Πόσο δύσκολη είναι η Νομική Σχολή; | IdEF College
Ακολουθήστε μας:
Facebook
Instagram
Youtube
To logo του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College
Βιβλία για τα μαθήματα Νομικής
 • Για πολλούς μαθητές η Νομική Σχολή αποτελεί όνειρο: προετοιμάζονται χρόνια για να πετύχουν στις Πανελλαδικές και ανυπομονούν να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους καριέρα στα δικηγορικά έδρανα.

  Από πολλούς, όμως, η Νομική χαρακτηρίζεται ως δύσκολη σχολή.

  Χαρακτηριστικά όπως το διάβασμα που απαιτείται, η ορολογία που πρέπει να απομνημονευθεί και ο άρτιος χειρισμός γραπτού και προφορικού λόγου που πρέπει να εξασκήσουν οι φοιτητές στέκονται ανασταλτικοί παράγοντες κατά την επιλογή σχολής.

  Τι ισχύει, όμως, τελικά;

   

   

   

  Πόσο δύσκολη είναι η Νομική;

  Συνέχισε την ανάγνωση για να μάθεις αν είναι εύκολη η Νομική, αλλά και tips που θα σε βοηθήσουν να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου ως φοιτητής ή φοιτήτρια σε αυτή τη σχολή!

   

  Ερώτηση πρώτη: Πόσο δύσκολη είναι η νομική;

  Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι αν είναι εύκολη η Νομική, η απάντηση είναι ίσως λίγο πιο πολύπλοκη απ’ ότι περίμενες.  

  Αρχικά, σε καμία περίπτωση δεν είναι ακατόρθωτη! Όσο πιο σύντομα, όμως, συνειδητοποιήσεις πως χρειάζεται προσπάθεια για να φτάσεις την κορυφή, τόσο το καλύτερο για εσένα.  

  Μία σχολή που έχει ως παιδαγωγικό στόχο την άρτια εκμάθηση βασικών θεωρητικών γνώσεων και εννοιών καθώς και νομικών τεχνικών και ορολογίας, χρειάζεται – αν μη τι άλλο – διάβασμα!

  Η αποστήθιση, ή «παπαγαλία» όπως συχνά λέγεται, μπορεί να βοηθήσει κατά τα πρώτα χρόνια φοίτησης στη Νομική, αλλά δε θα σε ωφελήσει καθόλου όταν τελικά «βγεις» στην αγορά εργασίας.

  Παράλληλα, οι εν δυνάμει φοιτητές Νομικής πρέπει να έχουν υπόψη τους πως η Νομική Επιστήμη απαιτεί τον χειρισμό συλλογιστικής και κριτικής σκέψης.

  Καθώς, λοιπόν, πάντα θα υπάρχει η ανάγκη για μια γενική παιδεία που θα επιτρέπει την απόλυτη κατανόηση νομικών θεμάτων, είναι σημαντικό να αντιληφθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι πως η μάθηση… δεν τελειώνει μόλις πάρουν το πτυχίο τους.

   

  Ερώτηση δεύτερη: Πώς να τελειώσω τη Νομική;

  Είναι αλήθεια πως η Νομική έχει μαθήματα που δεν «ταιριάζουν» σε όλους, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να οδηγεί σε βιαστικά συμπεράσματα. Το ίδιο ισχύει, άλλωστε, για κάθε σχολή!

  Ένας τρόπος να ανταπεξέλθεις σε αυτή τη δυσκολία είναι να επιλέξεις με προσοχή τα μαθήματα Νομικής που θα παρακολουθήσεις όσο φοιτάς.

  Οι σπουδές Νομικής στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη απαιτούν γνώσεις θεμελιωδών αρχών, όπως Αστικό Δίκαιο, Συνταγματικό Δίκαιο, Εργατικό Δίκαιο, Ποινικό Δίκαιο κ.α., αλλά μπορείς πάντα να επιλέξεις πιο σύγχρονα μαθήματα ειδικότητας κατά τα τελευταία έτη φοίτησης εφόσον έχεις ανακαλύψει το ακριβές αντικείμενο με το οποίο θέλεις να ασχοληθείς.

  Πιο αναλυτικά, τα μαθήματα που διδάσκονται στη Νομική Ιδιωτική Σχολή του IdEF College, όπως το Δίκαιο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου και το Χρηματοοικονομικό Δίκαιο θα σε βοηθήσουν να αγαπήσεις αυτό που κάνεις και να «βλέπεις» το διάβασμα ως ενδιαφέρουσα ασχολία και όχι ως «αγγαρεία».

   

  Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Γιατί να επιλέξεις ένα ιδιωτικό κολλέγιο για σπουδές νομικής στην Ελλάδα;

   

  Ερώτηση τρίτη: Αναγνωρίζεται το πτυχίο κολλεγίου;

  Σε περίπτωση που επιλέξεις να φοιτήσεις Νομική σε ιδιωτική σχολή, η αναγνώριση πτυχίου κολλεγίου είναι από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που θα επηρεάσουν την απόφασή σου.

  Αρχικά θα πρέπει να επισημάνουμε πως το πρόγραμμα σπουδών του IdEF College ανταποκρίνεται πλήρως στα σύγχρονα πρότυπα, άρα δεν τίθεται ερώτημα σχετικά με το κατά πόσο είναι πιο δύσκολη η Νομική σχολή δημόσιου Πανεπιστημίου ή ιδιωτικού κολλεγίου.

  Επιπλέον, ένα κολλέγιο Νομικής αναγνωρισμένο από το κράτος αποτελεί εξαιρετική επιλογή για μαθητές που δεν κατάφεραν να «περάσουν» στη σχολή της επιλογής τους. Η αποτυχία στις Πανελλήνιες δεν επιφέρει, πλέον, τις δυσκολίες του παρελθόντος.

   

  Δες και αυτό: Τι να κάνω αν δεν καταφέρω να περάσω στις Πανελλήνιες εξετάσεις;

   

  Ειδικά αν δεν «έπιασες» τη Νομική Σχολή για λίγα μόρια και δεν θέλεις να περιμένεις έναν ακόμη χρόνο για να ξαναδώσεις Πανελλαδικές, επίλεξε ένα ιδιωτικό κολλέγιο για Νομική, όπως το IdEF, που είναι πλήρως αναγνωρισμένο από το Ελληνικό κράτος.

  Με διεθνείς συνεργασίες και εξειδίκευση στη Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού αλλά και στη Νομική, το IdEF αποτελεί μονόδρομο για την επιτυχία σου.

  Μην αναρωτιέσαι, λοιπόν, πόσο δύσκολη είναι η Νομική, αλλά πώς θα καταφέρεις να γίνεις ο καλύτερος ή η καλύτερη δικηγόρος σπουδάζοντας στο IdEF College!

   

  Μάθε περισσότερα για τη Νομική Σχολή!

   

Πόσο δύσκολη είναι η Νομική Σχολή; Όλα όσα θα ήθελες να μάθεις πριν την εγγραφή σου!