Σελίδα 11 - Νέα του Γαλλικού Ιδιωτικού Κολλεγίου Αθήνας | IdEF College
Ακολουθήστε μας:
Facebook
Instagram
Youtube
To logo του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College
Blog

Τελευταία Νέα

Το IdEF το πρώτο ελληνικό κολλέγιο που αναγνωρίστηκε στην Κύπρο!

Το IdEF το πρώτο ελληνικό κολλέγιο που αναγνωρίστηκε στην Κύπρο!

Το Γαλλικό Ιδιωτικό Κολλέγιο IdEF είναι το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Κολλέγιο που αναγνωρίστηκε επισήμως από το Νομικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο έδωσε το δικαίωμα στους κατόχους πτυχίου του Université Paris 13 – Sorbonne Paris Nord, µε φοίτηση στο Γαλλικό Κολλέγιο IdEF, να εγγράφονται στο Μητρώο Ασκούµενων ∆ικηγόρων στην Κύπρο.

Με την υπ` αρίθµ. Γ.Ε. 83/1985/15 απόφασή του, που υπογράφεται από το Γενικό Εισαγγελέα της ∆ηµοκρατίας κύριο Πέτρο Κληρίδη, το Νομικό Συμβούλιο της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας, έχοντας υπόψη τις παραστάσεις του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF, την ισχύουσα στην Ελλάδα νομοθεσία, αλλά και γενικά το πλαίσιο αναγνώρισης πτυχίων πανεπιστημίων στον Ευρωπαϊκό χώρο, αποφάσισε να αποδεχθεί το αίτημά του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF και να δώσει το δικαίωμα στους κατόχους πτυχίου του Université Paris 13 – Sorbonne Paris Nord, οι οποίοι φοίτησαν στο Κολλέγιό IdEF, να εγγράφονται στο Μητρώο Ασκούμενων ∆ικηγόρων στην Κύπρο.

Αυτό σημαίνει ότι, οι κάτοχοι πτυχίου Νομικής του Université Paris 13 – Sorbonne Paris Nord το οποίο είχε ήδη αναγνωριστεί δια γνωστοποιήσεως δυνάµει του άρθρου 4(δ)(iv) του περί ∆ικηγόρων Νόµων (Κεφ. 2 όπως έχει τροποποιηθεί), και συμπεριλαμβάνεται (υπ`αρίθµ. 108) στον κατάλογο αναγνωρισμένων πτυχίων του Νομικού Συμβουλίου της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας, έχουν το δικαίωμα να εγγράφονται στο Μητρώο Ασκούµενων ∆ικηγόρων στην Κύπρο ανεξαρτήτως του αν, μέρος ή το σύνολο των σπουδών τους πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Κολλέγιο IdEF στην Αθήνα.

Με την απόφαση αυτή, το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF αναδεικνύεται ως το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Κολλέγιο που παρέχει στους τρίγλωσσους πτυχιούχους Νομικής του (Έλληνες, Κυπρίους, Γάλλους ή υπηκόους άλλων Κρατών-Μελών) τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την άσκηση για την πρόσβαση στο επάγγελμά του ∆ικηγόρου,

  • στην Ελλάδα (ΦΕΚ229Α’/19.11.2012)ή στην Κύπρο στην Ελληνική γλώσσα
  • στη Γαλλία στη Γαλλική γλώσσα
  • σε άλλο Κράτος-Μέλος στην Αγγλική γλώσσα ή στην οικεία γλώσσα

Κατόπιν των ανωτέρω, ο Πρόεδρος του IdEF κύριος Ε. Αµαργιανάκης

  • Εκφράζει την ικανοποίηση του για την πλήρη επιβεβαίωση των νοµικών θέσεων του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF από το Νομικό Συμβούλιο της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας.
  • Υπενθυμίζει ότι τα Πτυχία του ∆ηµόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 µε φοίτηση στο Γαλλικό Κολλέγιο IdEF έχουν ήδη κριθεί και αναγνωριστεί πλήρως και αναδρομικώς στην Ελλάδα από το ΣΑΕΠ (πράξη 6/2010).
  • Ενημερώνει τους πτυχιούχους ότι, αν χρειαστούν νομική βοήθεια µμπορούν να αποτείνονται στην ειδική ομάδα Νομικών του IdEF.
  • Καλεί τους αποφοίτους Λυκείου, φοιτητές, πτυχιούχους άλλων ειδικοτήτων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν Νομικές Σπουδές στην Ελλάδα να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που τους παρέχει το Ιδιωτικό Κολλέγιο IdEF.
  • Τονίζει µε έμφαση ότι οι τρίγλωσσες Νομικές σπουδές που προτείνει το IdEF σε σύμπραξη µε το ∆ηµόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 της Σορβόννης, συνιστούν άριστη επιλογή για όσους, εκτιμώντας τις εργασιακές δυσκολίες της επόμενης δεκαετίας, επιθυμούν να δομήσουν τη βεβαιότητα ότι θα έχουν λαμπρή σταδιοδρομία εντός ή/και εκτός Εθνικών συνόρων.

Τέλος, και εδώ είναι η είδηση, μετά από µία µμακρά περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα εξήγαγε χιλιάδες απόφοιτους Λυκείου για σπουδές στην αλλοδαπή, το Κολλέγιο IdEF είναι το πρώτο ελληνικό κολλέγιο που µπορεί υπό πλήρη νομιμότητα όσον αφορά την λειτουργία του και την απονομή των πτυχίων, αλλά και µε αποδεδειγμένα διαυγείς διαδικασίες όσον αφορά την αναδρομική αναγνώριση των πτυχίων (πράξη ΣΑΕΠ 6/2010, ΝΣΚ 189/2010, αποφάσεις ∆ΠρΑθ 17.346/2008, ∆ΕφΑθ 3216/09, Γ.Ε.83/85/15) και την επαγγελματική αποκατάσταση των πτυχιούχων, να προσελκύσει φοιτητές από άλλα κράτη µέλη.

Υπό αυτό το πρίσμα, το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF σε σύμπραξη µε το ∆ηµόσιο Γαλλικό Πανεπιστήµιο Paris 13 – Sorbonne Paris Nord, θέτει τη βάση ανάπτυξης των υπηρεσιών ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα, οι οποίες µεσοµακροπρόθεσµα θα µμπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό µοχλό ανάπτυξης της οικονομίας.

... Διαβάστε περισσότερα
ΔΟΑΤΑΠ τέλος για τα πτυχία Νομικής Πανεπιστημίων της Ε.Ε.

«ΔΟΑΤΑΠ Τέλος Για Τα Πτυχία Νομικής Πανεπιστημίων Της Ε.Ε.»

ΔΟΑΤΑΠ τέλος για τα πτυχία Νομικής Πανεπιστημίων της Ε.Ε.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

... Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε.

«Επιστολή Προς Τον Πρόεδρο Του Τ.Ε.Ε.»

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

... Διαβάστε περισσότερα
Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ IdEF Ε. ΑΜΑΡΓΙΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

«Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ IdEF Ε. ΑΜΑΡΓΙΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ»

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ IdEF Ε. ΑΜΑΡΓΙΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

... Διαβάστε περισσότερα
Η Ελλάδα υπ'απειλή προστίμων για την αναγνώριση πτυχίων Κολλεγίων

«Η Ελλάδα Υπ'απειλή Προστίμων Για Την Αναγνώριση Πτυχίων Κολλεγίων»

Η Ελλάδα υπ'απειλή προστίμων για την αναγνώριση πτυχίων Κολλεγίων.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

... Διαβάστε περισσότερα
Η επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων της Ε.Ε. δεν περνά από το ΔΟΑΤΑΠ

«Η Επαγγελματική Αναγνώριση Των Πτυχίων Της Ε.Ε. Δεν Περνά Από Το ΔΟΑΤΑΠ»

Η επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων της Ε.Ε. δεν περνά από το ΔΟΑΤΑΠ.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

... Διαβάστε περισσότερα
Η Επίσημη πλήρης Αναγνώριση των Πτυχίων Νομικής του Πανεπιστημίου Paris 13 με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF στην Αθήνα από το Υπουργείο Παιδείας

«Η Επίσημη Πλήρης Αναγνώριση Των Πτυχίων Νομικής Του Πανεπιστημίου Paris 13 Με Φοίτηση Στο Κολλέγιο IdEF Στην Αθήνα Από Το Υπουργείο Παιδείας»

Η Επίσημη πλήρης Αναγνώριση των Πτυχίων Νομικής του Πανεπιστημίου Paris 13 με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF στην Αθήνα από το Υπουργείο Παιδείας.
SAEP2017 Το Υπουργείο Παιδείας δια του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) ανεγνώρισε επισήμως, το Πτυχίο Νομικής του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 – Sorbonne Paris Cité με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF, ως Επαγγελματικά Ισοδύναμο προς τα Πτυχία Νομικής των Ελληνικών Πανεπιστημίων.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

 

... Διαβάστε περισσότερα