Γιατί να σπουδάσω Νομική; 4+1 Λόγοι | IdEF College
Ακολουθήστε μας:
Facebook
Instagram
Youtube
To logo του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College
Γιατί να σπουδάσω Νομική; 4+1 Λόγοι
 • Σκέφτεσαι να σπουδάσεις Νομική αλλά δεν είσαι ακόμα σίγουρος ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος για εσένα;

  Δεν είσαι ο μόνος.

  Αυτή είναι μία σημαντική απόφαση, καθώς πρόκειται για κλάδο που, μεταξύ άλλων, απαιτεί χρόνο και προσπάθεια.

  Αν, λοιπόν, ερωτήσεις όπως «Αξίζει να σπουδάσω Νομική;», «Μου ταιριάζει η Νομική;» και «Γιατί να σπουδάσω Νομική» περνούν συχνά από το μυαλό σου, αυτό το άρθρο είναι για σένα.

  Ας δούμε γιατί οι σπουδές νομικής μπορεί να είναι η καλύτερη απόφαση που θα πάρεις ποτέ σου!

   

  Λόγος #1: Ευελιξία και πλήθος επιλογών για επαγγελματική σταδιοδρομία

  Ένα πτυχίο νομικής μπορεί να ανοίξει πολύ περισσότερες πόρτες από όσες φαντάζεσαι, πέρα από την άσκηση της δικηγορίας.

  Ακόμα, λοιπόν, κι αν ξεπεράσουμε τις πολλές και διάφορες ειδικότητες, όπως το εταιρικό, το ποινικό ή το οικογενειακό δίκαιο και γενικά το τι μαθαίνεις στη Νομική, θα δούμε ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερες επιλογές για επαγγελματική σταδιοδρομία.

  Πιο συγκεκριμένα, ένα πτυχίο νομικής μπορεί να βρει εφαρμογή σε πολλούς τομείς, από την πολιτική και τη διπλωματία, έως την επιχειρηματικότητα, την ακαδημαϊκή καριέρα ή ακόμα και την εγκληματολογία.

  Το γνωστικό αντικείμενο που θα επιλέξεις να ακολουθήσεις εξαρτάται από τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές σου, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξέρεις ότι όσον αφορά τη Νομική, η επαγγελματική αποκατάσταση μπορεί να πάρει πολλές μορφές.

   

  Μάθε περισσότερα: Καριέρα και στο Διπλωματικό Σώμα με το Πτυχίο Νομικής IdEF

   

  Λόγος #2: Κλάδος που αποτελεί πρόκληση με προοπτικές προσωπικής ανάπτυξης

  Αναρωτιέσαι αν σου ταιριάζει η Νομική; Εάν ανήκεις στους ανθρώπους που τους αρέσει να αντιμετωπίζουν σύνθετα προβλήματα, η απάντηση είναι μάλλον «ναι».

  Η μελέτη του νόμου είναι ένα πολύπλευρο και συνεχώς μεταβαλλόμενο πεδίο που απαιτεί αναλυτική σκέψη, ερευνητικές δεξιότητες και αποτελεσματική επικοινωνία για την επίλυση προβλημάτων, χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην προσωπική ανάπτυξη του κάθε ατόμου.

  Αυτές οι δεξιότητες κριτικής σκέψης που θα κληθείς να αναπτύξεις και η ενδελεχής κατανόηση των νομικών εννοιών και αρχών, σημαίνει ότι η διανοητική πρόκληση θα είναι μεν μεγάλη, αλλά θα προσφέρει και την αντίστοιχη ηθική ανταμοιβή – γεγονός που αποτελεί απόδειξη ότι αξίζει να σπουδάσεις νομική!

   

  Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Πόσο δύσκολη είναι η Νομική Σχολή;

   

  Λόγος #3: Επάγγελμα που εμπνέει σεβασμό

  Ένα από τα αρχαιότερα επαγγέλματα στον κόσμο, η δικηγορία, εμπνέει σεβασμό και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου η απόκτηση πτυχίου νομικής φέρνει μια αίσθηση υπερηφάνειας και ολοκλήρωσης στην προσωπική και επαγγελματική ζωή κάποιου.

  Οι δικηγόροι θεωρούνται αξιοσέβαστα μέλη της κοινωνίας, χαίρουν μεγάλης εκτίμησης και αντιμετωπίζονται με σεβασμό, χαρακτηριστικά που για πολλούς φοιτητές συγκαταλέγονται ανάμεσα στους λόγους που αποφασίζουν να σπουδάσουν Νομική

  Το γεγονός αυτό συνδέεται και με την εργασιακή ασφάλεια του κλάδου, καθώς στη Νομική η επαγγελματική αποκατάσταση παραμένει ικανοποιητική και ένα τέτοιο πτυχίο μπορεί να προσφέρει μια σταθερή καριέρα με καλό εισόδημα.

   

  Διάβασε κι αυτό: Αποτυχία στις Πανελλήνιες: Τι να κάνω αν δεν περάσω;

   

  Λόγος #4: Αίσθηση δικαιοσύνης με αντίκτυπο στην κοινωνία

  Δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που στην ερώτηση «Γιατί να σπουδάσω Νομική», φέρνουν ως επιχείρημα την απονομή δικαιοσύνης.

  Εάν ενδιαφέρεσαι για την κοινωνική δικαιοσύνη, τα πολιτικά δικαιώματα ή τα περιβαλλοντικά ζητήματα, τότε ξέρεις πως η μελέτη του νόμου μπορεί να σου προσφέρει την πλατφόρμα που χρειάζεσαι για να υπερασπιστείς τα πιστεύω σου.

  Οι δικηγόροι έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπούν άτομα και οργανισμούς, να αγωνίζονται για δικαιοσύνη και να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

  Τέλος, καθώς ο νόμος εξελίσσεται διαρκώς και η ενημέρωση γύρω από τις νομικές εξελίξεις απαιτεί συνεχή έρευνα και δέσμευση, η δια βίου μάθηση θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου.

   

  Λόγος #5: Ευκαιρίες για διεθνή καριέρα

  Στη σημερινή παγκόσμια οικονομία, η μελέτη του δικαίου μπορεί να σου προσφέρει ευκαιρίες για διεθνή καριέρα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας εργασίας σε μια διεθνή δικηγορική εταιρεία ή σε μια πολυεθνική, ειδικά αν ειδικευτείς στο διεθνές δίκαιο.

  Επιπλέον, πολλές σχολές Νομικής προσφέρουν προγράμματα σπουδών από το εξωτερικό, όπως το IdEF College, το οποίο, συμπράττοντας με το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord, απονέμει στους Έλληνες πτυχιούχους τα Εθνικά Γαλλικά πτυχία και master Νομικής, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους Γάλλους φοιτητές.

   

  Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Γιατί να επιλέξεις ένα ιδιωτικό κολλέγιο για σπουδές νομικής στην Ελλάδα;

   

  Τελικά, γιατί να σπουδάσω Νομική;

  Η μελέτη του νόμου μπορεί να είναι μια απίστευτα ικανοποιητική εμπειρία που ανοίγει έναν ολόκληρο κόσμο δυνατοτήτων και ευκαιριών.

  Είτε θέλεις να ασκήσεις επαγγελματικά τη δικηγορία, να ακολουθήσεις μια καριέρα στις επιχειρήσεις ή την πολιτική ή να υποστηρίξεις τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Νομική θα σου προσφέρει δεξιότητες και γνώσεις που θα σε εξελίξουν ακόμα και ως άνθρωπο.

  Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε να βρήκες το άρθρο μας χρήσιμο και πλέον να μην αναρωτιέσαι «Γιατί να σπουδάσω Νομική», αλλά «Ποια είναι τα επόμενα βήματα»!

   

  Σπούδασε Νομική στο IdEF

   

Γιατί να σπουδάσω Νομική; 5 Λόγοι που αξίζει να λάβεις υπόψη σου