Αλέξης Κωνσταντόπουλος
Ακολουθήστε μας:
Facebook
Instagram
Youtube
To logo του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College

Το IdEF, οι καθηγητές και το επίπεδο των παρεχόμενων σπουδών, αποτέλεσαν όχι μόνο το μέσο για να πλησιάσω τους στόχους μου, αλλά και την πηγή έμπνευσης πολλών από αυτούς.

Αλέξης Κωνσταντόπουλος
 • -Σήμερα εργάζεται σε δικηγορική εταιρεία
  -Συμμετοχή στην εκπομπή Φως στο Τούνελ
  -Μέλος του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος
  -Master 1, Droit des affaires, Université Sorbonne Paris Nord
  -Πτυχιούχος Νομικής, Université Sorbonne Paris Nord

 • Το 2017 μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων – από τη θετική κατεύθυνση – πέτυχα την εισαγωγή μου στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ (3ος στη σειρά εισαγωγής).
  Σε αυτή τη χρονική περίοδο συνειδητοποίησα ότι ακόμα περισσότερο θα με ενδιέφερε ο χώρος της νομικής επιστήμης. Για το λόγο αυτό, παράλληλα με την εγγραφή μου στην ανωτέρω σχολή του ΕΚΠΑ, αποφάσισα να εγγραφώ και στο Κολλέγιο IdEF, για παράλληλη φοίτηση.

  Στην πορεία με κέρδισε αποκλειστικά η νομική επιστήμη και αφοσιώθηκα σε αυτή.
  Το IdEF, οι καθηγητές και το επίπεδο των παρεχόμενων σπουδών, αποτέλεσαν όχι μόνο το μέσο για να πλησιάσω τους στόχους μου, αλλά και την πηγή έμπνευσης πολλών από αυτούς.

  Το 2020 συμπλήρωσα τον τριετή κύκλο σπουδών νομικής (licence). Στη συνέχεια, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 παρακολούθησα το master 1 με θέμα το εμπορικό δίκαιο (droit des affaires), από το οποίο αποφοίτησα τον Ιούνιο του 2021.


  Η πρώτη μου επαφή με το χώρο της δικηγορίας έγινε το 2018 – όντας ακόμα φοιτητής του 2ου έτους – όταν είχα τη χαρά να συνεργαστώ τον κ. Παναγιώτη Μουρούζη ως συνεργάτης του. Μια εμπειρία η οποία με διαμόρφωσε και με βοήθησε να αποκτήσω πολύτιμες γνώσεις και άμεση εικόνα για την πραγματική φύση της δικηγορίας.


  Μετά την αποφοίτησή μου και ένα αναμονή της εγγραφής μου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για την έναρξη της άσκησής μου, εργάστηκα για σύντομο χρονικό διάστημα στη δικηγορική εταιρεία της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου, ως συνεργάτης της. Αυτή την περίοδο, κάνω την άσκηση μου στη δικηγορική εταιρεία Spyropoulos Law Firm, ως ασκούμενος του δρ. Φώτη Σπυρόπουλου.

  Το 2017 έγινα μέλος του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος και αποφάσισα να ασχοληθώ με την εγκληματολογία. Το 2022 παρακολούθησα επτάμηνο πρόγραμμα στο Πάντειον Πανεπιστήμιο στην Εφαρμοσμένη Εγκληματολογία. Έρευνες και άρθρα μου έχουν δημοσιευθεί στη σελίδα ηλεκτρονικής περιοδικής επιθεώρησης εγκληματολογίας και ποινικής δικαιοσύνης, Crime Times.


  Από το Δεκέμβριο του 2022 συνεργάζομαι με την εκπομπή Φως στο Τούνελ.

  Λόγω του Master 1 στο IdEF, με αντικείμενο το εμπορικό δίκαιο, εκτός από τον τομέα του ποινικού δικαίου, ανέπτυξα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τον τομέα του εμπορικού και του οικονομικού δικαίου.


  Το 2022 ασχολήθηκα με το ζήτημα της Κανονιστικής Συμμόρφωσης (compliance) όπου έλαβα και σχετική πιστοποίηση ως Υπεύθυνος Κανονιστικής Συμμόρφωσης, μετά από σχετικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης.


  Από το Δεκέμβριο του 2022 ανέλαβα τη θέση του βοηθού του διευθυντή της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας, και μέλος της ερευνητικής ομάδας σε θέματα E.S.G. και Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας.

   

Αλέξης Κωνσταντόπουλος