Απόκτησε πτυχίο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού | IdEF College
Ακολουθήστε μας:
Facebook
Instagram
Youtube
To logo του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College
Φοιτήτρια του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του IdEF college προπονείται
 • Με την ολοκλήρωση των Πανελληνίων εξετάσεων και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ξεκινάει για τους υποψηφίους ένα νέο άγχος. Η επιλογή της κατάλληλης σχολής ανάλογα με τα όνειρα και τις βλέψεις του κάθε μαθητή, που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Εκεί που θα αποκτήσουν τις βάσεις για τη μετέπειτα εξέλιξη στον τομέα που επιθυμούν. Ανάμεσα σε σχολές Ιατρικής, Νομικής, Παιδαγωγικής, καθώς και σπουδές Φυσικής Αγωγής, οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιλέξουν το επόμενο σκαλί, αναζητώντας μια σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση και την άμεση απορρόφηση στην αγορά εργασίας.

  Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση στη ζήτηση αποφοίτων από σχολές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Ελλάδα, εξαιτίας της μόδας που επικρατεί στον χώρο του fitness αλλά και την ανάπτυξης της επιστήμης του wellness με όλα τα οφέλη που τη συνοδεύουν. Παράλληλα, έχει αναπτυχθεί ραγδαία η επαγγελματική αθλητική βιομηχανία και συνακόλουθα αυξάνεται η ανάγκη για την εκπαίδευση εξειδικευμένων στελεχών. Οι διέξοδοι που προσφέρονται για την απασχόληση των αποφοίτων δεν περιορίζονται μόνο στο γυμναστήριο, αλλά και σε αθλητικά σωματεία, κέντρα αποκατάστασης, ακόμα και την έρευνα και την εκπαίδευση.

  Φυσικά, για τη φοίτηση σε μια αντίστοιχη σχολή Αθλητισμού, κάθε υποψήφιος θα πρέπει να αποδείξει ότι διαθέτει την ανάλογη αθλητική εμπειρία, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Από την είσοδό του στη σχολή, θα έρθει σε επαφή, όχι μόνο με την ενδυνάμωση του σώματος και άλλες γυμναστικές δραστηριότητες, αλλά και με μια ευρεία γκάμα μαθημάτων, όπως φυσιολογία, βιοχημεία της άσκησης, διατροφή κ.α. Συνεπώς, η επιστήμη της άθλησης αποκτάει στοιχεία διεπιστημονικότητας συμβάλλοντας με τη σειρά της στη δημιουργία επιστημόνων με ικανότητες υψηλού επιπέδου.

  Ανάμεσα στις επιλογές σε σχολές Φυσικής Αγωγής που έχουν οι υποψήφιοι, δίνεται πλέον η δυνατότητα φοίτησης σε ιδιωτικά κολλέγια, που λειτουργούν σε συνεργασία με καταξιωμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Για αρκετούς μαθητές που έχουν ως όνειρο ζωής να σπουδάσουν σε ένα τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού αλλά δεν κατάφεραν να πιάσουν το στόχο τους με τις Πανελλήνιες, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί φορείς αποτελούν μια καλή λύση.

  Φοιτήτρια του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του IdEF college προπονείται

  Ακόμη, η φοίτηση σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο μπορεί να συνοδεύεται από αρκετά πλεονεκτήματα. Ανάλογα με το εκπαιδευτικό ίδρυμα, προσφέρεται η δυνατότητα για εκμάθηση και φοίτηση σε διαφορετική γλώσσα από την ελληνική. Ακόμη, το εκπαιδευτικό προσωπικό που διδάσκει, διακρίνεται συνήθως για το υψηλό επίπεδο κατάρτισης και διδασκαλίας με πλήρη ακαδημαϊκή, επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία.

  Με γνώση των σύγχρονων αναγκών για εξειδικευμένους και κατάλληλα εκπαιδευμένους επαγγελματίες, σε πρακτικό αλλά και θεωρητικό επίπεδο, το ιδιωτικό κολλέγιο IdEF προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης προπτυχιακού τίτλου σπουδών από το τμήμα «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού». Μέσα από ένα οργανωμένο και σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών, οι υποψήφιοι σπουδαστές μπορούν να παρακολουθήσουν θεωρητικά αλλά και πρακτικά μαθήματα από καταξιωμένους επαγγελματίες-προπονητές με μεγάλη επαγγελματική πορεία στον χώρο του αθλητισμού και της προπονητικής. Επιπλέον, προσφέρεται εξειδίκευση σε αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, ο στίβος, η κολύμβηση, ο χορός και το fitness.

  Κάθε φοιτητής εγγράφεται στους καταλόγους του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 Sorbonne Paris Nord και έχει την ίδια φοιτητική κάρτα και φοιτητική ιδιότητα με τους φοιτητές της Γαλλίας. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των τριών ετών φοίτησης απονέμεται στους φοιτητές το πτυχίο Licence του τμήματος «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» από το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 – Sorbonne Paris Nord, το οποίο αναγνωρίζεται και από το ΑΤΤΕΝ του Υπουργείου Παιδείας  με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα.

  Ακόμη, το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF λειτουργεί ως ακαδημαϊκός συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, ενώ αποτελεί ακαδημαϊκός συνεργάτης της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας –ΕΘΝΟΑ. Σε συνεργασία μαζί τους, προσφέρει υποτροφίες φοίτησης -50% για το Πτυχίο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού STAPS, σε όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες όλης της Ελλάδας.

Γιατί να επιλέξω σπουδές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού σε ιδιωτικό κολλέγιο;