Εξάρχου Γιώργος
Το logo του ιδιωτικού κολλεγίου Idef

Εξάρχου Γιώργος

Εξάρχου Γιώργος
29.01.19

 • Πτυχιούχος Νομικής, Université Paris 13 – Sorbonne Paris Nord,
  Master 2, Université Paris 13 – Sorbonne Paris Nord,
  Master 2 Université Paris II - Assas

 •    Τελειώνοντας το δευτεροβάθμειο στάδιο της εκπαίδευσής μου, ήδη μου γινόταν αντιληπτή για το μέλλον μου σαν νεαρός επαγγελματίας, η ανάγκη προσαρμογής σε ένα διεθνές παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Οι σπουδές, σαν πολύτιμο εργαλείο εξέλιξης της προσωπικότητας του ατόμου και του φοιτητή, τον πλάθουν βαθεια σε ποιοτικό επίπεδο : χωρις να κρίνουν αυτούσιες το μέλλον του, εμπλουτίζουν αποφασιστικά τη βασική του επαγγελματική φαρέτρα. Τα βασικά στοιχεία και χαρακτηριστικά που θα αποκομίσει απο τη διάρκεια των σπουδών του, ποικίλλουν ανάλογα την επιστήμη και τον κλάδο του φοιτητή. Σπουδάζοντας μια επιστήμη τόσο ευρεία, αλλά και συνάμα τόσο κοινωνική όσο η Νομική, γίνεται αμέσως αντιληπτό το γεγονός οτι η προσωπικότητα του φοιτητή και μετέπειτα νομικού αποτελούν το βασικό επαγγελματικό του εργαλείο και προσόν.

  Διαλέγοντας κανείς τη Νομική για τις σπουδές του, θα μελετήσει μια κοινωνική επιστήμη που υπηρετεί και διευκολύνει τον άνθρωπο και τις οικονομικοκοινωνικές δομές που διέπουν τις κοινωνίες μας. Επιλέγοντας τη Νομική, ο φοιτητής θα μπορεί σταδιακά να διαλέγει τον τομέα εξειδίκευσής του, προσωποιώντας τις σπουδές του αλλά και τα προσόντα που θα αποκομίσει.

  Προσωπικά για τις δικές μου σπουδές, αυτό δεν ήταν αρκετό. Η ανάγκη μου να μπορώ να ανταποκριθώ όχι μόνο στις εγχώριες αλλά κυρίως στις διεθνείς απαιτήσεις της εποχής που ζούμε, με έκανε να επιλέξω το Γαλλικό Κολλέγιο IDEF.

  Έχοντας παρακολουθήσει με επιτυχία τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών, με την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού μου πάνω στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων στο IDEF, έγινα δεκτός σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα που προσέφερε το πανεπιστήμιο Paris 2 – Assas σε συνεργασία με το δημόσιο University of Economics and Law of Ho Chi Minh City στο Βιετνάμ, με θέμα το Διεθνές και Συγκριτικό Δίκαιο των Επιχειρήσεων.

  Σήμερα βρίσκομαι σε μια απο τις κορυφαία αναπτυσσόμενες παγκόσμιες οικονομίες, σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον γεμάτο ευκαιρίες αλλά και ταυτόχρονα απαιτήσεις. Δεν θα έφτανα ως εδώ εάν το IDEF και η οικογένεια Αμαργυαννάκη δεν μου έδιναν την ευκαιρία να παρακολουθήσω το πρόγραμμα τους. Επίσης δεν θα έφτανα ως εδώ εάν το πρόγραμμα που προσφέρουν ήταν έυκολο. Ανήκωντας στην ηπειρωτική οικογένεια δικαίων και αποτελώντας έμπνευση για το ελληνικό, το γαλλικό δίκαιο δεν είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Η παράλληλη μελέτη της γλώσσας όμως, είναι απαραίτητη.

  Η επιρροή της νομικής επιστήμης σε συνδυασμό με την επιρροή της γαλλικής κουλτούρας και του διαφορετικού εκπαιδευτικού συστήματος είναι ο λόγος για τον οποίο έμαθα να προτιμώ να αυξάνω τον βαθμό δυσκολίας των επόμενων επιλογών μου, σε αναζήτηση της προσωπικής εξέλιξής μου.

  Σήμερα βρίσκομαι σε μια απο τις κορυφαία αναπτυσσόμενες παγκόσμιες οικονομίες, σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον γεμάτο ευκαιρίες αλλά και ταυτόχρονα απαιτήσεις. Μέχρι χθές βρισκόμουν σε μια κορυφαία σχολή, σε ένα περιβάλλον συναγωνισμού, γεμάτο απαιτήσεις αλλά και ταυτόχρονα ευκαιρίες.