Νικολέτα Χρυσικού
Ακολουθήστε μας:
Facebook
Instagram
Youtube
To logo του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College

Η πρώτη γνωριμία μου με το IdΕF ήταν το έτος 2017, όπου εγγράφτηκα με σκοπό την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών μου στις Νομικές επιστήμες.

Πορτρέτο της Νικολέτας Χρυσικού
 • - Σήμερα εργάζεται σε διεθνή δικηγορική εταιρία
  - Master 2, "Juriste des Risques et du Développement durable", Université Côte d'Azur
  - Master 1, Droit des Affaires, Université Sorbonne Paris Nord
  - Πτυχιούχος Νομικής, Licence en droit, Université Sorbonne Paris Nord

 • Η πρώτη γνωριμία μου με το IdΕF ήταν το έτος 2017, όπου εγγράφτηκα με σκοπό την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών μου στις Νομικές επιστήμες. Από τη πρώτη συνάντηση με τους αρμόδιους και την ανάλυση τους, συνειδητοποίησα πως μία αποτυχία επιφέρει πολλές επιτυχίες. Αναλύθηκε σε εμέ όλο το πρόγραμμα σπουδών, η δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης και φυσικά όλες οι απαιτήσεις του γαλλικού εκπαιδευτικού συστήματος.

  Το γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα στοχεύει να εξελίξει τη σκέψη του φοιτητή και να την φέρει στο πραγματικό επαγγελματικό περιβάλλον, το οποίο θα αντιμετωπίσει κάθε φοιτητής με την ολοκλήρωση των σπουδών του. Αυτό καταφέρνει και το Γαλλικό Κολλέγιο της Ελλάδας. Οι Καθηγητές του τμήματος της Νομικής είναι απολύτως καταρτισμένοι, έμπειροι και κατάλληλοι. Είναι πάντα κοντά στους φοιτητές και στοχεύουν στην εξέλιξη τους. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων υπάρχει πλήρη αλληλεπίδραση μεταξύ φοιτητών-καθηγητών. Σημαντικό είναι επίσης πως κατά τη περίοδο του Covid19, το IdEF φρόντισε και ανταποκρίθηκε στην παροχή εκπαίδευσης χωρίς καμία δυσκολία και καθυστέρηση.

  Ολοκλήρωσα επιτυχώς το έτος 2020 το προπτυχιακό μου στη Νομική και εγγράφτηκα στο Master 1 της σχολής στο τομέα των επιχειρήσεων. Ολοκλήρωσα το παρόν τον Ιούνιο του έτους 2021 και δεν έχασα καμία ευκαιρία. Αμέσως απέστειλα τα έγγραφα μου και ολοκλήρωσα τις αιτήσεις με σκοπό να γίνω δεκτή για τη διεκπεραίωση του Master 2.

  Έτσι κατάφερα και έγινα δεκτή στο Πανεπιστήμιο της Κυανής Ακτής στη Νίκαια της Γαλλίας με σκοπό να παρακολουθήσω το πρόγραμμα ‘’MASTER 2, Juriste des Risques et du Développement durable", δηλαδή Νομικός κινδύνων και βιώσιμης ανάπτυξης στο τομέα των επιχειρήσεων. Δεν θα σου κρύψω ότι η πρώτη συνάντηση με τους καθηγητές και συμφοιτητές μου με έκανε λίγο να τρομοκρατηθώ, εφόσον ήμουν η μόνη αλλοδαπή φοιτήτρια του τμήματος. Παρ’ όλα αυτά άμεσα συνειδητοποίησα πως το Κολλέγιο IdEF, μου είχε προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια και κατάφερα να φέρω εις πέρας και να ολοκληρώσω επιτυχώς το γαλλικό πρόγραμμα σπουδών όπως κάθε άλλος συμφοιτητής μου.


  Παράλληλα κατέθεσα όλα τα απαραίτητα έγγραφα στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με σκοπό την εγγραφή μου, όπου και είμαι υποψήφια. Έγινα δεκτή χωρίς καμία δυσκολία. Το Κολλέγιο IdEF, φροντίζει και ενημερώνει τους φοιτητές άμεσα για τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή των τελειοφοίτων. Σήμερα εργάζομαι σε μία από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρίες στην Ελλάδα.

  Τα παραπάνω οφείλω αρχικά στους αγαπημένους μου γονείς, οι οποίοι δεν σταμάτησαν ποτέ να με στηρίζουν, αλλά και στο Γαλλικό Κολλέγιο IdEF, το οποίο μου προσέφερε τις κατάλληλες γνώσεις, και τη στήριξη που χρειάζεται ο φοιτητής για να συνεχίζει να ελπίζει. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις την πραγματικότητα πριν την αντικρίσεις.

  Για σένα, τον υποψήφιο φοιτητή του Κολλεγίου, να θυμάσαι πως κανείς δεν θα πιστέψει σε εσένα εάν πρώτος εσύ δεν πιστέψεις στον εαυτό σου.

Νικολέτα Χρυσικού