Εύα Ζαχιώτη
Ακολουθήστε μας:
Facebook
Instagram
Youtube
To logo του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College

Ενώ εργαζόμουν ως δημοσιογράφος αποφάσισα να ξεκινήσω τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή, πραγματοποιώντας ένα όνειρο πολλών ετών.

Εύα Ζαχιώτη
 • - Πτυχιούχος Master 1, Droit des Affaires, Université Sorbonne Paris Nord
  - Πτυχιούχος Νομικής, LLB, Université Sorbonne Paris Nord
  - Πτυχιούχος Μεταπτυχιακών Σπουδών MBA-TQM, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
  - Πτυχιούχος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών B.Sc., Πανεπιστήμιο Πειραιώς 

  - Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας και Μέσων επικοινωνίας Diploma, New Media Studies School

 • Η ακαδημαϊκή μου διαδρομή ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών όπου εισήχθην ανάμεσα στους πρώτους της σχολής. Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ, μετέπειτα εργάστηκα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στο Τμήμα Οικονομικών και εκ παραλλήλου έγινα δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA TQM του Πανεπιστημίου Πειραιώς απ’ όπου απεφοίτησα σε υψηλή σειρά κατάταξης.


  Εν συνεχεία μετέβην στο Παρίσι όπου συμμετείχα ως MBA partner σε courses στο International Business School, INSEAD, Fontainebleau. Λίγο αργότερα εργάστηκα σε εταιρεία Consulting στην Ελλάδα, ασχολούμενη με ευρωπαϊκά προγράμματα και Funding. Ταυτοχρόνως σπούδαζα σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας και κατόπιν εργάστηκα σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό ως ρεπόρτερ σε δελτία ειδήσεων και σε εκπομπές ειδησεογραφικού και πολιτικού περιεχομένου αλλά και σε μικρότερο δημοσιογραφικό όμιλο ως αρχισυντάκτρια και παρουσιάστρια ειδήσεων στο κεντρικό δελτίο του σταθμού.


  Ενώ εργαζόμουν ως δημοσιογράφος αποφάσισα να ξεκινήσω τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή, πραγματοποιώντας ένα όνειρο πολλών ετών. Έχοντας ήδη τρία πτυχία ήταν μια συνειδητή απόφαση να φοιτήσω στο Τμήμα Νομικής στο Γαλλικό Κολλέγιο IdEF προκειμένου να ασκήσω το επάγγελμα του δικηγόρου. Αποφασισμένη να επιτύχω το στόχο μου και παρά τις προκλήσεις, συνδυάζοντας εργασία με σπουδές και προσαρμόζοντας τον εαυτό μου σε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα, το 2023 ολοκλήρωσα επιτυχώς τις σπουδές μου κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατάταξη της σχολής!


  Σήμερα με γνώση 4 γλωσσών και έχοντας αποκτήσει διεθνή εμπειρία που προσέθεσε επαγγελματισμό, διαθέτω ικανότητα ευελιξίας αλλά και υψηλής λειτουργικότητας σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα. Επιπροσθέτως έχω εργασθεί στον τομέα του Hotel Management σε αρκετά resorts, ενώ συμμετέχω ως ομιλήτρια σε πάνελ και φόρουμ σε θέματα που άπτονται των επιστημονικών μου αντικειμένων.


  Πλέον αναμένω τη λήψη άδειας ασκουμένου και ανυπομονώ να ανακαλύψω τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν…

   

Εύα Ζαχιώτη