Σελίδα 7 - Νέα του Γαλλικού Ιδιωτικού Κολλεγίου Αθήνας | IdEF College
Ακολουθήστε μας:
Facebook
Instagram
Youtube
To logo του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF College
Blog

Τελευταία Νέα

Σε ποια χώρα ζούμε; Αναρωτηθήκατε κύριε Παξινέ;

Σε ποια χώρα ζούμε; Αναρωτηθήκατε κύριε Παξινέ;

Ο Ε.Αµαργιανάκης Πρόεδρος του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF, το οποίο συμπράττει µε το δημόσιο γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 – Sorbonne Paris Nord θεωρεί ότι, ο όρος «Avocat» που αναφέρεται στο δελτίο τύπου του ∆ΣΑ της 23/09/08 φωτογραφίζει το IdEF και ως εκ τούτου απέστειλε στον πρόεδρο κύριο ∆. Παξινό και το ∆Σ του ∆ΣΑ, στον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Νομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρίους Γ. Γιαννίδη και Θ. Φορτσάκη καθώς και τον Συνήγορο του καταναλωτή κύριο Ε. Ζερβέα την από 3/10/08 συνηµµένη επιστολή.

Επειδή το κείμενο της επιστολής είναι εκτενές σας παραθέτουμε µια μικρή περίληψη.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σύμφωνα µε την άποψη που διατύπωσαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Νομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών κύριοι Γ. Γιαννίδης και Θ. Φορτσάκης, εκφράζοντας υποθέτουμε και την άποψη όλου του τμήματος Νομικής, ο νόµος περί Κολλεγίων συγκρούεται µε το άρθρο 16Σ το οποίο δεν αναθεωρήθηκε (πηγές: Το Βήµα, Ελευθεροτυπία, Έθνος της 24/09/08).

Αντιθέτως, ο πρόεδρος και το ∆Σ του ∆ΣΑ καθώς και ο Συνήγορος του Καταναλωτή χρησιμοποίησαν τον ίδιο νόµο περί Κολλεγίων, δηλώνοντας µε έμφαση ότι «έτσι ρητά διευκρινίζεται κλπ.», αποδεχόμενοι προφανώς πλήρως την ισχύ του νόµου ο οποίος σηµειωτέον δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 25/08/08.

Το πρώτο ερώτηµα που τίθεται είναι:

Ποια άποψη είναι υπερέχουσα; Της Νομικής Αθηνών που θεωρεί τον νόµο αντισυνταγματικό ή του ∆ΣΑ και του Συνηγόρου του Καταναλωτή που δεν αμφισβητούν τη συνταγματικότητά του;

Το δεύτερο ερώτηµα :

Γνώριζαν οι συµµετέχοντες στην συνέντευξη της 23/09/08 ότι η Ευρωπαϊκή επιτροπή είχε  ήδη παραπέμψει την Ελληνική ∆ημοκρατία µε την IP/08/1368 της 17/09/08 στο ∆ικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, διότι δεν ενσωμάτωσε στο εθνικό της δίκαιο την οδηγία 2005/36/ΕΚ ως όφειλε από την 20/10/2007;

Εάν ναι, τότε γιατί κανένας δεν ανεφέρθη στην ανωτέρω παραπομπή µε την οποία η Κοινότητα απαιτεί την άμεση αναγνώριση πτυχίων ομοταγών Πανεπιστημίων της ΕΕ που έχουν δευτερεύουσες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα;

Εάν όχι, τότε είναι υπόλογοι στον Έλληνα πολίτη τον οποίο διαβεβαίωσαν «µετ’ επιτάσεως ότι η ανωτέρω οδηγία (εννοούν την 2005/36/ΕΚ), ομοίως δεν επιφέρει καμία ουσιώδη αλλαγή […]»

Το τρίτο ερώτηµα αφορά στο θεσµικό ρόλο των συµµετεχόντων στην συνέντευξη της 23/09/08:

  • Ο ∆ΣΑ, ελληνικό Νομικό Πρόσωπο ∆ηµοσίου ∆ικαίου, σωματειακής φύσεως, παρέστη ως αρμόδια αρχή στο πλαίσιο των οδηγιών 77/249 και 98/5 για την αναγνώριση, την πρόσβαση και την άσκηση δικηγορικού επαγγέλματος στην εδαφική του περιφέρεια.

    ∆εν έχει οριστεί όμως ακόμα ως αρμόδια αρχή για τη νέα οδηγία 2005/36/ΕΚ όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του. Επειδή η οδηγία απαιτεί «µια ενιαία αρμόδια αρχή για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων» και εφόσον ο ∆ΣΑ δεν έχει ακόμα οριστεί, διερωτώμεθα αν ως «αρμόδια αρχή» έκανε τις δηλώσεις του εδαφίου σύμφωνα µε τις οποίες η νέα οδηγία 2005/36/ΕΚ δεν θα επιφέρει καμία αλλαγή στα ισχύοντα (89/48/ΕΟΚ) για το δικηγορικό επάγγελμα.
  • Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών παρέστησαν µε τον θεσμικό τους ρόλο ως Πανεπιστημιακή Σχολή. Με το κύρος και την βαρύτητα που έχει η νομική θέση της πρώτης Νομικής Σχολής στην Ελλάδα δήλωσαν ότι ο νόμος περί Κολλεγίων είναι αντισυνταγματικός.

    Το ερώτημα είναι, ποιο είναι το ακριβές μήνυμα που στέλνουν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών στον Έλληνα πολίτη, τον ∆ΣΑ και τον Συνήγορο του Καταναλωτή;
  • Τέλος ο Συνήγορος του Καταναλωτή, που παρέστη µε το θεσμικό του ρόλο του Συνηγόρου του καταναλωτή, επαναβεβαίωσε ότι «η επίκληση αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους (εννοεί των Κολλεγίων) γίνεται βάση της οδηγίας 36/2005/ΕΚ, η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμα ενσωματωθεί στην Ελληνική έννομη τάξη µε αποτέλεσμα να µην είναι ακόμα γνωστό τι επισήμως πρόκειται να ισχύσει σε επίπεδο αναγνώρισης ακαδημαϊκών ή επαγγελματικών προσόντων».

Το ερώτημα είναι γιατί απέκρυψε την παραπομπή της Ελλάδος στο ∆ΕΚ για τη µη εφαρμογή από την 20/10/07 της οδηγίας 2005/36/ΕΚ και πότε θα εκδώσει, ως οφείλει, νέο δελτίο τύπου που θα ενημερώνει τον Έλληνα πολίτη για τα δικαιώματα που του δίνει η ως άνω οδηγία.

Κατόπιν των προπαρατεθέντων, και µε δεδομένο ότι έχουμε ήδη υποβάλει προς το ΥΠΕΠΘ τις συμβάσεις µας µε το ∆ηµόσιο Γαλλικό Πανεπιστήµιο Paris 13 – Sorbonne Paris Nord και ότι οι συμβάσεις αυτές, ομού µε τις βεβαιώσεις του άρθρου 50 της οδηγίας 2005/36, τίθενται στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου, ζητούμε από τον πρόεδρο κύριο ∆. Παξινό και το ∆Σ του ∆ΣΑ, τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Νομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρίους Γ. Γιαννίδη και Θ. Φορτσάκη καθώς και τον Συνήγορο του καταναλωτή κύριο Ε. Ζερβέα, να ανασκευάσουν προηγούμενες δηλώσεις τους λέγοντας όλη την αλήθεια προς το Ελληνικό κοινό, τουλάχιστον σε ότι αφορά στη νομιμότητα των ενεργειών (λειτουργία, διαφήμιση κτλ) και στην αξία των τίτλων σπουδών που απονέμονται από το ως άνω ∆ηµόσιο Γαλλικό Πανεπιστήµιο σε σύµπραξη µε το ΙdEF.

... Διαβάστε περισσότερα
Πώς φτάσαμε στην καταδίκη απο το Δ.Ε.Κ.

«Πώς Φτάσαμε Στην Καταδίκη Απο Το Δ.Ε.Κ.»

Πώς φτάσαμε στην καταδίκη απο το Δ.Ε.Κ.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

... Διαβάστε περισσότερα
Συνεργασία του IdEF College με την Ολυμπιακή Επιτροπή

Το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF Ακαδημαϊκός Συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF, παράρτημα του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord στην Ελλάδα και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) υπέγραψαν Συμφωνία για την ακαδημαϊκή στήριξη των Ελλήνων αθλητών που ανήκουν στην Προολυμπιακή Ομάδα.

Σε συνάντηση στα γραφεία της ΕΟΕ στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος και ο Πρόεδρος του Γαλλικού Κολλεγίου της Ελλάδας Δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης επισημοποίησαν τη μεταξύ τους συνεργασία με την υπογραφή συμφωνίας ακαδημαϊκής στήριξης προς τους Έλληνες αθλητές, η οποία θα περιλαμβάνει την παροχή υποτροφιών στους αθλητές υψηλής επίδοσης. Για τα επόμενα τρία χρόνια το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF θα είναι ακαδημαϊκός συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος τόνισε για τη συνεργασία με το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF: «Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτή τη συνεργασία, καθώς ξέρουμε ότι ο Πρόεδρος του Γαλλικού Κολλεγίου ΙdEF Στυλιανός Αμαργιανάκης έχει κάνει πολύ μεγάλο αγώνα, το αποτέλεσμα του οποίου είναι οι απόφοιτοι του Κολλεγίου να είναι εξαιρετικά καταρτισμένοι ώστε να κάνουν με επιτυχία τα επόμενα βήματα στη ζωή τους. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα γίνουν στο Παρίσι και, επομένως, αυτή η συνεργασία, που είναι και η απαρχή άλλων συνεργασιών που κάνουμε με φορείς της Γαλλίας, έρχεται να επισφραγίσει όλες αυτές τις προσπάθειες που γίνονται για τη σύμπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών. Παράλληλα θα δώσει στους αθλητές μας τη δυνατότητα – όσοι φυσικά το επιθυμούν – να φοιτήσουν στη συγκεκριμένη σχολή και είμαστε βέβαιοι ότι θα βγουν από εκεί, καλύτεροι ως άνθρωποι».

Ο Δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης δήλωσε: «Το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF και το Πανεπιστήμιο Paris 13 της Σορβόννης είναι επίσημοι Ακαδημαϊκοί Συνεργάτες στις Ολυμπιακές δράσεις που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και συγκινημένοι για τη συνεργασία μας με την ΕΟΕ και θεωρούμε τιμή μας να συμπεριλάβουμε αθλητές υψηλού επιπέδου στα Προγράμματα Σπουδών του Κολλεγίου μας. Οι Έλληνες αθλητές που το επιθυμούν, θα μπορούν να παρακολουθήσουν το Τμήμα Νομικών Επιστημών ή το Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και να αποκτήσουν το πτυχίο του Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από την Ελλάδα.»

 

 

 

... Διαβάστε περισσότερα
Πρόταση για διπλά γαλλο-ελληνικά τετραετή πτυχία Νομικής

Πρόταση για διπλά γαλλο-ελληνικά τετραετή πτυχία Νομικής

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Ελλάδα για την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2009-2010 στην Αθήνα, ο Πρύτανης της Σχολής Νομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Paris 13 – Sorbonne Paris Nord κύριος Robert Etien και ο Πρόεδρος του Γαλλικού Ιδιωτικού Κολλεγίου IdEF, κύριος Εµµανουήλ Αµαργιανάκης, ανακοινώνουν τα ακόλουθα:

Χαίρονται για την άριστη ποιότητα των σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ των δύο συνεργαζόμενων φορέων εδώ και περισσότερα από 14 χρόνια, επιπροσθέτως δε εκφράζουν την ικανοποίηση τους για το αυξημένο ενδιαφέρον που δείχνουν οι Έλληνες υποψήφιοι για τις Νομικές σπουδές του Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζουν ότι, οι φοιτητές που παρακολουθούν τις σπουδές τους στην Ελλάδα έχουν την ίδια φοιτητική ιδιότητα µε τους Γάλλους φοιτητές. Παρακολουθούν το ίδιο πρόγραµµα σπουδών και αποκτούν τα ίδια Εθνικά Γαλλικά πτυχία που τους απονέμονται από το Université Paris 13 – Sorbonne Paris Nord.

Σχετικά µε τις δύο περιπτώσεις φοιτητών που αξιοποίησαν τις δυνατότητες που παρέχει το πρόγραµµα ανταλλαγής φοιτητών “Erasmus”, πραγματοποιώντας το 4ο έτος σπουδών τους σε Ελληνικές Νομικές Σχολές, έχουν να παρατηρήσουν τα εξής :

Απεδείχθη η συμβατότητα των Γαλλικών Νομικών σχολών µε τις αντίστοιχες Ελληνικές. Με δεδομένες τις δύο περιπτώσεις φοιτητών του Paris 13 που πέρασαν ο µεν πρώτος 18 µαθήµατα Ελληνικού Δικαίου µε μέσο όρο βαθμών 7,1, η δε δεύτερη 8 µαθήµατα Ελληνικού Δικαίου µε μέσο όρο βαθμών 7,4 καθίσταται προφανής η συγγένεια των νομικών συστημάτων των δύο χωρών, αλλά και η ποιότητα των Ελλήνων φοιτητών του Université Paris 13 – Sorbonne Paris Nord.

Αξίζει να σημειωθεί ότι µετά από 3 έτη σπουδών Γαλλικού Δικαίου µε γλώσσα διδασκαλίας τα Γαλλικά, η μετάβαση και η επιτυχής περάτωση των µαθηµάτων Ελληνικού Δικαίου του 4ου έτους στα Ελληνικά συνιστά µία διαδικασία πολύ απαιτητική, πλην όμως όπως αποδείχθηκε, από τους ως άνω φοιτητές, απόλυτα πραγματοποιήσιμη.

Μετά ταύτα, ο Πρύτανης της Σχολής Νομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Université Paris 13 – Sorbonne Paris Nord, κύριος Robert Etien προτίθεται να προτείνει σε Ελληνική Νομική σχολή τη δημιουργία Διπλού Πτυχίου (Double Diplôme) Νομικών Επιστημών, στα πρότυπα παρόμοιων συνεργασιών µε άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το ανωτέρω πρόγραµµα θα έχουν τη δυνατότητα µε 3 έτη σπουδών στο Πανεπιστήμιο Paris 13 στο Παρίσι ή στην Αθήνα και 1 έτος σπουδών στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο να αποκτήσουν και τα δύο Πτυχία Νομικών Επιστημών. Αντιστοίχως στους φοιτητές που θα πραγµατοποιούν τα 3 πρώτα έτη σπουδών στην Ελληνική Νομική και το 4ο έτος στο Paris 13 θα απονέμονται το πτυχίο της Ελληνικής Νοµικής και το πτυχίο Νοµικής  του Δηµόσιου Γαλλικού Université Paris 13 – Sorbonne Paris Nord.

Σημειώνεται ότι µε ένα έτος ακόμα η ως άνω κατηγορία πτυχιούχων θα μπορεί να αποκτήσει το Master 2, δηλαδή το μεταπτυχιακό τίτλο Νοµικής του Γαλλικού Université Paris 13 – Sorbonne Paris Nord.

Είμαστε βέβαιοι ότι τα Ελληνικά Πανεπιστήμια στα πλαίσια του ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου ανώτατης εκπαίδευσης θα προωθήσουν συνεργασίες που θα δίνουν τη δυνατότητα στους φοιτητές τους να αποκτήσουν περισσότερα του ενός πτυχία και μεταπτυχιακά κάνοντας σπουδές σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες, ειδικότερα δε στη γαλλική, προεξάρχουσα γλώσσα των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων.

... Διαβάστε περισσότερα
Δεν Χρειάζονται Χρήματα Όταν Προσφέρεις Αγάπη

«Δεν Χρειάζονται Χρήματα Όταν Προσφέρεις Αγάπη»

Το Κολλέγιο IdEF και ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας στηρίζουν το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

... Διαβάστε περισσότερα
Προς τι ο φόβος και η υστερία για τους απόφοιτους των Κολλεγίων

Προς τι ο φόβος και η υστερία για τους απόφοιτους των Κολλεγίων

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού ∆ικαστηρίου προκάλεσε µια έντονη φοβία στους φοιτητές και τους πτυχιούχους των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ότι επέρχεται εργασιακή θύελλα και ότι θα πληγεί η δυνατότητα εύρεσης εργασίας, από τις χιλιάδες πτυχιούχους Κολλεγίων.

Το πρώτο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι εν έτει 2008 εκτός ελαχίστων περιπτώσεων όλα τα επαγγέλματα είναι κορεσμένα. Που σημαίνει ότι είτε µπουν είτε δε µπουν στον ανταγωνισμό οι απόφοιτοι των Κολλεγίων τίποτε δεν θα αλλάξει αριθμητικά διότι το ποσοστό τους είναι μικρό.

Ακούγεται ότι οι 25.000 παλαιοί πτυχιούχοι των Κολλεγίων θα καταλάβουν θέσεις εργασίας. Αυτό δεν αληθεύει διότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι ήδη απασχολούμενοι στον ιδιωτικό κυρίως τομέα αλλά και στον δημόσιο.

Στον ιδιωτικό τομέα οι τίτλοι τους αναγνωρίζονται άρα δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα, στο δε δημόσιο τομέα στον οποίο προσελήφθησαν ως απόφοιτοι Λυκείου το µόνο που θα πρέπει να αλλάξει είναι η αναβάθμιση τους στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην οποία κατατάσσονται πτυχιούχοι των ελληνικών Πανεπιστημίων.

 

Άρα οι 25.000 πτυχιούχοι Κολλεγίων σε τίποτα δεν απειλούν τις νέες θέσεις εργασίας.

Έρχομαι τώρα στους επερχόμενους πτυχιούχους των Κολλεγίων. Αυτοί θα διεκδικήσουν θέσεις του ιδιωτικού τομέα και του δημόσιου τομέα. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις προσλαμβάνουν µε τα δικά τους κριτήρια, τα οποία είναι εξειδικευμένα και αυστηρά και διαφέρουν ανάλογα µε την επιχείρηση. Εξετάζουν το πτυχίο και τα µμεταπτυχιακά, τις ξένες γλώσσες που γνωρίζει άριστα ο υποψήφιος, την προσωπικότητα του, το γιατί θέλει να

εργαστεί στον συγκεκριμένο τομέα κ.α. Άρα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις θα προσληφθεί ο καλύτερος, είτε προέρχεται από δημόσιο Πανεπιστήμιο, είτε από Κολλέγιο, όπως ακριβώς συνέβαινε μέχρι τώρα.

Όσον αφορά όμως τον δημόσιο τομέα, στον οποίο μέχρι σήμερα οι πτυχιούχοι των Κολλεγίων δεν είχαν πρόσβαση, θα έχουμε αλλαγές

Οι εξετάσεις µέσω ΑΣΕΠ διενεργούνται για να προσλάβει το ∆ηµόσιο τους καλύτερους πτυχιούχους. Εάν, τους πλέον άξιους πτυχιούχους παράγει το δημόσιο ελληνικό Πανεπιστήμιο τότε όλες οι θέσεις του ∆ηµοσίου θα συνεχίσουν να καταλαμβάνονται από αυτούς.

Εάν, και αυτό πρόκειται να αποδειχθεί στην πράξη, τα Κολλέγια παράγουν εξ’ ίσου υψηλού επιπέδου πτυχιούχους, τότε οι θέσεις θα επιμεριστούν αναλογικά. Το σίγουρο είναι ένα, ότι θα αυξηθεί ο ποιοτικός ανταγωνισμός και το ∆ηµόσιο θα προσλαμβάνει στελέχη που θα μπορούν άνετα να λειτουργήσουν μέσα σε ένα Ευρωπαϊκό και παγκοσµιοποιηµένο περιβάλλον.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να προσκαλέσουμε τους υπεύθυνους των Πανεπιστημίων και ΑΤΕΙ να συμβουλεύσουν ένα φετινό µαθητή Γ΄ Λυκείου τι σπουδές πρέπει να ακολουθήσει ώστε περί το 2015 που θα βγει στην αγορά εργασίας να είναι ανταγωνιστικός, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Πιστεύουμε ότι αυτό είναι που περιμένει η μέση Ελληνική οικογένεια από τους Λειτουργούς της Ανώτατης Εκπαίδευσης και όχι µία ακόμη χρονιά απεργιών και καταλήψεων.

... Διαβάστε περισσότερα
1ο Μέρος Ανακοινωθέν Τύπου Του Δ.Ε.Κ.

«1ο Μέρος Ανακοινωθέν Τύπου Του Δ.Ε.Κ.»

1ο Μέρος Ανακοινωθέν τύπου του Δ.Ε.Κ.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

... Διαβάστε περισσότερα
ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ IdEF ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

«ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ IdEF ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ»

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ IdEF ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

... Διαβάστε περισσότερα