Αθηνά Γιαννάκη
Ακολουθήστε μας:
Facebook
Instagram
Youtube
To logo του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College

Το 2017 ξεκίνησα να φοιτώ στο Γαλλικό Κολλέγιο IdEF στο τμήμα της Νομικής και παράλληλα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα της Δημόσιας Διοίκησης.

Αθηνά ΓιαννάκηΠορτρέτο της Αθηνάς Γιαννάκη
 • - Ασκούμενη Δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
  - Πτυχιούχος Νομικής Université Paris 13 - Sorbonne Paris Nord
  - Πτυχιούχος Δημόσιας Διοίκησης, Πάντειο Πανεπιστήμιο

 • Αυτό που με ώθησε να ξεκινήσω τις παράλληλες σπουδές ήταν η ευκαιρία που μου προσέφερε το Γαλλικό Κολλέγιο, να σπουδάσω νομικά ακολουθώντας το ίδιο πρόγραμμα σπουδών του δημόσιου γαλλικού Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord - Université Paris 13, παραμένοντας στην Αθήνα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να παρακολουθώ τις παραδόσεις μαθημάτων και στις δυο σχολές και να συμμετέχω στις εξεταστικές κάθε εξαμήνου.

  Από το πρώτο μάθημα στο Γαλλικό Κολλέγιο διαπίστωσα πως οι συνθήκες σπουδών ήταν απαιτητικές. Πρωτίστως η υποχρεωτική παρουσία στα μαθήματα σε συνδυασμό με τις υποχρεωτικές εργασίες και τα εργαστήρια φανέρωναν την σοβαρότητα των σπουδών και κυρίως του γαλλικού συστήματος σπουδών.

  Οι καθηγητές μας καθοδηγούσαν καθ'όλη την τετραετή πορεία μας και επίλυαν κάθε απορία μας. Επιπλέον στις παραδόσεις των μαθημάτων υπήρξε συζήτηση με την συμμετοχή όλων μας γεγονός το οποίο μας βοήθησε να αναπτύξουμε συλλογική σκέψη αφού ακούγαμε κάθε άποψη.

  Αποφοίτησα τον Ιούνιο του 2021 ακριβώς στα 4 χρόνια και αμέσως κατέθεσα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών προκειμένου να αρχίσω άσκηση σε δικηγορικό γραφείο.  Μου ζητήθηκε να εξεταστώ σε ορισμένα μαθήματα για να λάβω την σχετική επάρκεια, όπως συμβαίνει και σε όλους που επιστρέφουν από σπουδές νομικών σχολών του εξωτερικού.


  Στις σχετικές εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών η συμμετοχή μου ήταν επιτυχής κι αυτό το οφείλω στην πολύ καλή δουλειά των προπτυχιακών μου σπουδών στο Κολλέγιο και κυρίως την καλλιέργεια της κριτικής νομικής μου σκέψης.

  Σήμερα είμαι ασκούμενη Δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και κάτοχος δύο πτυχίων της Νομικής του Sorbonne Paris Nord - Université Paris 13 και της σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Αθηνά Γιαννάκη