Τι μπορώ να κάνω με ένα πτυχίο Φυσικής Αγωγής; | IdEF College
Ακολουθήστε μας:
Facebook
Instagram
Youtube
To logo του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College
Φοιτήτρια του τμήματος Φυσικής Αγωγής κάνει προπόνηση
 • Σου αρέσει ο αθλητισμός και η γυμναστική; Θα ήθελες να κάνεις την αγάπη σου επάγγελμα και να εξελιχθείς στο χώρο αλλά δεν είσαι σίγουρος πώς ακριβώς θα το πετύχεις;

  Μην το σκέφτεσαι άλλο, γιατί θα σε βοηθήσουμε να κατανοήσεις όλες τις επαγγελματικές προοπτικές που μπορεί να σου προσφέρει ένα πτυχίο Φυσικής Αγωγής για να κάνεις τα επόμενα βήματά σου με σιγουριά.

  Ιδιωτικό κολλέγιο Φυσικής Αγωγής και προοπτικές

  Το βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να καταλάβεις όσον αφορά στην επαγγελματική σου εξέλιξη είναι ότι υπάρχουν διαβαθμίσεις που σχετίζονται τόσο με το συνολικό χρόνο φοίτησης, όσο και με τα δικά σου όνειρα και προτιμήσεις.

  Τι σημαίνει αυτό; Ότι ανάλογα με τα χρόνια που θα αποφασίσεις να σπουδάσεις στη σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, και τις διδακτικές μονάδες που θα συγκεντρώσεις, το πτυχίο που θα λάβεις θα σε οδηγήσει σε διαφορετικά μονοπάτια. Το πιο σημαντικό όμως, είναι, να κατανοήσεις πόσες πολλές επιλογές έχεις, γιατί μερικές φορές πρόκειται για επαγγέλματα που μπορεί να μην είχες σκεφτεί.

  Πτυχίο Φυσικής Αγωγής και γυμναστήρια

  Η πιο συνηθισμένη καριέρα που μπορείς να ακολουθήσεις μετά τη φοίτησή σου σε ένα τμήμα Φυσικής Αγωγής,  είναι να εργαστείς σε γυμναστήριο – κάτι που φυσικά μπορείς να κάνεις και κατά τη διάρκεια της φοίτησής σου για να αποκτάς σιγά σιγά πρακτική εμπειρία. Με μία έξτρα πιστοποίηση σε συγκεκριμένο αντικείμενο, όπως για παράδειγμα yoga, θα μπορείς να εργάζεσαι σε γυμναστήρια, αλλά και στα πλαίσια προσωπικής βελτίωσης και ανάπτυξης επιδόσεων, ως personal trainer δηλαδή, με πολύ καλές προοπτικές εξέλιξης.

  Κολλέγιο Αθλητικών Επιστήμων και αθλητικοί σύλλογοι

  Φοιτώντας σε κολλέγιο αθλητικών επιστημών, μπορείς να προσφέρεις υπηρεσίες όπως: προπόνηση, συντήρηση ή ψυχαγωγία σε δραστηριότητες φυσικής αγωγής αλλά και αθλητισμού σε διάφορα κοινά όλων των ηλικιών. Πιο συγκεκριμένα, μπορείς να εργαστείς σε αθλητικούς συλλόγους, σωματεία ή ως προπονητής – στο αγαπημένο σου άθλημα αλλά και την αγαπημένη σου ομάδα!

  Ιδιωτική Σχολή Αθλητισμού και Κέντρα Αποκατάστασης

  Πολλά από τα μαθήματα που θα παρακολουθείς στη σχολή Φυσικής Αγωγής έχουν να κάνουν με την ανατομία του ανθρώπινου σώματος, τους τραυματισμούς και τη φυσικοθεραπεία, οπότε με το πτυχίο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα μπορείς να εργαστείς και σε κέντρα αποκατάστασης, ειδικά σε περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με τραυματισμούς αθλητών αλλά και γενικότερα χρόνια προβλήματα.

   

  Αναγνώριση πτυχίου κολλεγίου και εκπαίδευση

  Με το τετραετές πτυχίο (240 ECTS) και την αναγνώριση του ATEEN (ΣΑΕΠ), μπορείς να εργαστείς ακόμα και ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, αφού το πτυχίο φυσικής αγωγής και αθλητισμού από το IdEF College, ενός από τα καλύτερα ιδιωτικά κολλέγια στην Αθήνα, είναι πλήρως αναγνωρισμένο, δεδομένου ότι παρέχεται σε συνεργασία με το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Έτσι, με την ολοκλήρωση των σπουδών σου, μπορείς να ακολουθήσεις το όνειρό σου και να εξελιχθείς επαγγελματικά στο χώρο του αθλητισμού. Και αν φυσικά το επιθυμείς, αφού ολοκληρώσεις τις σπουδές στην Ελλάδα, μπορείς να συνεχίσεις σε επίπεδο μεταπτυχιακού ή ακόμα και διδακτορικού σε οποιοδήποτε Γαλλικό ή Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, και να ακολουθήσεις μια λαμπρή πορεία στον ακαδημαϊκό χώρο σε όλη την Ευρώπη.

  Πώς θα καταλάβεις αν το Πτυχίο Φυσικής Αγωγής είναι το καλύτερο για εσένα;

  Μερικές φορές είναι δύσκολο να αποφασίσεις με τι ακριβώς σκοπεύεις να ασχοληθείς αφού αποφοιτήσεις. Ακόμα κι αν είχες αρχικά ένα πλάνο στο μυαλό σου, αυτό μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα δεδομένα ή να ανακαλύψεις τι σου αρέσει με το πέρασμα του χρόνου.

  Παρακολουθώντας λοιπόν μαθήματα σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο, από άρτια καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό με εμπειρία και καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο του Αθλητισμού, μπορείς να χτίσεις κι εσύ με σιγουριά το μέλλον σου βήμα-βήμα. Μερικές ακόμα από τις προοπτικές σου περιλαμβάνουν εργασία σε τουριστικές επιχειρήσεις και κατασκηνώσεις, σε προγράμματα Δήμων, ως ναυαγοσώστης και πολλά ακόμα – αρκεί να έχεις την όρεξη να εξερευνήσεις!

  Μετά την αναγνώριση πτυχίου κολλεγίου, το μόνο σίγουρο είναι πάντως πως θα έχεις όλα τα εφόδια, τόσο σε θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, καθώς και αξιόλογες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, ώστε να μπεις στην αγορά εργασίας με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

   

  Μάθε περισσότερα για το πτυχίο Φυσικής Αγωγής!

Τι μπορώ να κάνω με ένα πτυχίο Φυσικής Αγωγής;