Κωνσταντίνος Μπιλιάνης
Ακολουθήστε μας:
Facebook
Instagram
Youtube
To logo του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College

Στο IdEF μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω και να ολοκληρώσω τον κύκλο σπουδών του Δημοσίου Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord.

Πορτρέτο του Κωνσταντίνου Μπιλιάνη
  • Master Κατεύθυνση Εμπορικού δικαίου, Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord, Γαλλικό Κολλέγιο IdEF με υποτροφία

    Προπτυχιακό τμήμα Νομικής, Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord, Γαλλικό Κολλέγιο IdEF με υποτροφία για το τρίτο έτος

  • Στο IdEF μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω και να ολοκληρώσω τον κύκλο σπουδών του Δημοσίου Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord. Το γαλλικό σύστημα εκπαίδευσης είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη και η επιλογή μου να παρακολουθήσω το πρόγραμμα σπουδών νομικής του IdEF ,επιβεβαιώνεται πλέον και από την εμπειρία μου ως δικηγόρου, ως μια από τις καλύτερες που έχω κάνει.


    Οι αναμνήσεις μου από το IdEF είναι πάρα πολύ θετικές και η συνεργασία μου με τους καθηγητές μου ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική. Είναι χαρακτηριστική η άρτια οργάνωση του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού καθώς και η έμφαση που δίνει το πρόγραμμα σπουδών στη γαλλική μεθοδολογία προσέγγισης της νομικής επιστήμης αλλά και στην ανάπτυξη παράπλευρων δεξιοτήτων, όπως η εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας και της χρήσης υπολογιστών, οι οποίες αποτελούν απαραίτητα και χρήσιμα εφόδια για κάθε μελλοντικό δικηγόρο.

    Ιδιαίτερη προτεραιότητα δίδεται επίσης στην εκμάθηση του γαλλικού εμπορικού δικαίου, το οποίο λόγω της συνάφειας του με το ελληνικό δίκαιο, επιτρέπει στους νομικούς που εργάζονται στην Ελλάδα, να αφομοιώσουν ευκολότερα την ύλη που αφορά τον συγκεκριμένο τομέα.


    Οι σπουδές στο γαλλικό δίκαιο μου επέτρεψαν να εξοικειωθώ με τον νομικό τρόπο σκέψης, που αργότερα αποτέλεσε τη βάση ώστε να μπορέσω να ενταχθώ ομαλά στις απαιτήσεις του δικηγορικού επαγγέλματος.

Κωνσταντίνος Μπιλιάνης