Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους του Γαλλικού Πανεπιστημίου της Σορβόννης
Ακολουθήστε μας:
Facebook
Instagram
Youtube
To logo του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College
Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους του Γαλλικού Πανεπιστημίου της Σορβόννης
 • Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος υποδέχτηκε τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord, κ. Christophe Fouqueré, τον Διευθυντή του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Γαλλικού Πανεπιστημίου, κο Hugues Rolan μαζί με τον Πρόεδρο του Γαλλικού Κολλεγίου της Ελλάδας IDEF Δρ. Στυλιανό Αμαργιανάκη.

  Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο πολύ σημαντικό ζήτημα της διπλής σταδιοδρομίας των αθλητών υψηλού επιπέδου για το οποίο η ΕΟΕ εργάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια με σκοπό την ενθάρρυνση των διακεκριμένων αθλητών να διαχειριστούν αποτελεσματικά, είτε κατά τη διάρκεια της αθλητικής τους καριέρας ή μετά το πέρας αυτής, τη μετάβασή τους στην επαγγελματική ζωή.   

  idef olympiaki epitroph

  Οι εκπρόσωποι του Γαλλικού Εκπαιδευτικού ιδρύματος ευχαρίστησαν τον κ. Καπράλο για την άψογη και αποτελεσματική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί εδώ και χρόνια ανάμεσα στην ΕΟΕ και το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF, παράρτημα του Πανεπιστημίου Paris Nord της Σορβόννης στην Ελλάδα, παρέχοντας ακαδημαϊκή στήριξη προς τους Έλληνες αθλητές με τη μορφή υποτροφιών, σημειώνοντας μάλιστα ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ελλάδας είναι από τις ελάχιστες που εργάζεται τόσο ενεργά για το σκοπό αυτό.

  ΕΟΕ και εκπρόσωποι του Γαλλικού Πανεπιστημίου συμφώνησαν να εντείνουν την έως τώρα συνεργασία τους ώστε να δώσουν σε περισσότερους Έλληνες αθλητές και κυρίως σε αθλητές της Προολυμπιακής Ομάδας, τη δυνατότητα να φοιτήσουν στη συγκεκριμένη σχολή και να αποκτήσουν επομένως μια κατάρτιση υψηλού επιπέδου σε διάφορους τομείς εκπαίδευσης ώστε να αποκτήσουν μια σοβαρή προοπτική στην επαγγελματική τους καριέρα.

  Ο κ. Καπράλος δήλωσε «Η ΕΟΕ έχει βάλει ψηλά στις προτεραιότητες της το θέμα της διπλής σταδιοδρομίας και δεν σταματά να αναζητά λύσεις για να βοηθήσει τους Έλληνες αθλητές στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι αθλητές μας προετοιμάζονται πολύ σκληρά και αφιερώνουν όλο τον χρόνο και την ενέργεια για να πετύχουν τον στόχο τους. Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να τους στερεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση και αργότερα στην εργασία.

  Η ΕΟΕ οφείλει να τους ενθαρρύνει στην προσπάθειά να συνδυάσουν τον πρωταθλητισμό με την εκπαίδευση και να τους προετοιμάσει για την επόμενη μέρα, μετά το τέλος μιας αθλητικής καριέρας. 

  olympiakh epitroph sorbonne paris nord

  Tο Γαλλικό Κολλέγιο IdEF ως ακαδημαϊκός συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας μας δίνει τα εφόδια να υποστηρίξουμε τους αθλητές μας προς αυτήν την κατεύθυνση, μέσω ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος που παρέχει υψηλό επίπεδο κατάρτισης και μπορεί να τους εγγυηθεί μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.»

   

   

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους του Γαλλικού Πανεπιστημίου της Σορβόννης