοπτικές διεθνούς καριέρας;

  Όσο το εργασιακό περιβάλλον μεταβάλλεται, η επιλογή σπουδών και επαγγέλματος με δυνατότητα διεθνούς καριέρας θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

  Από δικηγόρος μέχρι διοργανωτής αθλητικών event κι από διπλωμάτης μέχρι τουριστικός πράκτορας, υπάρχουν πολλά συναρπαστικά επαγγέλματα που μπορούν να σε… ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.

  Με σκληρή δουλειά, αφοσίωση και προθυμία να εξερευνήσεις νέες ευκαιρίες, μπορείς να κυνηγήσεις μια επιτυχημένη καριέρα στο εξωτερικό που σίγουρα θα σου προσφέρει πλήθος ευκαιριών για επαγγελματική ανέλιξη!

  Κάνε σήμερα το πρώτο βήμα και μάθε περισσότερα για τα τμήματα Νομικής και Φυσικής Αγωγής του IdEF. Έχοντας ένα πτυχίο Ευρωπαϊκού πανεπιστημίου, πλήρως αναγνωρισμένου από το Ελληνικό κράτος, θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να κυνηγήσεις τα όνειρά σου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Επικοινώνησε μαζί μας για να μάθεις περισσότερα!

   

  Επικοινώνησε με το IdEF

   

Ψάχνεις περιζήτητα επαγγέλματα με προοπτικές διεθνούς καριέρας; Δες εδώ!