Αναγνώριση Πτυχίου Νομικής - Φυσικής Αγωγής | IdEF College
Ακολουθήστε μας:
Facebook
Instagram
Youtube
To logo του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College
 • To 1995 πραγματοποιείται η σύμπραξη μεταξύ του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF και του Γαλλικού Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord. Μερικά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2009,  το IdEF αποκτά την άδεια ίδρυσης κολλεγίου από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

  Το 2010 αποτελεί έτος σταθμό καθώς το

  IdEF γίνεται το 1ο  ιδιωτικό κολλέγιο με αναγνώριση πτυχίων

  από το ΣΑΕΠ του Υπουργείου Παιδείας και το πρώτο κολλέγιο του οποίου οι απόφοιτοι Νομικής εγγράφονται κανονικά σε Ελληνικούς Δικηγορικούς Συλλόγους.

  Στη συνέχεια, κατά τα έτη 2012 και 2013, αναγνωρίζονται βάσει των Νόμων 4093/2012 (ΦΕΚ Α΄222) και 4111/2013 (ΦΕΚ Α’18) πως τα πτυχία Νομικής και Οικονομίας και Διοίκησης που απονέμονται από το Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord με φοίτηση στο κολλέγιο IdEF, έχουν πλήρη Επαγγελματική Ισοδυναμία σε σχέση με τα συγκρίσιμα πτυχία των Ελληνικών Νομικών Σχολών καθώς και των Σχολών Οικονομίας & Διοίκησης.

  Στη διάρκεια των ετών 2014 -2015 τίθεται σε ισχύ η αναγνώριση των πτυχίων Νομικής στην Ελλάδα και παράλληλα δίνεται στους αποφοίτους η δυνατότητα εγγραφής στα βιβλία ασκούμενων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας με την ίδια διαδικασία που ισχύει για όλους τους πτυχιούχους Νομικής Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων σύμφωνα με το νόμο 4524/2014 (ΦΕΚ Α΄15).

  Φτάνοντας στα έτη 2016 και 2017 το IdEF είναι το μοναδικό κολλέγιο με

  • Πτυχιούχους Νομικής εγγεγραμμένους στα βιβλία ασκούμενων των Δικηγορικών Συλλόγων στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας.
  • Πτυχιούχους Νομικής που εγγράφονται στα μητρώα Δικηγόρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.
  • Πτυχίο Νομικής που αναγνωρίζεται ως επαγγελματικά ισοδύναμο χωρίς διενέργεια επιπρόσθετων εξετάσεων.

  Το 2023 ολοκληρώθηκε η πλήρης αναγνώριση του Πτυχίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ως επαγγελματικά ισοδύναμο με τα πτυχία ΤΕΦΑΑ-ΣΕΦΑΑ χωρίς επιπρόσθετες εξετάσεις.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναγνώριση των πτυχίων του κολλεγίου IdEF πατήστε εδώ.

  ATEEN FINAL

   

  Αναγνώριση πτυχίου του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College

Αναγνώριση πτυχίου του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College από το ΣΑΕΠ

Σπούδασε

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ