Παρουσίαση ΣΕΔ στο Γαλλικό Κολέγιο IdEF
Ακολουθήστε μας:
Facebook
Instagram
Youtube
To logo του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College
Παρουσίαση ΣΕΔ στο Γαλλικό Κολέγιο IdEF
 • Στα πλαίσια των συνεργασιών με όλα τα Ελληνικά Πανεπιστήμια & Κολέγια, ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου, παρουσίασε τις δράσεις του, για τη σεζόν 2022-2023, στο Γαλλικό Κολέγιο IdEF, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, σε συνεργασία με τον καθηγητή του IdEF κ. Βασίλη Ζαμαρία.

  Την παρουσίαση έκανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Μπάμπης Εγγλέζος, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο Νίκο Οικονομόπουλο, το μέλος του ΔΣ, Τριαντάφυλλο Κατσαρέλη, καθώς και από μέλη των ομάδων εργασίας του Συνδέσμου

  Η παρουσίαση περιλάμβανε τα εξής θέματα:

  1. Σύντομη παρουσίαση του ΣΕΔ, από τον Πρόεδρο Μπάμπη Εγγλέζο
  2. Παρουσίαση των ομάδων εργασίας και του κλίματος που βρίσκουν οι φοιτητές στον ΣΕΔ
  3. Πως παρακολουθούμε συστηματικά μια εισηγμένη εταιρεία και γενικά τη χρηματιστηριακή αγορά.
  4. Θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης και ESG
  5. Παρουσίαση του 20ου Συνεδρίου του Συνδέσμου, που θα γίνει φέτος σε τρεις φάσεις:

  • Α. Προσυνεδριακή Ημερίδα
   Η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 στην Αίθουσα ΕΡΜΗΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με θέμα:
   «Εταιρική Διακυβέρνηση & ESG-Η εφαρμογή τους από τις εισηγμένες εταιρείες»
  • Β. Κυρίως Συνέδριο (2ήμερο)
   Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 10.00-16.00,
   Θέμα:«Χρηματιστήριο Αθηνών – Μοχλός Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας»
   Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 11.00-14.00
   Θέμα:«Επαγγελματικός προσανατολισμός φοιτητών Ελληνικών Πανεπιστημίων»
   Ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ, αίθουσα Ballroom
   Ναυάρχου Νικοδήμου 18 & Βουλής, Αθήνα
  • Γ. Μετασυνεδριακή Ημερίδα
   Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, ώρα 17.00-21.00
   Ξενοδοχείο Hyatt Regency Θεσσαλονίκη, αίθουσα Ballroom
   Θέμα: «Οι προοπτικές & η σωστή προσέγγιση του Χρηματιστηρίου-
   Πρόγραμμα Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2023».

  6. Σύντομη παρουσίαση του «Προγράμματος Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2023» που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2023, με σεμινάρια ενημέρωσης, για την παρακολούθηση των Γεν. Συνελεύσεων των εισηγμένων εταιρειών, αλλά και τη διασύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας.

  Το Πρόγραμμα εξελίσσεται σε 4 φάσεις ως εξής:

  • 1η Φάση:
   Οι φοιτητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων, από το μήνα Μάρτιο, παρακολουθούν σειρά εβδομαδιαίων ωριαίων ενημερωτικών σεμιναρίων, στα οποία περιλαμβάνονται οι βασικές Επενδυτικές & Χρηματιστηριακές Έννοιες, αναλύονται τα θέματα των Γεν. Συνελεύσεων των εταιρειών που θα ακολουθήσουν και γίνεται ενημέρωση για τη σωστή συμπλήρωση του σχετικού ερωτηματολόγιου.
   Επίσης γίνεται ενημέρωση για τα επαγγέλματα που απασχολούνται στον ευρύτερο χώρο της Κεφαλαιαγοράς, καθώς και οι δεξιότητες που χρειάζονται για να μπορέσουν οι φοιτητές/τριες να ενταχθούν στην αγορά εργασίας αυτών των επαγγελμάτων, όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
   Στα σεμινάρια διδάσκουν μέλη του ΔΣ του ΣΕΔ, επαγγελματίες της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και καθηγητές των Ελληνικών ΑΕΙ, με εμπειρία στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά.
  • 2η Φάση:
   Οι φοιτητές και φοιτήτριες, χωρισμένοι σε ομάδες παρακολουθούν, από το μήνα Απρίλιο, τις Ετήσιες Απολογιστικές Γεν. Συνελεύσεις των Εισηγμένων Εταιρειών, που φαίνονται στον ΠΙΝΑΚΑ ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ και συμπληρώνουν το σχετικό ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΌΓΙΟ, με κατάλληλη προετοιμασία, ανάλυση των εταιρειών και επεξεργασία των θεμάτων της κάθε Γενικής Συνέλευσης.
  • 3η Φάση:
   Παράλληλα με τη 2η φάση, οι φοιτητές/τριες χωρίζονται σε ομάδες και κάθε ομάδα αναλαμβάνει να εκπονήσει εργασία για μία εταιρεία, από αυτές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι εργασίες των φοιτητών, δημοσιεύονται στο ηλεκτρονικό περιοδικό του ΣΕΔ.
  • 4η Φάση:
   Μετά τη λήξη των γενικών Συνελεύσεων, συγκροτείται ομάδα από τελειόφοιτους φοιτητές και καθηγητές των Ελληνικών ΑΕΙ, η οποία επεξεργάζεται τις απαντήσεις των φοιτητών στα ερωτηματολόγια και παρουσιάζει τα συμπεράσματα από το Πρόγραμμα στο ετήσιο Συνέδριο του ΣΕΔ, τον μήνα Δεκέμβριο.
   Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν για τους φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων και Κολεγίων Ελλάδας και Κύπρου.

  Το Πρόγραμμα αναγνωρίσθηκε ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ, σε ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, που έγινε στη ΡΩΜΗ για την Εταιρική Διακυβέρνηση, το οποίο διοργάνωσε το Παγκόσμιο Κέντρο Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Παρουσίαση ΣΕΔ στο Γαλλικό Κολλέγιο IdEF