Γιαννάκου Μαρία-Αγγελική
Ακολουθήστε μας:
Facebook
Instagram
Youtube
To logo του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College

Με ευχαρίστηση διαπιστώνω σήμερα ότι τόσο στις σπουδές μου στη Διπλωματική Ακαδημία Βιέννης όσο και κατά τη διάρκεια της μετέπειτα πρακτικής μου άσκησης στον ΟΗΕ, οι σπουδές Νομικής του Πανεπιστημίου IdEF υπήρξαν η καλύτερη επιλογή που έκανα.

Πορτρέτο της Γιαννάκου Μαρία-Αγγελική
 • Πτυχιούχος Νομικής Université Paris 13 – Sorbonne Paris Nord (2015-18)

  Maîtrise de Droit, Economie, Gestion Mention Droit – Master 1 – Droit des Affaires (2018-19)

  Πτυχιούχος Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (2015-19)

  Diplomatische Akademie Wien, M.A.I.S. 24th

 • Τον Οκτώβριο 2015 αποφάσισα να ακολουθήσω – συνειδητά - μια δύσκολη ακαδημαϊκή πορεία η οποία θα προσδιόριζε τόσο τα φοιτητικά μου χρόνια όσο και το επαγγελματικό μου  μέλλον. Οι παράλληλες σπουδές στη Νομική Σχολή του IdEF, με γαλλική παιδεία και ένα  εξαιρετικό ακαδημαϊκό δυναμικό, και το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής  Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με έναρξη τον Οκτώβριο 2015  ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τον Ιούλιο 2019 με άριστες επιδόσεις και στις δύο Σχολές.  Παρακολούθησα το τέταρτο έτος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου παράλληλα με το έτος  Master 1 Droit des Affaires του Τμήματος Νομικής του ΙdEF.

  Οι δύο αυτές κατευθύνσεις, αφ’ενός Εμπορικού δικαίου της Σχολής IdEF και αφ’ετέρου η αποφοίτησή μου από το Τμήμα  Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατευθύνουν για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. 

  Υπό αυτό το πρίσμα, η Νομική Σχολή του Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris XIII αποτέλεσε το  θεμέλιο λίθο για την μετέπειτα πορεία μου στη Διπλωματική Ακαδημία της Βιέννης, όπου και  φοίτησα στο διετές πρόγραμμα Ανωτάτων Σπουδών Διεθνών Σχέσεων αποκτώντας τον  αντίστοιχο μεταπτυχιακό τίτλο (Master of Advanced International Studies, M.A.I.S. 24th). Με  ευχαρίστηση διαπιστώνω σήμερα ότι τόσο στις σπουδές μου στη Διπλωματική Ακαδημία  Βιέννης όσο και κατά τη διάρκεια μετέπειτα πρακτικής μου άσκησης στον ΟΗΕ (Τμήμα  Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου – UNCITRAL), οι σπουδές Νομικής του Πανεπιστημίου IdEF  υπήρξαν η καλύτερη επιλογή που έκανα. 

  Οι στόχοι μου για το μέλλον περιλαμβάνουν ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία στο  πλαίσιο του διεθνούς εμπορικού και διεθνούς οικονομικού δικαίου σε ένα εξελισσόμενο  διεθνές περιβάλλον, το οποίο απαιτεί συνεχή παρακολούθηση και εξειδίκευση, δεδομένων  των μεγάλων προκλήσεων στον τομέα αυτό που προδιαγράφονται στη διεθνή σκηνή. Θεωρώ  ότι είμαι ικανή για διεθνείς διπλωματικές σχέσεις (διεθνής διπλωμάτης) και όχι απλώς να  κληθώ στην υπεράσπιση περιορισμένων διμερών διπλωματικών σχέσεων.

   

Γιαννάκου Μαρία-Αγγελική