Αποτυχία στις Πανελλήνιες: Τι να κάνω αν δεν περάσω; | IdEF College
Ακολουθήστε μας:
Facebook
Instagram
Youtube
To logo του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College
Μαθήτρια είναι αγχωμένη καθώς δίνει Πανελλήνιες εξετάσεις
 • Η αποτυχία στις Πανελλήνιες μπορεί να σε στενοχωρήσει, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου! Υπάρχουν πλέον πολλές εναλλακτικές που θα σε βοηθήσουν να ακολουθήσεις τα όνειρά σου, ακόμα και αν δεν κατάφερες να περάσεις σε κάποια σχολή με τις Πανελλήνιες.

   

  Αξίζει να γραφτώ σε ιδιωτικό κολλέγιο;

  Αυτή η σκέψη μπορεί να περνάει συχνά από το μυαλό σου. Η απάντησή μας; Φυσικά και αξίζει!

  Με τη φοίτησή σου σε μια ιδιωτική σχολή δε θα υστερείς σε τίποτα από τους φίλους σου, και αργότερα από τους συναδέλφους σου, που πέρασαν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Μπορεί να το ακούς συχνά τώρα, αλλά σε διαβεβαιώνουμε και εμείς: υπάρχουν τρόποι να σπουδάσεις, να εργαστείς και να ακολουθήσεις και ακαδημαϊκή καριέρα αν το θέλεις, ακόμα και αν δεν πέρασες στη σχολή που επιθυμούσες.

   

  Πώς να πάρω πτυχίο Νομικής ακόμα και αν δεν είμαι άριστος μαθητής;

  Για να περάσει κανείς σε κάποιο τμήμα Νομικής χρειάζονται πολλές ώρες διάβασμα, ίσως και θυσίες στη διασκέδασή του. Ακόμα κι αν διαβάζεις πολύ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην πιάσεις τη σχολή που θέλεις για λίγα μόρια. Για το λόγο αυτό, μπορείς να ακολουθήσεις σπουδές Νομικής σε κολλέγιο!

   

  Further Reading: Γιατί να επιλέξω σπουδές Νομικής στην Ελλάδα;

   

  Το πτυχίο Νομικής από ένα αναγνωρισμένο κολλέγιο μπορεί να σου ανοίξει πάρα πολλές πόρτες για την ανέλιξή σου. Ανάλογα με τα χρόνια φοίτησης στο IdEF College, μπορείς να εγγραφείς σε δικηγορικούς συλλόγους, να αποκτήσεις μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, να συνεχίσεις τις σπουδές σου δωρεάν στο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord και πολλά ακόμα. Καταλαβαίνεις λοιπόν, πως μια μικρή αποτυχία στις Πανελλήνιες μπορεί να γίνει η αρχή για μια λαμπρή πορεία!

  Σπουδές Φυσικής Αγωγής χωρίς να δώσω αθλήματα γίνεται;

   Αν σε ενδιαφέρουν οι σπουδές Φυσικής Αγωγής αλλά δεν κατάφερες να μαζέψεις τα απαιτούμενα μόρια από τις αθλητικές σου επιδόσεις ή τις πανελλήνιες εξετάσεις, υπάρχει λύση!

  Στη σχολή επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού του IdEF College μπορείς να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα και να ασχοληθείς με τον αθλητισμό, να γίνεις προπονητής, personal trainer ή ακόμα και να συμμετέχεις σε μελλοντικούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για να γίνεις καθηγητής σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο!

   

  Μάθε περισσότερα: Γιατί να σπουδάσω Φυσική Αγωγή σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο;

  Να με ανησυχεί η αναγνώριση πτυχίου κολλεγίου;

  Πραγματικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς πλέον για την αναγνώριση του πτυχίου ενός κολλεγίου. Πιο συγκεκριμένα, η αναγνώριση των πτυχίων γίνεται από το ΑΤΕΕΝ (ΣΑΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας και οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν στον τομέα τους τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό ή να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, όπως ένα δικηγορικό γραφείο ή ένα γυμναστήριο.

  Οι σπουδές στην Ελλάδα έχουν πλέον το κύρος του εξωτερικού ακόμα και όταν μιλάμε για φοίτηση σε ιδιωτικές σχολές και το πτυχίο δεν υστερεί επαγγελματικά σε τίποτα σε σύγκριση με τα ΑΕΙ ή τα ΤΕΙ.

   

  Τι κερδίζω από τη φοίτηση σε ιδιωτικό κολλέγιο;

  Κάτι που συχνά παραβλέπεται και που πολλοί υποψήφιοι μπορεί να μη γνωρίζουν καν, είναι ότι με τη φοίτησή τους σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο μπορούν να μάθουν και μια ξένη γλώσσα! Αυτό είναι ένα τρομερό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των δημοσίων σχολών. Επίσης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι καθηγητές των ιδιωτικών κολλεγίων είναι άριστα καταρτισμένοι με ακαδημαϊκές γνώσεις και πρακτική εμπειρία σε διακεκριμένα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια όπως για παράδειγμα το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Έτσι μπορούν να σου προσφέρουν τα εφόδια που είναι απαραίτητα στον εργασιακό στίβο σήμερα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό!

  Αν ακόμα έχεις απορίες σχετικά με την πορεία σου μετά το Λύκειο, αν δεν έπιασες τη βάση εισαγωγής στην Σχολή 1ης προτίμησης σου στις Πανελλήνιες ή αν θες πληροφορίες για την αναγνώριση πτυχίου κολλεγίου, επικοινώνησε με το IdEF College ώστε να σου λύσουμε όλες τις σχετικές απορίες.

   

  Μάθε όλες τις επιλογές σου αν δεν πέρασες στις Πανελλήνιες!

Αποτυχία στις Πανελλήνιες: Τι να κάνω αν δεν περάσω;