Ποια είναι τα Καλύτερα Επαγγέλματα από Θεωρητική Κατεύθυνση;
Ακολουθήστε μας:
Facebook
Instagram
Youtube
To logo του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College
Ποια είναι τα Καλύτερα Επαγγέλματα από Θεωρητική Κατεύθυνση;
 • Θεωρητική κατεύθυνση, πρώτο επιστημονικό πεδίο, σχολές ανθρωπιστικών σπουδών: όπως κι αν το πεις, η ουσία παραμένει η ίδια.

  Αν στο σχολείο τα αγαπημένα σου μαθήματα είναι μεν τα φιλολογικά, αλλά δεν έχεις αποφασίσει ακόμα τι θα σπουδάσεις, αυτό το άρθρο είναι για σένα!

  Συνέχισε να διαβάζεις, λοιπόν, και ανακάλυψε τις βασικότερες σχολές του πρώτου επιστημονικού πεδίου καθώς και τα καλύτερα επαγγέλματα από θεωρητική κατεύθυνση ώστε να πάρεις τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον σου.

   

  Πρώτο επιστημονικό πεδίο: Ποιες είναι οι Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες;

  Αν και με μία πρώτη ανάγνωση μπορούμε να καταλάβουμε τους τύπους των σχολών που περιλαμβάνει το πρώτο πεδίο, δεν είναι λίγοι οι μαθητές που δυσκολεύονται να κατανοήσουν πλήρως τι εννοούμε με τους όρους «ανθρωπιστικά επαγγέλματα» και «κοινωνικές επιστήμες».

  Όταν μιλάμε για κατεύθυνση ανθρωπιστικών σπουδών, τα επαγγέλματα αφορούν τον άνθρωπο και το πώς αυτός συμπεριφέρεται, μελετούν τις πτυχές της κοινωνικής ζωής και προσπαθούν να εξηγήσουν την ανθρώπινη φύση.

  Ανθρωπιστικές σπουδές προσφέρουν σχολές όπως:

  • η Ψυχολογία
  • η Νομική
  • η Φιλολογία
  • η Αρχαιολογία
  • το Παιδαγωγικό κ.α.

   

  Τι μπορώ να σπουδάσω από θεωρητική κατεύθυνση, λοιπόν;

  Τώρα που ξέρεις λίγα πράγματα για τα επαγγέλματα από θεωρητική κατεύθυνση, ας δούμε πιο αναλυτικά τις πιο δημοφιλείς σχολές του πρώτου πεδίου.

   

  Φιλολογία και Ξένες Γλώσσες

  Στα πιο διαδεδομένα επαγγέλματα από θεωρητική κατεύθυνση ανήκουν σίγουρα οι φιλόλογοι και οι καθηγητές ξένων γλωσσών. Πέρα, όμως, από τα βασικά αυτά επαγγέλματα, ένας μαθητής ή μία μαθήτρια που αποφασίζει να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη κατεύθυνση ανθρωπιστικών σπουδών μπορεί να ασχοληθεί με επαγγέλματα όπως η διερμηνεία και η μετάφραση, ο υποτιτλισμός, το copywriting κ.α.

  Δες μερικές από τις σχολές του πρώτου πεδίου που προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση σε Ελλάδα και εξωτερικό:

  • Τμήμα Φιλολογίας
  • Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
  • Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας
  • Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών

   

  Ψάχνεις περιζήτητα επαγγέλματα με προοπτικές διεθνούς καριέρας; Δες εδώ!

   

  Παιδαγωγικά

  Η επιστήμη της παιδαγωγικής καλύπτει την εκπαίδευση και στοχεύει στη μετάδοση της γνώσης από γενιά σε γενιά, την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και ολόκληρης της προσωπικότητας.

  Αν ανήκεις στη θεωρητική κατεύθυνση, οι σχολές αυτού του είδους δεν είναι λίγες και ανταποκρίνονται σε διάφορες απαιτήσεις.

  Ενδεικτικά, μπορείς να σπουδάσεις στα παρακάτω τμήματα:

  • Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
  • Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών
  • Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης
  • Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής

   

  Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός

  Αν και μπορείς να «περάσεις» στα ΤΕΦΑΑ από σχεδόν όλα τα επιστημονικά πεδία, σίγουρα πρόκειται για μια σχολή που αξίζει να επιλέξεις από τη θεωρητική κατεύθυνση, ειδικά αν μαθήματα όπως η φυσική και τα μαθηματικά δεν είναι το δυνατό σου σημείο.

  Γίνε personal trainer, sports agent, ασχολήσου με το αγαπημένο σου άθλημα, εργάσου σε γυμναστήρια, αθλητικούς συλλόγους και κέντρα αποκατάστασης και γενικά επίλεξε τη θεωρητική κατεύθυνση για επαγγέλματα που… ξεφεύγουν από την πεπατημένη.

  Το ήξερες, μάλιστα, ότι είναι δυνατή η εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ χωρίς εξετάσεις, επιλέγοντας να φοιτήσεις σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο Φυσικής Αγωγής όπως το IdEF College;

   

  Μάθε περισσότερα: Τι μπορώ να κάνω με ένα πτυχίο Φυσικής Αγωγής;

   

  Ψυχολογία

  H Ψυχολογία ασχολείται με την επιστημονική μελέτη των συμπεριφορών των ανθρώπων και έχει ως άμεσο στόχο την κατανόησή τους, με τελικό σκοπό να ωφελήσει όχι μόνο το κάθε άτομο ξεχωριστά, αλλά και την κοινωνία ως σύνολο.

  Σήμερα, με τους σύγχρονους ρυθμούς της ζωής, τα άγχη, αλλά και την ανάγκη των ανθρώπων να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους, η Ψυχολογία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες σχολές ανθρωπιστικών σπουδών με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

   

  Πολιτικές Επιστήμες

  Οι Πολιτικές Επιστήμες ασχολούνται με τη μορφή, την οργάνωση και τη διοίκηση ενός κράτους ή μερών του, καθώς και με τη ρύθμιση των σχέσεών του με άλλα κράτη.

  Κατά γενική ομολογία, τα συγκεκριμένα ανθρωπιστικά επαγγέλματα έχουν πολλές πτυχές, όπως η δραστηριοποίηση σε υπηρεσίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα (Δήμοι, Περιφέρειες, Υπουργεία, οργανισμοί, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ κ.α.), η ενασχόληση με την πολιτική, οι δημόσιες σχέσεις, ακόμα και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση αφού οι απόφοιτοι των σχολών αυτών μπορούν να διδάξουν μαθήματα σχετικά με το αντικείμενό τους.

   

  Νομική

  Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος, καθώς η Νομική Σχολή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κατεύθυνση ανθρωπιστικών σπουδών και ανήκει στις επιλογές που έρχονται πρώτες στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων όταν σκέφτονται τα καλύτερα επαγγέλματα από θεωρητική κατεύθυνση.

  Δεν είναι, μάλιστα, τυχαίο που, όσον αφορά επαγγέλματα θεωρητικής κατεύθυνσης και μόρια, η Νομική ανήκει πάντα στην κορυφή.

  Αν ήσουν άτυχος/η και στις Πανελλήνιες δεν κατάφερες να «πιάσεις» τα απαραίτητα μόρια για να περάσεις Νομική, ή αν θέλεις απλά να φοιτήσεις σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ιδιωτικό κολλέγιο, του οποίου το πτυχίο είναι πλήρως αναγνωρισμένο και από το Ελληνικό κράτος, τότε οι σπουδές Νομικής του IdEF College είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι.

  Το επάγγελμα του δικηγόρου είναι σίγουρα συναρπαστικό, με σπουδαίες επαγγελματικές προοπτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, υψηλό μισθό αλλά και πραγματικό αντίκτυπο στην κοινωνία, που συνεπάγεται υψηλή ηθική ικανοποίηση.

   

  Διάβασε κι αυτό: Γιατί να σπουδάσω Νομική; 5 Λόγοι που αξίζει να λάβεις υπόψη σου

   

  Τελικά, ποια είναι τα καλύτερα επαγγέλματα από θεωρητική κατεύθυνση;

  Όπως μπορείς να καταλάβεις, στην ερώτηση αυτή δεν γίνεται να υπάρχει μία σωστή απάντηση, καθώς οι προτιμήσεις του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικές.

  Ταυτόχρονα αλλάζουν και τα δεδομένα, επηρεάζοντας τα μόρια που απαιτούνται, την επαγγελματική αποκατάσταση, ακόμα και το κύρος ορισμένων σχολών από χρονιά σε χρονιά.

  Με σχεδόν 150 τμήματα στο πρώτο πεδίο, οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές και μπορείς κι εσύ να βρεις τα επαγγέλματα από θεωρητική κατεύθυνση που πραγματικά θα ταιριάξουν στην ιδιοσυγκρασία σου και θα σε συναρπάσουν, προσφέροντάς σου επιλογές για επαγγελματική εξέλιξη και σταδιοδρομία.

  Αυτό που πρέπει να θυμάσαι πάντα είναι πως μια αποτυχία στις Πανελλήνιες δεν συνεπάγεται το… τέλος του κόσμου!

  Αν πραγματικά σε ενδιαφέρουν οι καλύτερες σχολές ανθρωπιστικών σπουδών, επικοινώνησε σήμερα με το IdEF College, ενημερώσου αναλυτικά για τα τμήματα Φυσικής Αγωγής και Νομικής και πάρε το μέλλον στα χέρια σου.

   

  Επικοινώνησε μαζί μας

   

Αυτά είναι τα καλύτερα επαγγέλματα από θεωρητική κατεύθυνση